Ένας πλήρης οδηγός πρώτων βοηθειών για κάθε σπίτι

Ένας πλήρης οδηγός πρώτων βοηθειών για κάθε σπίτι
01 Μαϊ
2014

Πόσες φορές αναρωτηθήκαμε σε μία κρίσιμη στιγμή "και τώρα τι κάνω;" Την απάντηση στο ερώτημα αυτό τη δίνει "Ο καλός Σαμαρείτης. Πως να βοηθήσετε σε μία επείγουσα κατάσταση".

Επιμέλεια: Ελεάνα Φλασκή

Πρόκειται για την ελληνική έκδοση ενός προγράμματος το οποίο αναπτύχθηκε στο Ινστιτούτο ασφάλειας και πρώτων βοηθειών της American Academy of Orthopaedic Surgeons, την επιμέλεια της οποίας έκανε ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Τάκης Σκανδαλάκης.

Μέσα στις 32 σελίδες του οδηγού, περιγράφονται βήμα- βήμα όλα όσα πρέπει να ξέρει ένα παιδί αλλά και ένας ενήλικας, για το πως θα παράσχει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να επιληφθεί του συμβάντος εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Από κάτι φαινομενικά απλό, όπως ένα τσίμπημα εντόμου ή ένα στραμπούληγμα μέχρι και τα πιο σοβαρά περιστατικά,όπως αντιμετώπιση ασθενούς με απόφραξη των αεραγωγών του με ή χωρίς συνείδηση.

Επίσης δίνονται οδηγίες για περιπτώσεις όπως : αιμορραγία, αλλεργική αντίδραση, αναζωογόνηση, άσθμα, δήγματα (δαγκώματα) ζώων, εγκαύματα, καρδιακή ανακοπή, θερμοπληξία, κρυοπαγήματα, λιποθυμία, κακώσεις οστών και μυών, τραυματισμοί οφθαλμών.

Ένας πολύτιμος και χρηστικός οδηγός που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι, σχολείο ή γραφείο.

samaritis-1-front


 

 

Τελευταίες ειδήσεις