Ευσταθίου: “Έχουμε εξασφαλίσει 10 εκατ. ευρω για παιδικούς σταθμούς και αθλητισμό”

Ευσταθίου: “Έχουμε εξασφαλίσει 10 εκατ. ευρω για παιδικούς σταθμούς και αθλητισμό”
22 Φεβ
2019

Χρηματοδοτόση ύψους 10 εκατομυρίων ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και τον αθλητισμό εξασφάλισε ο δήμος Καλλιθέας.

Στην βαρυσήμαντη αυτή ανακοίνωση προέβη ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης, Κώστας Ευσταθίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Ευσταθίου, οι χρηματοδοτήσεις ύψους 10,2 εκατομυρίων ευρώ που απορροφήθηκαν από τον δήμο Καλλιθέας για την τριετία 2015-2018 προέρχονται από το ΕΣΠΑ, το Πράσινο Ταμείο, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κ.α.

Τα 4,5 εκατομύρια ευρώ απορροφήθηκαν από το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, ενώ από τα 5 έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και τα οποία έχουν εγγραφεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Καλλιθέας, τα 3 έργα ύψους 1,5 εκατομυρίου ευρώ αφορούν τον αθλητισμό.

“Σε συνολικό επίπεδο η σημερινή διοίκηση του δήμου Καλλιθέας με δυναμική διεκδίκηση” τόνισε ο κ. Ευσταθίου “εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις ύψους 10,2 εκατομυρίων ευρώ, όταν η προηγούμενη διοίκηση το 2013 για τους παιδικούς σταθμούς απορρόφησε από το ΕΣΠΑ μόνο εβδομήντα χιλιάδες ευρώ, ενώ αν θυμηθούμε λίγο παλιότερα η προηγούμενη διοίκηση άφησε να χαθούν όλες οι μεγάλες ευκαιρίες των Ολυμπιακών Αγώνων σε επίπεδο απορρόφησης κονδυλίων για έργα”.

Και πρόσθεσε: "Στην παράταξη της προηγούμενης διοίκησης περίσσεψε το θράσσος, και βιάζονται να παρουσιάσουν μια εντελώς ψευδή εικόνα για την νέα διοίκηση στον δήμο".

Ταυτόχρονα, ο δήμος Καλλιθέας είναι έτοιμος να διεκδικήσει ακόμα δύο έργα για τον αθλητισμό από το υφυπουργείο Αθλητισμού.

“Ενημερώνουμε ότι ο φάκελος για την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό είναι έτοιμος και διεκδικούμε άλλα δύο έργα προϋπολογισμού 600.000 ευρώ για τον αθλητισμό” δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης.

Τελευταίες ειδήσεις