To ΠΕΝ λειτουργεί - Στο αρχείο οι καταγγελίες της Δόμνας Μιχαηλίδου - Κατέρρευσαν οι συκοφαντίες

To ΠΕΝ λειτουργεί - Στο αρχείο οι καταγγελίες της Δόμνας Μιχαηλίδου - Κατέρρευσαν οι συκοφαντίες
29 Νοε
2022

Η προστατευόμενη... του Γρηγόρη Δημητριάδη των παρακολουθήσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου γνώριζε οι καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το προσωπικό του ιδρύματος ήταν ανυπόστατες αλλά μέχρι προ ημερών στα κανάλια έλεγε ότι το ΠΕΝ έχει κλείσει...

Ουσιαστικά, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο δεν έκλεισε ποτέ. Μετά τον ορυμαγδό των «αποκαλύψεων» της υφυπουργού, το ντου από παντού όλων των ειδών δημοσίων υπηρεσιών και ελεγκτικών μηχανισμών στο ίδρυμα (όπως συμβαίνει τώρα και με την Κιβωτό του Κόσμου) και με μια απόφαση η οποία ελέγχεται για την νομιμότητα της, όλα τα παιδιά της κλειστής προστασίας του ιδρύματος σκορπίστηκαν στους πέντε ανέμους.


του Μάνου Μεϊμαράκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του του 2022 όταν όλα τα παιδιά εξετάστηκαν από ιατρούς αν έχουν δεχθεί κακοποίηση ουδέν βρέθηκε. Παρόλα αυτά η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο στρατός των «δημοσιογράφων» του Μαξίμου συνέχισαν να κακοποιούν το ίδρυμα με καθημερινές αναφορές επί μήνες σε ΜΜΕ.

Επίσημα, οι «καταγγελίες» της για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών του ΠΕΝ τέθηκαν στο αρχείο με πράξη αρχειοθέτησης η οποία διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Εφετών τον Ιούνιο του 2022.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου από τα μέσα Δεκεμβρίου 2021 άρχισε να εμφανίζεται επί σειρά μηνών σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, εκπομπές και δελτία ειδήσεων περιγράφοντας φρικιαστικά περιστατικά τα οποία ακόμα κανείς δεν γνωρίζει που τα βρήκε. Πάντως εργαζόμενες που την «ενημέρωναν» αρνούνται ότι της ανέφεραν περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών του ιδρύματος.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για μήνες άφηναν την Δόμνα Μιχαηλίδου να διασύρει κατ' εξακολούθηση το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας χωρίς ουδείς να της ζητά στοιχειώδεις αποδείξεις για τα όσα έλεγε από το πρωι μέχρι το βράδυ στα κανάλια.

Μάλιστα ακόμα και προ ημερών στο Open η Δόμνα Μιχαηλίδου γνωρίζοντας από τον Ιούνιο την δικαστική πράξη για την αρχειοθέτηση των κατηγοριών αυτών ανέφερε ότι το ΠΕΝ έχει κλείσει με αφορμή εκείνες τις καταγγελίες.

Το ΠΕΝ όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά προ ημερών μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών ζήτησε από το ίδρυμα να φιλοξενήσει κακοποιημένα παιδιά. Το kallitheaonline.gr παρουσιάζει σήμερα κατ' αποκλειστικότητα την πράξη αρχειοθέτησης.

arxeiothethsh 01


Μεταξύ άλλων στην πράξη αρχειοθέτησης η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών στις 29 Ιουνίου 2022 αναφέρει ότι η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο «καθώς δεν προέκυψε η αντικειμενική τέλεση γενετήσιων εγκλημάτων μεταξύ των φιλοξενουμένων στο ίδρυμα».

Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρώτη, ξεκάθαρη δικαστική κρίση για την υπόθεση. Η δε πράξη αρχειοθέτησης εξεδόθη τον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου 2022.

Το έγγραφο αυτό γνωρίζουν και ο δήμος Καλλιθέας και το υπουργείο και η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την Μιχαηλίδου παρέλειψε να μοιράσει το έγγραφο στους «δημοσιογράφους» της λίστας Πέτσα οι οποίοι λύσαγαν νύχτα μέρα – όπως και τώρα με την Κιβωτό του Κόσμου - ώστε να αποκαταστήσουν την φήμη του ιδρύματος, ούτε και η ίδια φυσικά ζήτησε ποτέ συγνώμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια η Δόμνα Μιχαηλίδου υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά στις 15 Δεκεμβρίου 2021 για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το προσωπικό του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας. Ζητούσε δε την αντικατάσταση των μελών του ΔΣ του ιδρύματος (βλ. Κιβωτό του Κόσμου) χωρίς να τα καταφέρει, αλλά δεν έκρινε ποτέ να περιμένει να ολοκληρωθεί η αστυνομική και δικαστική έρευνα για τις «καταγγελίες» της. Προτίμησε να δικάζει η ίδια σχεδόν καθημερινά όπου εμφανιζόταν και ιδού το αποτέλεσμα. Όλα όσα ισχυριζόταν δεν αποδείχθηκαν ποτέ.

Μάλιστα, η αρχειοθέτηση των καταγγελιών ανάγκασε τον δήμο Καλλιθέας να πληρώσει τις οφειλές του στο ΠΕΝ και να σπάσει το οικονομικό εμπάργκο στο ίδρυμα το οποίο επέβαλλε με προσωπική της απόφαση η κ. Μιχαηλίδου.


arxeiothethsh 02

Η οφειλή του δήμου Καλλιθέας προς το ΠΕΝ αφορά την ενοικίαση χώρων εντός του ιδρύματος για την στέγαση νηπιαγωγείου του δήμου Καλλιθέας.

Μέχρι τώρα ουδείς από τον δήμο Καλλιθέας δεν έχει εξηγήσει ακόμα γιατί πάγωσαν την πληρωμή των οφειλών προς το ΠΕΝ, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη επί σειρά μηνών η ανελέητη συκοφαντική επίθεση σε βάρος του ιδρύματος, δοθέντος ότι το ΠΕΝ είχε δημοσιοποιήσει προς πάσα κατεύθυνση από τις αρχές του 2022 κιόλας ότι ο οικονομικός πόλεμος της κυβέρνησης στο ίδρυμα θα το οδηγήσει στην καταστροφή.

Παρόλα αυτά, σε εκκρεμότητα παραμένη η χρηματοδότηση ποσού περίπου 235.000 ευρώ για το έτος 2021 από την Περιφέρεια Αττικής προς το ΠΕΝ, χρηματοδότηση την οποία έχει μπλοκάρει με απόφαση της η Δόμνα Μιχαηλίδου - γνωρίζοντας ότι είναι το κύριο χρηματοδοτικό εργαλείο για την λειτουργία του ιδρύματος - απόφαση στην οποία η ίδια έχει πει ότι οδηγήθηκε έπειτα από εκείνες «καταγγελίες» που δέχθηκε για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών του ιδρύματος.

Αν και πλέον γνωρίζει ότι οι καταγγελίες αυτές είναι ανυπόσταστες και κατασκευασμένες και μάλιστα με δικαστική απόφαση, εμμένει στον οικονομικό στραγγαλισμό του ιδρύματος.

Τελευταίες ειδήσεις