Summer Nostos Festival 2019: Οκτώ ημέρες γιορτής γεμάτες πολιτισμό,άθληση και παιχνίδια

Summer Nostos Festival 2019: Οκτώ ημέρες γιορτής γεμάτες πολιτισμό,άθληση και παιχνίδια
07 Απρ
2019

Για ακόμα μία χρονιά, την πέμπτη κατά σειρά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καλεί για μία εβδομάδα όλους τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας, σε μία μεγάλη πολιτιστική εορτή. Μία γιορτή γεμάτη μουσικές αλλά και αθλητικές δραστηριότητες. Μια γιορτή όπου συνυπάρχουν για οκτώ ημέρες με ελεύθερη είσοδο ο διάλογος, η εκπαίδευση αλλά και τα παιχνίδια για τους μικρούς επισκέπτες του φεστιβάλ.

angelos christofilopoulos kayak3
SNFestival 2018 Φωτογραφία: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος


Ρεπορτάζ: Ελεάνα Φλασκή

Το Summer Nostos Festival, ο θεσμός που αγαπήθηκε από τους επισκέπτες κατά τα προηγούμενα χρόνια (το επισκέφτηκαν 170.000 άνθρωποι για το 2017 και 186.000 για το 2018), «αναμένεται να φιλοξενήσει φέτος περισσότερους από 200.000 επισκέπτες» όπως δήλωσε στο kallitheaonline η καλλιτεχνική διευθύντρια του SNFestival, Μίλυ Πασχάλη.


Εθελοντές : μία ακόμα σημαντική ενότητα στο SNFestival

Μέσω του SNFestival υπάρχει ακόμα ένας στόχος για τους διοργανωτές. Να προαχθεί και το πνεύμα του εθελοντισμού. Όπως δήλωσε στο kallitheaonline, η Visitors Experience Director του ΚΠΙΣΝ Χριστίνα Βασιλικού: «Ουσιαστική και πολύτιμη για τις οκτώ αυτές ημέρες θα είναι και η συμμετοχή των εθελοντών του Φεστιβάλ, οι οποίοι φέτος φτάνουν τους 200».

Χαρακτηριστικό μάλιστα του πόσο πολύ θέλει ο κόσμος να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια είναι το γεγονός ότι από την πρώτη κιόλας εβδομάδα που ανακοινώθηκε η δυνατότητα εγγραφής στο πρόγραμμα του εθελοντισμού, είχαν καταχωρηθεί 250 συμμετοχές.

Πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλα τα κοινά:

Στο φετινό πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με περισσότερες από 70 εκδηλώσεις συμμετέχουν 742 καλλιτέχνες Έλληνες και ξένοι, καθώς επίσης και ειδικοί σε θέματα άθλησης και επιστημών. Πρόκειται για ανθρώπους με διεθνή απήχηση και κοινό, που επιλέγουν να παίρνουν θέση. Ανάμεσά τους οι: Andrew Bird, Neneh Cherry, Low, Local Natives, Brian Eno με την εικαστική εγκατάσταση 77 Million Paintings, Akram Khan Company, Balthazar, Lisa Hannigan & s t a r g a z e, Rita Wilson, Soap&Skin, Nakhane, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Μαρτσάκης & Αντώνης Φωνιαδάκης, Vertigo Dance Company, Mαρίνα Σάττι, Victoria Thierrée Chaplin & Aurelia Thierrée, και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες και συντελεστές.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν, ξεχωρίζουν ονόματα με διεθνή απήχηση που έρχονται στην Ελλάδα είτε για πρώτη φορά είτε θα επισκεφθούν την πόλη μας ως καλεσμένοι στο Summer Nostos Festival ενώ ήδη βρίσκονται σε παγκόσμια περιοδεία ή έχουν μόλις παρουσιάσει τις νέες τους δουλειές.

