Πρώτη φορά τόσα ψέμματα μαζεμένα... - Άρθρο-Παρέμβαση

Πρώτη φορά τόσα ψέμματα μαζεμένα... - Άρθρο-Παρέμβαση
09 Αυγ
2016

Η πρώτη φορά που η πολυδιαφημισμένη ως... «ναυταθλητική» μαρίνα της Καλλιθέας, έγινε ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, εξηγώντας μάλιστα και τους ιδιαίτερους λόγους... ήταν επί ημερών της διοίκησης Ασκούνη-Ψαλιδόπουλου.

Και συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου του 2012, ημέρα κατά την οποία το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την απόφαση για τον ειδικό κανονισμό της μαρίνας προσθέτοντας ότι: όλοι, σκάφη και πρόσωπα που κυκλοφορούν στη μαρίνα οφείλουν να ακολουθούν τον νόμο που ισχύει για όλες τις μαρίνες της χώρας, δηλαδή για τον Γενικό Κανονισμό για τους Τουριστικούς Λιμένες.

Άρθρο-παρέμβαση του Μάνου Μεϊμαράκη

Αυτή η τροποποίηση έγινε, όπως διαβάζουμε στα πρακτικά εκείνου του δημοτικού συμβουλίου, διότι ενημερώθηκε ο δήμος Καλλιθέας από τους νομικούς συμβούλους της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου να αλλάξει την διατύπωση στις πρώτες σειρές του Κανονισμού... καθώς η μαρίνα της Καλλιθέας υπάγεται στον Γενικό Κανονισμό Τουριστικών Λιμένων.
Μάλιστα, όπως εξηγούσαν τότε στελέχη της διοίκησης Ασκούνη, δεν μπορούσε να γίνει διαφρετικά και για λόγους ασφαλείας της μαρίνας...

gnorizan-apo-to-2012-margomenos-001

Όλοι λοιπόν, στον δήμο Καλλιθέας γνώριζαν από τον Φεβρουάριο του 2012 στην Καλλιθέα ότι ως «ναυταθλητική» η μαρίνα της Καλλιθέας δεν θα έπαιρνε ποτέ την έγκριση του Ειδικού Κανονισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο λόγος; Δεν ήταν ούτε τότε ναυταθλητική, ούτε στα χαρτιά, και στην πράξη από τότε αλλά και πιό νωρίς ήταν μπάτε-σκύλοι-αλέστε. Αλλά ο κυριότερος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα νόμος ειδικός για ναυταθλητικές μαρίνες... αφού ναυταθλητικές μαρίνες δεν υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα.

gnorizan-apo-to-2012-002

Μάλιστα, παρέμβαση για το θέμα είχε κάνει τότε και ο σημερινός δήμαρχος Καλλιθέας λέγοντας ότι είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα εγκρινόταν ο ειδικός κανονισμός. Ειδικότερα, σε ένα σημείο της ομιλίας του μίλησε για "αδυναμίες του κανονισμού εξ' αιτίας των οποίων δεν θα εγκρινόταν"...

gnorizan-apo-to-2012-karn-margo-polyxro

Παρόλα αυτά, ορισμένα στελέχη* της τότε διοίκησης Ασκούνη εξαπολύουν σήμερα σφοδρές επιθέσεις κατά του σημερινού δημάρχου, Δημήτρη Κάρναβου, αποδίδοντας του ότι «επιδιώκει την αλλαγή χρήση της μαρίνας από ναυταθλητική σε τουριστική για να την δώσει σε ιδιώτες. Ξεχνούν όμως και τα πεπραγμένα τους και τους ιδιώτες που επί των ημερών τους είχαν μετατρέψει τη μαρίνα σε φέουδο.

Τέλος, εφόσον οι ίδιοι μετέτρεψαν την μοναδική μαρίνα της χώρας που θα μπορούσε πράγματι να λειτουργεί ως αμιγώς ναυταθλητική... και εφόσον γνώριζαν ότι υπάγεται στην νομοθεσία περί τουριστικών λιμένων γιατί ποτέ δεν εισέπραξαν τα τέλη ελλιμενισμού;...

Και γιατί τώρα που η νέα διοίκηση του δήμου Καλλιθέας εισπράττει τα τέλη ελλιμενισμού, σύμφωνα με τον νόμο που κι εκείνοι έχουν παραδεχθεί από το 2012 ότι ισχύει, βγάζουν τώρα πύρινες ανακοινώσεις ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου «τρομοκρατεί» τους σκαφάτους ζητώντας τους να πληρώσουν τα λιμενιάτικα;...

Λύθηκε λοιπόν κι αυτός ο γρίφος! Συνειδητά επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και το δημοτικό συμβούλιο και τον λαό της Καλλιθέας.

Μάλιστα, αυτό το ότι δεν υπάρχει νομοθεσία αποκλειστικά για ναυταθλητικές μαρίνες [διότι δεν υπάρχουν ναυταθλητικές μαρίνες στην Ελλάδα], είναι διατυπωμένο και στο πόρισμα των Επιθεωρητών-Ελεγκτών για τη μαρίνα.

Πάντως, μιας και είναι επίκαιρη ακόμα και η παραχώρηση του φιλέτου από το ΣΕΦ μέχρι το TAE KWON DO στην Περιφέρεια, επειδή οι ίδιοι που σήμερα κατηγορούν την δημοτική αρχή ότι αλλάζει τη μαρίνα σε τουριστική, ζητούν απαντήσεις για το ποιός θα είναι ο ρόλος του δήμου σήμερα στο παράκτιο μέτωπο της Καλλιθέας μετά από αυτή την παραχώρηση, ας θυμηθούν καλύτερα τι τους ρωτούσε επί των ημερών τους στην εξουσία ο σημερινός δήμαρχος Καλλιθέας...

gnorizan-apo-to-2012-karnavos-002 
Λύθηκε λοιπόν κι αυτός ο γρίφος. Παρέδωσαν ένα χάος στο παράκτιο μέτωπο της πόλης και τώρα επενδύουν πολιτικά στην οριστική άρση της παραχώρησης που έχει ο δήμος Καλλιθέας για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τη μαρίνα, προκειμένου επάνω σε αυτόν τον νέο πολιτικό μύθο που χτίζουν να κερδίσουν τις δημοτικές εκλογές του 2019. 

*εξαιρουμένων όσων τα ονόματα τους αναφέρονται στα αποσπάσματα των Πρακτικών που δημοσιεύουμε σήμερα

 

Τελευταίες ειδήσεις