Στο ΠΕΝ η επιμέλεια της 8χρονης - Επέστρεψε στoυς ανάδοχους γονείς της

Στο ΠΕΝ η επιμέλεια της 8χρονης - Επέστρεψε στoυς ανάδοχους γονείς της
13 Νοε
2023

Το κακοποιητικό παρελθόν σε βάρος της 8χρονης από την ίδια της την μητέρα καθώς επίσης και η άρνηση της μικρής να επιστρέψει στους βιολογικούς της γονείς, συνετέλεσαν ώστε η επιμέλεια της 8χρονης να παραμείνει στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του ΠΕΝ (Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο) για ανάκληση της προσωρινής διαταγής που όριζε την επιστροφή του παιδιού στους βιολογικούς του γονείς.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – 8χρονο κοριτσάκι κρατήθηκε όλη νύχτα στο ΑΤ Καλλιθέας - Κοιμόταν νηστικό σε μια αυλή και στον διάδρομο..


Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς της επιδίωκαν να την πάρουν πίσω έπειτα από 5 χρόνια που τους είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια και ζούσε με ανάδοχους γονείς.

Η 8χρονη επέστρεψε στο ίδρυμα και όπως είπε η πρόεδρος του ΠΕΝ, κ. Ηρώ Ζερβάκη, συνεχίζει να πηγαίνει στο σχολείο που πήγαινε, με τους συμμαθητές και τους φίλους του.

«Το δικαστήριο έκανε δεκτή τη θέληση του παιδιού. Χρειάζεται λίγος χρόνος να συνέλθει από το σοκ της εικόνας των αστυνομικών που πήγαν στο σχολείο της και την πήραν, αλλά θα γίνει κι αυτό. Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια, ελπίζω να βρεθεί μια λύση για το καλό του παιδιού», είπε η κ. Ζερβάκη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Το δικαστήριο είχε αφαιρέσει την επιμέλεια της 8χρονης από την μητέρα της, μετά από καταγγελία σε βάρος της μητέρας από τον πατέρα του παιδιού για ενδοοικογενειακή βία. Αξίζει να σημειωθεί οτι στην μητέρα έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Η προσωρινή επιμέλεια δόθηκε το 2019 στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας και μετά από έναν χρόνο το παιδί δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί παρά τον πόλεμο λάσπης και συκοφαντιών που δέχθηκε από στελέχη της κυβέρνησης και μεγάλη μερίδα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ. 

 

Τελευταίες ειδήσεις