SNF FESTIVAL – Euro 2004: ένα κοινό όραμα
Nostos2019 Pinelopi Gerasimou 11

Nostos2019 - Φωτογραφία: Pinelopi Gerasimou 

Καθώς η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με την επέτειο των 15 χρόνων από τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας στο Euro 2004, το SNFestival συμμετέχει στους εορτασμούς μαζί με τη θρυλική ομάδα των πρωταθλητών Ευρώπης με πολλά ποδοσφαιρικά και όχι μόνο happenings. Όπως δήλωσε,ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής μας, Κώστας Κατσουράνης: «Είμαστε εδώ για να ανταποδώσουμε την αγάπη όλου του κόσμου που βγήκε και πανηγύρισε μαζί μας το 2004. Θα συμμετέχουμε στο Summer Nostos Festival σε διάφορες εκδηλώσεις, και κυρίως για να δώσουμε χαρά στα παιδιά καθώς αυτός είναι πλέον ο σκοπός για τον οποίο έχουμε μείνει και οι 25 μας, μαζί με τον κ. Τοπαλίδη και τον κ. Ρεχάγκελ. Ενωμένοι προσπαθούμε να δώσουμε πίσω στην κοινωνία μας λίγο από αυτό που εισπράξαμε όλα αυτά τα χρόνια φορώντας το εθνόσημο».

Δυο νέες κατασκευές στο Summer Nostos Festival 2019
snfestvial kanali skini

SNFestival 2017 - Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος
Πριν δυο χρόνια έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ η σκηνή στο κανάλι. Μία κατασκευή που κέρδισε πολλούς από τους επισκέπτες του Κέντρου. Φέτος έρχεται να προστεθεί ακόμα μια νέα κατασκευή, αυτή την φορά στον Λαβύρινθο, η οποία θα μοιάζει με θόλο. Επιπλέον ετοιμάζεται και μία υδάτινη έκπληξη, που όμως θα αποκαλυφθεί στο κοινό κατά την έναρξη του SNFestival.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι δύο υποδομές, θα κάνουν ναι μεν την πρώτη τους εμφάνιση τις ημέρες του Festival αλλά θα παραμείνουν καθημερινά μετά τη λήξη του Φεστιβάλ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ως νέες υποδομές στο πλαίσιο της διαρκούς συνεχούς υποστήριξης του ΙΣΝ προς το ΚΠΣΙΝ και τους εκατομμύρια επισκέπτες του.

SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Summer Nostos Festival και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, την Κυριακή 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο βραδινός αγώνας δρόμου «SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον» με την ολοκλήρωσή του οποίου θα σημάνει το ξεκίνημα των καθιερωμένων πυροτεχνημάτων που έχουν αγαπηθεί, επίσης, από μικρούς και μεγάλους. Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου.
Ο βραδινός αγώνας δρόμου SNF RUN έχει αναδειχθεί πλέον σε θεσμό, με περισσότερους από 10.000 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών να έχουν λάβει μέρος στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια διοργάνωσής του. Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει διαδρομές των 6 και των 10 χιλιομέτρων, καθώς και διαδρομή 1 χιλιομέτρου για αθλητές των Special Olympics.

snf run special olympicsΗ ομάδα των Special Olympics - Αναγέννηση & Πρόοδος

Ένας αγώνας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Φέτος, ο αγώνας θα έχει ένα επιπλέον δυνατό μήνυμα καθώς θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν θα μπορούν να προσφέρουν ένα συμβολικό ποσό αναφέροντας σε ποιον μη κερδοσκοπικό οργανισμό -από τη σχετική λίστα που θα υπάρξει- θα ήθελαν να διατεθεί. Από αυτή την εθελοντική διαδικασία, ότι ποσό συγκεντρωθεί θα τριαπλασιαστεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και θα διατεθεί σύμφωνα με την επιθυμία των συμμετεχόντων.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί το 8ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ με τον τίτλο [Untitled] και η 2η Ημερίδα του SNF Agora Institute, στα οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε εδώ www.snfestival.org .Το Summer Nostos Festival διοργανώνεται και υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Την παρουσίαση του προγράμματος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συντόνισε ο stand-up comedian Λάμπρος Φισφής μαζί με την καλλιτεχνική διευθύντρια του SNFestival, Μίλυ Πασχάλη.

Nostos2019 Pinelopi Gerasimou 19Nostos2019 - Φωτογραφία: Pinelopi Gerasimou

Τελευταίες ειδήσεις