Μαργαρίτη: Δημότες, είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε το “φέσι” των 2 εκατ. ευρώ των σκαφάτων;

Μαργαρίτη: Δημότες, είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε το “φέσι” των 2 εκατ. ευρώ των σκαφάτων;
04 Οκτ
2016

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε την κατάσταση στη μαρίνα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας,  η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ, κ. Βάσω Μαργαρίτη. Η κ. Μαργαρίτη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πόρισμα του Ελεγκτών για την υπόθεση.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

"Μας παραχωρήθηκε μια προίκα από το Ελληνικό Δημόσιο" είπε μεταξύ άλλων η κ. Μαργαρίτη. "Επτά χρόνια εμείς σταθήκαμε ανίκανοι να ξεπεράσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ο φορέας διαχείρισης δεν είχε καμία ευθύνη για όλα αυτά τα χρόνια; Δεν είχε καμία ευθύνη. Τα γραφεία του Νομικού Προσώπου ήταν στη μαρίνα. Και έβλεπαν απλά τα σκάφη να περνούν και να αγκυροβολούν εκεί και δεν είχε καμία ευθύνη..."

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κ. Μαργαρίτη ανέφερε:
"Το πόρισμα αναφέρει ότι δεν έγινε καμία ενέργεια να διεκδικηθούν τα τέλη ελλιμενισμού όλα αυτά τα χρόνια. Και κανείς δεν έχει ευθύνη. Εμείς πρέπει να πούμε ότι κανείς δεν έχει ευθύνη. Εφτά χρόνια δεν τα διεκδικήσαμε, δεν πήγαμε στα δικαστήρια, δεν κάναμε καμία ενέργεια να εντοπίσουμε τους ιδιοκτήτες των σκαφών, δεν κάναμε καμία ενέργεια να αποτραπούν τα παράνομα σκάφη να ελλιμενίζονται στη μαρίνα. Ασφαλιστικά μέτρα δεν κάναμε, να απευθυνθούμε στις αρμόδιες αρχές δεν πήγαμε, να εμποδισθεί ο παράνομος ελλιμενισμός δεν το κάναμε. Καμία ευθύνη 7 χρόνια. Επιεικέστατα εγώ θα μιλήσω για πλήρη αδιαφορία του φορέα διαχείρισης".

Ενώ, για τα 2.000.000 ευρώ της οφειλής του δήμου Καλλιθέας προς την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (λογαριασμός που προέκυψε από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στη μαρίνα), η κ. Μαργαρίτη απευθυνόμενη προς τους δημότες που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση είπε:

"Τα 2 εκατομύρια που πρέπει να έχει φτάσει σήμερα (ο λογαριασμός) κάποιοι συνάδελφοι λένε ότι πρέπει να τα πληρώσουν οι δημότες. Κι επειδή είναι σήμερα εδώ πολλοί δημότες, πεσ'τε μου αν είσαστε διατεθειμένοι αυτά τα δύο εκατομύρια να τα πληρώσετε εσείς. Τα δύο εκατομύρια κάποιων σκαφούχων που πλήρωναν αλλά δεν ξέρουμε που, στους συλλόγους".

Παρακολουθήστε απόσπασμα από την ομιλία της κ. Μαργαρίτη

 

Τελευταίες ειδήσεις