Δημιουργικά Σαββατοκύριακα για τα παιδιά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

aggeloi

Κάθε Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη είναι ξεχωριστό για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και αυτό γιατί κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται και μία καινούργια δραστηριότητα στους χώρους του.

Οι μικροί επισκέπτες του Μουσείου, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου θα μπορέσουν να μάθουν πως χρωματιστά φύλλα χαρτιού μπορούν να μεταμορφωθούν σε στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η εικαστικός Νιόβη Σταυροπούλου θα βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τα μυστικά του χαρτιού και θα μάθουν να κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με χρωματιστά φύλλα χαρτιού χρησιμοποιώντας την τεχνική του origami. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 – 13:00, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών και το κόστος συμμετοχής είναι 15€(12€ για τα αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο).

paramythi mono_zhta_eikones-2

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 11:00-13:00, ένα παραμύθι μόνο, ζητάει τις εικόνες του μέσα από τη ζωγραφική και τη γλυπτική για να ζωντανέψει. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία χρησιμοποιώντας μολύβια, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, κολλάζ αλλά και πολύχρωμη, εύπλαστη πλαστελίνη να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία για το παραμύθι τους με τη βοήθεια της εικαστικού Άντζι Καρατζά. Το κόστος της συμμετοχής είναι 15€ (12€για αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο) και μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Το ίδιο πρόγραμμα θα επαναληφθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2011.

dekemvrios11

Την ίδια ημέρα, από τις 11:00 μέχρι τις 12:30 παιδιά ηλικίας 3 - 5 ετών, θα μπορούν να συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό εργαστήριο με τίτλο «Ένας ήρωας μικρούλης, τόσο δα όσο κι ο Κοντορεβυθούλης!' Μωσαϊκό με... ρεβύθια κι άλλα όσπρια», όπου θα μπορούν να παίξουν με τα ρεβύθια τις φακές, τα φασόλια κι άλλα όσπρια, να τα ξεχωρίζουν, να δημιουργήσουν ομάδες χρωμάτων, να τα κολλήσουν και να σχηματίσυν εικόνες. Πρόκειται για ένα εργαστήρι που ακονίζει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες, τη φαντασία και την προσοχή των παιδιών. (Κόστος συμμετοχής 10€ (7€ για τα αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο).

fakes

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 11:00-13:00, τα παιδιά, ηλικίας 5-10 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό μουσικό παραμύθι με τίτλο :«Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι». Πρόκειται για μία παράσταση, όπου η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη και ο Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης θα παίξουν μουσική, θα πλέξουν τις κλωστές, θα υφάνουν τα κουρέλια και τα νήματα και θα γεμίσουν το μπαούλο με όνειρα χρωματιστά σε μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο. Μετά την αφήγηση, τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν, να γνωρίσουν την τέχνη του αργαλειού και να φτιάξουν αντικείμενα από νήμα! (Κόστος συμμετοχής 15€ -Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: 12€ το καθένα)

malamatenios argaleios

Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, «Οι μάγοι και τα μαγικά τους! Οι Άγγελοι και οι Νεράιδες» περιμένουν τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, να φτιάξουν τα δικά τους στολίδια- αγγελάκια και νεράιδες αλλά και κάποιον από τους τρεις μάγους που θα κρατάει το μαγικό του δώρο. Οι λιλιπούτειοι κατασκευαστές θα έχουν τη βοήθεια της εικαστικού Άντζι Καρατζά αλλά και της μικρής της φίλης Κασσάνδρας Θωμά, που είχε την ιδέα κατασκευής των συγκεκριμένων στολιδιών. (Κόστος συμμετοχής 15€, - αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο 12€ το καθένα).

oi magoi_kai_ta_magika_tous_-_oi_aggeloi_kai_oi_neraides

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για κρατήσεις θέσεων σε κάποιο από τα προγράμματα μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 210 7294220 (Δευτ.-Παρ. 10.00-13.00)

Μείνετε...συντονισμένοι καθώς σε λίγες ημέρες θα σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για την περίοδο των εορτών.

Τελευταίες ειδήσεις