Μήνυση & αγωγή από τον δήμο Καλλιθέας για την καταστροφή στον Σαρωνικό – Εξώδικο σε ΜΚΟ για διασπορά ψευδών ειδήσεων - Τι απαντά η ΜΚΟ

Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος
26 Σεπ
2017

(Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, 12:24)

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και αγωγή σε βάρος των υπευθύνων της οικολογικής καταστροφής του Σαρωνικού καταθέτει εντός των ημερών ο δήμος Καλλιθέας, όπως ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ο δήμαρχος, Δημήτρης Κάρναβος.

Παρόλο που η πετρελαιοκηλίδα δεν έφτασε στην Καλλιθέα, παρά μόνο ελάχιστα κατάλοιπα από αυτήν, ο δήμος Καλλιθέας έχει προσανατολισθεί στην αναζήτηση αστικών και ποινικών ευθυνών όσων εμπλέκονται στην καταστροφή των ακτών του Σαρωνικού.

Όπως εξήγησε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Καλλιθέας, ο δήμος Καλλιθέας έχει έννομο συμφέρον καθώς οι κύριες δραστηριότητες των Αλιέων της περιοχής, των Προσκόπων και των Ναυταθλητικών Συλλόγων πραγματοποιούνται στα ανοιχτά του Σαρωνικού, πλέον όμως εμποδίζονται από την εξάπλωση της ρύπανσης.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Καλλιθέας ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα αποστείλει εξώδικο στον υπεύθυνο της ΜΚΟ Ιλισσός για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Τι προηγήθηκε
Το κρίσιμο τριήμερο κατά το οποίο οι δήμαρχοι του παράκτιου μετώπου αντιμετώπιζαν την εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας, στην Καλλιθέα όπου ήταν επίσης σε εξέλιξη μέτρα κατά της ρύπανσης στην θάλασσα, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Ιλισσός με εκτενείς δηλώσεις, ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα περιέγραφε την κατάσταση στο θαλάσσιο μέτωπο της Καλλιθέας σαν να επρόκειτο για την Σαλαμίνα. Εχθές το βράδυ από τον δήμο Καλλιθέας ήρθε η πρώτη επίσημη απάντηση..

"Η κριτική που ασκεί δεν μας ενδιαφέρει. Ας είναι σκληρή, ας είναι άδικη, ας είναι ακόμα και συκοφαντική" επεσήμανε ο δήμαρχος Καλλιθέας.

"Οι ανακοινώσεις ότι έχει γεμίσει η μαρίνα (Καλλιθέας) με αναθυμιάσεις, με μυρωδιά πετρελαίου, ότι έχει γίνει ο χαμός ο μαύρος από το μαζούτ, όλα αυτά είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων, να τον χαίρεστε" είπε απευθυνόμενος σε δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης ο κ. Κάρναβος.

Διασπορά ψευδών ειδήσεων
Στην υπόθεση ο δήμαρχος Καλλιθέας έβαλε όμως και μια ακόμα παράμετρο. Ότι η "περιβαλλοντική" επίθεση της ΜΚΟ Ιλισσός στον δήμο Καλλιθέας, εκτός από να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις είχε και, όπως άφησε να εννοηθεί, στόχο να επηρρεάσει και την πορεία των εσόδων του δήμου Καλλιθέας από τη μαρίνα...

"Είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων και απομακρύνει από την μαρίνα τους ναυταθλητικούς συλλόγους, τα παιδάκια, τους Προσκόπους, και απομακρύνει και αυτούς που πληρώνουν στον δήμο που με τόσο κόπο καταφέραμε και μαζέψαμε και σχεδόν έχουμε ολοκληρώσει τις συμβάσεις. Τους λέει: είναι βρώμικα εδώ, πηγαίντε αλλού... Ισχύει αυτό; Όχι. Την ίδια ημέρα που βγάζει αυτές τις ανακοινώσεις έχουμε τα χαρτιά από την Περιφέρεια, από την Διεύθυνση Υγιεινής που τον διαψεύδουν".

"Και θα πρέπει να εγκαλέσουμε με την ευθύνη μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο τους ανθρώπους αυτούς που λένε αυτά τα πράγματα. Όχι, το τονίζω για την κριτική τους, ας λένε ότι θέλουν. Αλλά δεν τους επιτρέπουμε να ασχολούνται με τα παιδιά, τους Προσκόπους και τους ναυταθλητές" ανέφερε τέλος ο δήμαρχος Καλλιθέας.

Δείτε το βίντεο

 Η απάντηση της ΜΚΟ Ιλισσός

Ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ Ιλισσός, κ. Γιώργος Καστάνης, απαντώντας στα όσα είπε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, ο δήμαρχος Καλλιθέας, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

"Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε το εξώδικο του Δήμου Καλλιθέας το οποίο θα απαντηθεί δεόντως ανάλογα με το περιεχόμενο του και το ύφος του σε συνάρτηση με τη χθεσινή φρασεολογία του κ Κάρναβου 25/9/17 στο δημοτικό συμβούλιο.

Μέχρι τότε όμως θα θέλαμε να μάθουμε το όνομα του δημοσίου λειτουργού που γνωμάτευσε χωρίς δειγματοληψια για την ποιότητα του θαλάσσιου νερού, επομένως ζητάμε τη δημοσίευση του "χαρτιού" που επικαλείται ο Δήμαρχος Καλλιθέας γιατί εμείς ένα τέτοιο "χαρτί" το ζητάμε εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα από την αρμόδια υπηρεσία, σε συνέχεια του τελευταίου το οποίο γνωμάτευσε ότι υπάρχει ρύπανση στη Μαρίνα, πριν καν δεχτούμε τις συνέπειες της πετρελαιοκηλιδας και επέβαλε πρόστιμα στο Δήμο.

Την ίδια ώρα που παραδέχεται ότι υπάρχει ρύπανση στο Σαρωνικό, υποστηρίζει ότι το θαλάσσιο νερό του Ναυταθλητικου Κέντρου είναι καθαρό!!!

Δεν είναι δυνατόν οι ναυταθλητικοί κλπ φορείς της πόλης να μεταν
αστεύσουν. Αυτό που ζητήσαμε είναι να γίνει δειγματοληψια και να προβούν ανάλογα με τα αποτελεσματα της σε καθαρισμό.

Για την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων έχουμε έννομο συμφέρον γιατί αυτά προβλέπονται στο καταστατικό μας και θα συνεχίσουμε φυσικά χωρίς την έγκριση κανενός τρίτου να ασχολούμεθα με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Αυτός από τη μεριά του μπορεί να συνεχίσει τις βεβαιωμένες παραβάσεις όπως τη φιλοξενία πλοίων στη Ναυταθλητικη Μαρίνα όσο του το επιτρέπουν οι υψηλές γνωριμίες του.

Η δικαιολογία που βρήκε για να δικαιολόγησει τα αδικαιολογητα και η αποτυχία του για ΤΡΙΤΗ φορά να πάρει την έγκριση του δημοτικού Συμβουλίου για την εξαίρεση μας από την επιτροπή διαβούλευσης δικαιώνει τους αγώνες μας. Ευχαριστούμε το δημοτικό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη του. Συνεχίζουμε"

Τελευταίες ειδήσεις