Κάρναβος: "Οι Καλλιθεάτες δεν χρειάζονται κομματική σύσταση για να επιλέξουν άξιους & ικανούς"

karnavos-00005


Να κόψουν τον "ομφάλιο λώρο" των κομματικών στηρίξεων με τους δημοτικούς συνδυασμούς, προκειμένου "η αυτοδιοίκηση να αποκτήσει ανεξάρτητη, διεκδικητική και εν τέλει ισχυρή φωνή και άποψη", καλεί με Ανοιχτή Επιστολή τους δημότες, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ" και υποψήφιος δήμαρχος, κ. Δημήτρης Κάρναβος. 

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κάρναβος δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως κομματική καταγραφή, αλλά σε αυτά να αποτυπώνεται η καθαρή, αυθεντική και ανεπηρέαστη απόφαση των πολιτών για την πόλη τους.

Ακολουθεί το κείμενο της ανοιχτής επιστολής του κ. Κάρναβου


Ανοιχτή Επιστολή


"Σε μια χώρα που βρίσκεται στη δίνη μιας βαθιάς κρίσης πιστεύω ακράδαντα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει ρόλο καταλυτικό για την υπέρβαση της σε όλα τα επίπεδα.
Προϋπόθεση για αυτό είναι η αυτοδιοίκηση να αποκτήσει ανεξάρτητη, διεκδικητική και εν τέλει ισχυρή φωνή και άποψη.

Για να γίνει αυτό πρέπει να απογαλακτιστεί από τα κόμματα.
Ο κάθε πολίτης έχει την ιδεολογία του και την όποια πολιτική αναφορά . Όμως στον Δήμο μας οφείλουμε να προτάσσουμε τα συμφέροντα των δημοτών μας.
Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να κόψουμε τον «ομφάλιο λώρο» των κομματικών στηρίξεων στους δημοτικούς μας συνδυασμούς .
Γιατί κομματική στήριξη σημαίνει κομματική δέσμευση.
Οι Καλλιθεάτες δεν έχουν ανάγκη την «κομματική σύσταση» για να επιλέξουν όποιους θεωρούν ικανούς και άξιους να τους εκπροσωπούν.

Ουδέποτε πίστευα ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελεί πεδίο των κομματικών ανταγωνισμών.
Στις δημοτικές εκλογές του 2010, η παράταξή μας, σε πείσμα των καιρών, πήρε μονομερώς, την πρωτοβουλία να κατέβει ανεξάρτητη. Κατά τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής περιόδου με καθαρή φωνή και σταθερή πορεία επιμείναμε στην ανεξαρτησία μας.

Σήμερα σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι είναι καιρός , να σπάσουμε αυτό τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης , του συγκεντρωτισμού , της αποδυνάμωσης της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών.
Για αυτό και προτείνω , να ξεκινήσουμε από εδώ στην Καλλιθέα, μια μεγάλη πρωτοβουλία για μία πραγματικά ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προτείνω , όλοι οι συνδυασμοί από κοινού , να καταθέσουμε επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ώστε το βράδυ των εκλογών να μην υπάρχουν κομματικά χρώματα και προσδιορισμοί δίπλα στους συνδυασμούς μας. Εμείς προτιθέμεθα να το πράξουμε έτσι και αλλιώς.
Με αυτόν τον τρόπο θα δείξουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Καλλιθέα, δεν θα χρησιμοποιηθεί ως κομματική καταγραφή , αλλά θα αποτελέσει καθαρή, αυθεντική και ανεπηρέαστη απόφαση των πολιτών για την πόλη μας.

Η πρωτοβουλία αυτή για ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για να αποκτήσει η πόλη μας μια ισχυρή φωνή διεκδίκησης ενόψει μιας πολύ κρίσιμης πενταετίας .

Πολύ περισσότερο η κίνηση μας αυτή μπορεί να δημιουργήσει ένα θετικό προηγούμενο που θα βάλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα , σε μια νέα εποχή".

Τελευταίες ειδήσεις