Αποχώρηση Μαργαρίτη από το δημοτικό συμβούλιο με βαριές καταγγελίες για αποκλεισμό σε βάρος της

Η στιγμή κατά την οποία η παράταξη της κ. Μαργαρίτη αποχωρεί από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Η στιγμή κατά την οποία η παράταξη της κ. Μαργαρίτη αποχωρεί από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
20 Σεπ
2014

Επεισοδιακή η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας με την νέα διοίκηση στο τιμόνι του δήμου...

Όταν η συζήτηση έφτασε στον ορισμό των μελών του 15μελούς διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης "Γιάννης Γάλλος" και ο δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Κάρναβος εισηγήθηκε στο σώμα το νέο σχήμα διοίκησης του οργανισμού αυτού, η θερμοκρασία ανέβηκε κατακόρυφα.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Συγκεκριμένα, στην εισήγηση του κ. Κάρναβου αντέδρασε έντονα η παράταξη "ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ" της κ. Μαργαρίτη, διότι η εισήγηση του δεν προέβλεπε την εκπροσώπηση από δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής παράταξης της στον Οργανισμό. Το νέο σχήμα διοίκησης που περιέγραψε ο νέος δήμαρχος Καλλιθέας προέβλεπε την εκπροσώπηση όλων των παρατάξων πλην της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή της παράταξης της κ. Μαργαρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης ''Γιάννης Γάλλος''» έχει τομέα ευθύνης ότι αφορά τον Αθλητισμό στην πόλη, όλους τους παιδικούς σταθμούς, αλλά είναι και ο φορέας διαχείρισης της "ναυταθλητικής" μαρίνας Καλλιθέας... Πρόκειται πράγματι για το μεγαλύτερο οργανισμό του δήμου Καλλιθέας.

Η κ. Μαργαρίτη υποστήριξε ότι δεν μπορεί η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης να αποκλεισθεί από τις τακτικές συνεδριάσεις ενός τόσο μεγάλου οργανισμού του δήμου Καλλιθέας, τονίζοντας δε ότι αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Μάλιστα, η κ. Μαργαρίτη δήλωσε ότι η θα προσφύγει κατά της απόφασης αυτής στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς όπως είπε και στο δημοτικό συμβούλιο, η απόφαση αυτή παραβαίνει την σχετική νομοθεσία.

Η κ. Μαργαρίτη είπε ακόμα ότι κατά παράδοση στον δήμο Καλλιθέας, αλλά και σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία η ανάδειξη των εκπροσώπων των παρατάξεων της μειοψηφίας στους φορείς του δήμου, γινόταν με ψηφοφορία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας. Δεν αποφάσιζε δηλαδή η διοίκηση του δήμου ποιοί δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης θα εκπροσωπήσουν τις παρατάξεις τους στις δημοτικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα του δήμου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Γιώργος Αντωνακάκης, πρότεινε στον δήμαρχο Καλλιθέας να δεχθεί την εκπροσώπηση της παρατάξεως της κ. Μαργαρίτη, αποσύροντας την εκπροσώπηση της δικής του παράταξης, πρόταση όμως την οποία αρνήθηκε ο δήμαρχος Καλλιθέας, επιμένοντας το δημοτικό συμβούλιο να υιοθετήσει την πρόταση του ως έχει.

Αμέσως μετά την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης της, η κ. Μαργαρίτη προέβη στην ακόλουθη δήλωση, καταγγέλλοντας ανοιχτά "συναλλαγές δεύτερου γύρου του δημάρχου Καλλιθεάς με αρχηγούς παρατάξεων της αντιπολίτευσης"...

Δείτε το βίντεο




 

Τελευταίες ειδήσεις