Κόβει πρώτος το νήμα ο Κάρναβος – Στις 15 μονάδες η διαφορά με Ασκούνη

Κόβει πρώτος το νήμα ο Κάρναβος – Στις 15 μονάδες η διαφορά με Ασκούνη
02 Μαρ
2019

Σημαντικό προβάδισμα του νυν δημάρχου Καλλιθέας με 37,1% με τον βασικό του αντίπαλο Κ. Ασκούνη να ακολουθεί με 21,9%

Σημαντικό προβάδισμα του νυν δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, έναντι όλων των υποψηφίων καταγράφει η εταιρία ερευνών Innovation Metrisis Poll και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Το 57,8% των δημοτών αξιολογεί θετικά το έργο της νέας διοίκησης του δήμου Καλλιθέας, ενώ το 14,6% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο.

parapolitika poll kallithea 003

Ο Δημήτρης Κάρναβος είναι πρώτος και στη δημοτικότητα ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους που έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου με ποσοστό 35,6% (θετικές-αρνητικές γνώμες), σε σύγκριση με τον βασικό του αντίπαλο, κ. Ασκούνη, ο δείκτης δημοτικότητας του οποίου αγγίζει το 17,2%. Οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας.

Ο νυν δήμαρχος, Δ. Κάρναβος, εμφανίζει υψηλή αποδοχή από τους ψηφοφόρους και των κομμάτων, με εμφανώς καλύτερα ποσοστά σε αυτούς της ΝΔ (77,4%), ενώ αντίστοιχα ο κ. Ασκούνης ευνοείται λίγο περισσότερο από τους ψηφοφόρους του Σύριζα (55,4%).

parapolitika poll kallithea 002

Στην πρόθεση ψήφου, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν προβάδισμα του κ. Κάρναβου με 38,6% με αναγωγή απαντήσεων (λευκό/άκυρο/αποχή), (37,1% χωρίς αναγωγή) ο κ. Ασκούνης έρχεται δεύτερος με 22,8% (21,9% χωρίς αναγωγή), ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι αθροιστικά φτάνουν μόλις το 14%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:
Δημήτρης Κάρναβος 37.1%
Κώστας Ασκούνης 21.9%
Βάσω Μαργαρίτη 3.8%
Γιάννης Βακαλόπουλος 3.1%
Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος 2.2%
Τρύφωνας Μπουγάς 1.5%
Νίκος Γιοβανίδης 1.1%
Λάζαρος Λασκαρίδης 0.9%
Κώστας Γρίβας 0.9%
Αναποφάσιστοι 23.5%

Σημαντικό εύρημα είναι επίσης ότι ο κ. Κάρναβος έχει μεγάλη διείσδυση συγκριτικά με τους υπολοίπους υποψήφιους στους ψηφοφόρους έως 45 ετών, ηλικίες στις οποίες βρίσκεται η μεγαλύτερη δεκαμενή των αναποφάσιστων.

Τέλος, ο δεύτερος γύρος φαίνεται οτι ευνοεί τον κ. Κάρναβο, αφού του δίνεται προβάδισμα με 47,1% έναντι 33,0% του κ. Ασκούνη (με αναγωγή σε λευκό/άκυρο/αποχή), με το ποσοστό των αναποφάσιστων να αγγίζει το 18,1%.

Πηγή: Εφημερίδα Παραπολιτικά

parapolitika poll kallithea 001


Τελευταίες ειδήσεις