Λασκαρίδης: «Ντροπή! Προστατέψτε τους Καλλιθεάτες»

Λασκαρίδης: «Ντροπή! Προστατέψτε τους Καλλιθεάτες»
31 Δεκ
2015

Σε ευθεία καταγγελία της διοίκησης του Δήμου για την ενέργειά της να κάνει διανομή τροφίμων στις δικαιούχες –χαμηλών εισοδημάτων- οικογένειες της πόλης σε ανοικτό χώρο, προχώρησε, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, όπως και η ίδια ομολόγησε, σχεδιάζει να προχωρήσει σε διανομή τροφίμων στους δικαιούχους, στον ανεκμετάλλευτο χώρο των άλλοτε πλυντηρίων του ΙΚΑ, που βρίσκεται πίσω από την πλατεία Δαβάκη, στη συμβολή των οδών Εσπερίδων και Ματζαγριωτάκη.

Η κίνηση αυτή, για την παράταξη ΤΩΡΑ Καλλιθέα, είναι λίαν επιεικώς «απαράδεκτη» αφού χρησιμοποιεί τους δικαιούχους ως βορά στις τηλεοπτικές κάμερες, οι οποίες θα σπεύσουν στη διανομή, όπως είχαν κάνει και στην υποβολή των αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από μεγάλο κανάλι. Υπενθυμίζεται ότι μόνη παράταξη που είχε καταγγείλει το σχετικό φαινόμενο, στις 14 Δεκεμβρίου, ήταν το ΤΩΡΑ Καλλιθέα.

Όπως είπε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λάζαρος Λασκαρίδης, οι Καλλιθεάτες δικαιούχοι του εορταστικού βοηθήματος πρέπει να το λάβουν με όρους αξιοπρέπειας κι αν όχι με δωροεπιταγή, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, με διανομή σε κλειστό χώρο, μακριά από τα μάτια των περαστικών και των τηλεοπτικών συνεργείων.

«Δυστυχώς», τόνισε χαρακτηριστικά, «η διοίκηση του Δήμου αντιλαμβάνεται την κοινωνική πολιτική ως φιλανθρωπία και γι΄ αυτόν το λόγο πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση».

«Αυτές», συνέχισε, «είναι λογικές άλλων εποχών και τύπου Φρειδερίκης, που μοίραζε τα Βιβλιάρια Απόρων Κορασίδων με τυμπανοκρουσίες»!

Στην ίδια συνεδρίαση, ο Λάζαρος Λασκαρίδης, μεταξύ άλλων:

- Κατήγγειλε την κίνηση της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας να προχωρήσει σε συστάσεις-απειλές κατά των ελαχίστων βιοπαλαιστών-μικροπωλητών της οδού Δαβάκη που βγάζουν το μεροκάματό τους με χιόνια και με ζέστη, απλώνοντας την πραμάτεια τους στην οδό Δαβάκη «τη στιγμή που αφήνει ανεξέλεγκτες μεγάλες επιχειρήσεις με τραπεζοκαθίσματα, να έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος της ίδιας οδού κι ακόμα μεγαλύτερο της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως)».

- Κατηγόρησε τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου του Δήμου, του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης "Γιάννης Γάλλος", η οποία από τη μια προχωρεί τελευταία σε σειρά απ΄ ευθείας αναθέσεων κι από την άλλη επιτρέπει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις παιδικών σταθμών, μεταμφιεσμένος σε... Άγιο Βασίλη πολιτευόμενος της πόλης μας!

- Τόνισε ότι κακώς οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά στην πλατεία Δαβάκη ολοκληρώνονται στις 31 Δεκεμβρίου. Όπως υπογράμμισε «το σωστό θα ήταν να ολοκληρωθούν την παραμονή των Θεοφανείων, στις 5 Ιανουαρίου, κι ας είχαν ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα, κι όχι στις 11 Δεκεμβρίου».

Δείτε το σχετικό video με την εισαγωγική τοποθέτηση του Λάζαρου Λασκαρίδη:

 

Τελευταίες ειδήσεις