Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία
04 Οκτ
2012

Όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να καταθέτουν τις σχετικές αιτήσεις έως το τέλος του 2012 προκειμένου να γλιτώσουν τα αναγκαστικά μέτρα μέχρι και το τέλος του 2014.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει κάποιος το όφελος της ρύθμισης είναι να πληρώνει κανονικά τις δόσεις του και φυσικά να υποβάλλει εγκαίρως την αίτηση μέχρι και το τέλος του χρόνου. Η ρύθμιση, θα ισχύσει τόσο γι' αυτούς που δεν υπαχθεί σε ρύθμιση στο παρελθόν όσο και γι' αυτούς που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση αλλά έχασαν το σχετικό προνόμιο λόγω μη καταβολής των δόσεων. Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση προωθείται Νομοθετική Διάταξη για την παράταση της ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014.

-----

----

Αν και οι ρυθμίσεις οφειλών δεν αποτελούν μόνιμη λύση και θεραπεία των προβλημάτων και παρότι με αυτές δημιουργούνται ανισορροπίες και στρεβλώσεις, οι σημερινές οικονομικές συνθήκες απαιτούν την ενεργοποίηση τέτοιων εκτάκτων μέτρων στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας. 

Συνεχίστε την ανάγνωση της είδησης εδώ 

Τελευταίες ειδήσεις