Κώστας Ασκούνης, Δήμαρχος Καλλιθέας ξανά - Νικητής από τον πρώτο γύρο Featured

IMAGE: Ανδρέας Ανδρεόπουλος IMAGE: Ανδρέας Ανδρεόπουλος
08 Οκτ
2023

Νικητής από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Καλλιθέα με ασφαλή διαφορά ο Κώστας Ασκούνης. Ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας επέστρεψε στα γνώριμα εδάφη για να οδηγήσει την Καλλιθέα στο 2027.

Ήδη από το περίπου 1,31% της ενσωμάτωσης ο Κώστας Ασκούνης πέρασε μπροστά με ποσοστό 45%. Η ασφαλής διαφορά παγιώθηκε λίγο μετά τις 19:30 μέχρι που άρχισε να οριστικοποιείται στις 6+ ποσοστιαίες μονάδες. Ο Κώστας Ασκούνης με 46,14% επικράτησε άνετα του Δημήτρη Κάρναβου με 39,69% (ενσωμάτωση 98,69%).

Συγκριτικά με τις δημοτικές εκλογές του 2019 στην Καλλιθέα ο Κώστας Ασκούνης ανέβηκε 16 ποσοστιαίες μονάδες. 

Ο απερχόμενος δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος απεδέχθη το αποτέλεσμα.

Ο Κώστας Ασκούνης έφτασε στο προεκλογικό κέντρο της παράταξης λίγο πριν τις 10 μμ. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες ψηφοφόροι και φίλοι του συνδυασμού του οι οποίοι του επιφύλαξαν θερμότατη υποδοχή.

Στο μήνυμα του για το αποτέλεσμα ο Κώστας Ασκούνης είπε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους! Δώσαμε μια ωραία και όμορφη μάχη γιατί ήταν μια μεγάλη νίκη, μια νίκη για την Καλλιθέα.

Με ενότητα, με στόχους, με αρχές και αξίες μπορούμε να κερδίζουμε και τις πιό δύσκολες μάχες. Κι αυτή ήταν μια δύσκολη μάχη αλλά χάρη σε εσάς αυτή η μάχη σήμερα κατέληξε στο να είμαστε όλοι εδώ νικητές, ενωμένοι.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη που μου δείχνετε. Αυτή η αγάπη όμως δίνει σε εμένα δύναμη αλλά και ταυτόχρονα υποχρεώσεις, πολλές υποχρεώσεις για να κάνουμε όλες τις δεσμεύσεις μας πράξεις για την Καλλιθέα που αγαπάμε, για την Καλλιθέα που ονειρευτήκαμε για τα παιδιά μας.

Από αύριο εμείς σηκώνουμε τα μανίκια και με σκληρή, μεθοδική δουλειά, κοιτώντας κατάματα τους πολίτες της Καλλιθέας, για να κάνουμε την Καλλιθέα τόπο να ζεις και όχι απλά να κατοικείς.

Σήμερα είναι ημέρα γιορτής, γιορτάζει η Καλλιθέα, γιορτάζουμε όλοι εμείς που δίνουμε αγώνα για μια καλύτερη, ανθρώπινη και πιό φιλική πόλη.

Ειλικρινά, δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω την χαρά μου και την ευγνωμοσύνη μου για όλους εσάς και για τον κάθε πολίτη της Καλλιθέας ξεχωριστά που έδωσε ανιδιοτελώς και με αλτρουισμό τη μάχη αυτή ενάντια σε συμφέροντα. Κέρδισε η πόλη μας, κέρδισε η Καλλιθέα, κέρδισαν οι πολίτες.

Η ενότητα των ευρύτερων δυνάμεων από την παραδοσιακή κεντροδεξιά μέχρι και την Αριστερά έδωσε το μήνυμα και αυτό είναι ότι ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο να μπει στον δρόμο μας.

Η Καλλιθέα σήμερα νίκησε, μίλησε, η απόφαση είναι δεδομένη, σηκώνουμε τα μανίκια, δουλεύουμε σκληρά για να κάνουμε πράξη τα όνειρα των παιδιών μας, τα όνειρα της Καλλιθέας.

Σας ευχαριστώ!»

Δείτε το όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το kallitheaoline.gr

Τελευταίες ειδήσεις