Γυαλιά, κράνος, κέφι και φύγαμε για ποδηλατάδα

bike children_2

Την ευκαιρία να γνωρίσουν ιστορικά κτίρια και σημεία της Καλλιθέας, θα έχουν αύριο το πρωί, μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου!


Καλούνται όσοι τους αρέσει ο ήχος της κόρνας του ποδηλάτου, οι ορθοπεταλιές και οι βόλτες με το ποδήλατο να δώσουν το παρόν στο ραντεβού που έχει δοθεί για αύριο το πρωί στις 10, στην πλατεία Δαβάκη για μια διαφορετική Κυριακή! Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχετε στον ποδηλατικό γύρο είναι να έχετε καλή διάθεση και όρεξη για διαδρομές!!! Στείλτε όλες τις θετικές σκέψεις για να έχει μία ηλιόλουστη ημέρα και ετοιμαστείτε για περιπέτεια.

Ο ποδηλατικός γύρος της Καλλιθέας γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Καλλιθέας και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Καλλιθεάς "Περί Ποδηλάτου".

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν ποδηλατικές εκπαιδευτικές δράσεις ενώ παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Καλυβά.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων θα μάθετε πως να οδηγείτε και να συντηρείτε το ποδήλατο σας ενώ θα σας δοθούν και οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνετε πριν ξεκινήσετε τη βόλτα σας.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ) και την ποδηλατική ομάδα Tandem Bike, στις δραστηριότητες θα συμμετάσχουν και παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Μετά τις 12 θα ακολουθήσουν δύο ποδηλατικοί γύροι στους δρόμους της πόλης, με σκοπό οι συμμετέχοντες να διέλθουν από ιστορικά σημεία της Καλλιθέας.

Η πρώτη βόλτα, που έχει προγραμματιστεί για τις 11.45, αφορά τα παιδιά και η διαδρομή που θα ακολουθεί είναι η εξής: Πλ.Δαβάκη (έναρξη) – λεωφ.Θησέως (κάθοδος) – δεξία στην οδό Ιατρίδου – δεξία στην οδό Παν.Τσαλδάρη (πάρκο Ιλισσού) – δεξιά στην οδό Σιβιτανίδου και τερματισμός στην Πλ. Δαβάκη.

Αμέσως μετά, στις 12.30, θα ξεκινήσει ο ποδηλατικός γύρος της Καλλιθέας με τίτλο "Γνωρίζουμε τα ιστορικά κτίρια της Καλλιθέας κάνοντας πετάλι".

Η διαδρομή που έχει ορισθεί είναι: Πλ.Δαβάκη (έναρξη) – λεωφ.Θησέως (άνοδος) – δεξιά στην οδό Γρ.Λαμπράκη – ευθεία στην οδό Δημοσθένους (κάθοδος) – αριστερά στην οδό Σκρα- δεξιά στην οδό Δοϊράνης (κάθοδος) – δεξιά στην οδό Ευριπίδου – δεξιά στην οδό Πεισιστράτου – δεξιά στην λεωφ.Θησέως (άνοδος) – αριστερά στην οδό Λυσικράτους – δεξιά στην οδό Νικ.Ζερβού – δεξιά στην οδό Μεγαλουπόλεως – δεξιά στην εκκλησία της Αγ.Ελεούσης – αριστερά στην λεωφ.Θησέως (άνοδος) – αριστερά στην οδό Σπάρτης – δεξιά στην οδό Λασκαρίδου – δεξιά στην οδό Αγ.Πάντωω – δεξιά στην λεωφ. Θησέως (κάθοδος) και τερματισμός στην Πλ.Δαβάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει ειδική κάλπη όπου θα συγκεντρωθούν οι απόψεις των πολιτών για τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου στην Καλλιθέα.

Μην ξεχάσετε: κράνος, καθαρή αλυσίδα, γυαλιά, νεράκι
και φύγαμε για ποδηλατάδα!


afisa bike

Τελευταίες ειδήσεις