Μετά από 40 χρόνια η Καλλιθέα αποκτά πρόσβαση στην θάλασσα - Έργο 150 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια

Μετά από 40 χρόνια η Καλλιθέα αποκτά πρόσβαση στην θάλασσα - Έργο 150 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια
09 Σεπ
2016

Εγκρίθηκε την Πέμπτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό των 150.000.000 ευρώ η χρηματοδότηση του έργου για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου από την Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για ένα έργο υπερτοπικής σημασίας, το οποίο αλλάζει τον προσανατολισμό της περιοχής. Αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και θωρακίζει την αντιπλημμυρική προστασία των όμορων δήμων.

Μέρος του έργου είναι το μεγάλο αντιπλημμυρικό κανάλι ως συνέχεια των έργων του Κηφισού και του Ιλισού. Και ε
ξασφαλίζει την προσβασιμότητα των κατοίκων από τον αστικό ιστό προς την θάλασσα που επί σαράντα χρόνια είναι αδύνατη.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης, "πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που μετά την ολοκλήρωση του, τόσο το Μοσχάτο όσο και η Καλλιθέα θα ξαναποκτήσουν την παραλία τους, μετά από σαράντα χρόνια".

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η στάση της παράταξης «Σγουρού» που όχι μόνο καταψήφισε αλλά προέβαλε έωλα αιτήματα προκειμένου το έργο να μην εκτελεστεί.

Κάρναβος: "Πολύ σημαντικό έργο για την Καλλιθέα"


karnavos-etoual-greg 2

Για την απόφαση αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Η έναρξη του έργου της ανάπλασης της παραλίας αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη σε ένα πολύ σημαντικό έργο για την Καλλιθέα αλλά και την Αττική, ευρύτερα.

Η σημερινή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα, μεταξύ αλλων,και των προσπαθειών που έκαναν επί πολλά χρόνια οι κάτοικοι και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το σύνολο του έργου.

Το έργο αυτό μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, του περιβάλλοντος αλλά και στην υπόθεση της βιώσιμης ανάπτυξης".

 

Τελευταίες ειδήσεις