Άρχισαν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Νότια Αθήνα

Άρχισαν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Νότια Αθήνα
26 Μαρ
2019

Ψεκασμοί οι οποίοι θα διαρκέσουν έως το φθινόπωρο του 2019 πραγματοποιούνται ήδη στον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Έχουν πραγματοποιηθεί λήψεις δειγμάτων σε επιλεγμένα σημεία, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εντομολογική επιτήρηση για την καταγραφή πληθυσμών των προνυμφών των κουνουπιών.

Η έναρξη των ψεκασμών και η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας αποφασίσθηκε με βάση τόσο τα καιρικά δεδομένα όσο και το αποτέλεσμα των μετρήσεων.

psekasmoi gia kounoupia 01

Σημειώνεται ότι κύκλοι ψεκασμών πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις οδηγίες εξειδικευμένων επιστημόνων. Ο πρώτος κύκλος ψεκασμών πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως 19 Μαρτίου 2019.

kapatahs perifereia

Καπάταης: Προτεραιότητα μας η δημόσια υγεία

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Χρήστος Καπάταης: “Ξεκινάμε για ακόμη μια χρονιά, με σχέδιο και προγραμματισμό, έγκαιρα τη διαδικασία καταπολέμησης των κουνουπιών, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα δημόσιας υγείας. Παράλληλα καλούμε και όλους αρμόδιους φορείς, Δήμους κλπ, να προχωρήσουν στα αντίστοιχα προγράμματα που αφορούν περιοχές αρμοδιότητάς τους”.

psekasmoi gia kounoupia 03

Τελευταίες ειδήσεις