Πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην Χριστουγεννιάτικη Καλλιθέα

Πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην Χριστουγεννιάτικη Καλλιθέα
29 Δεκ
2019

Το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας βάζει τα γιορτινά σου και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους Καλλιθέατες με πολλές και ξεχωριστές παραστάσεις στο πλαίσιο των εορταστικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος για την περίοδο των εορτών. 

Επιμέλεια: Ελεάνα Φλασκή

Πιο συγκεκριμένα, απόψε στις 19:30 ο Πολιτιστικός Φορέας Ποντίων Καλλιθέας «Θέατρο Πόντου» παρουσιάζει μία ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας, με τραγούδια και κάλαντα των ημερών».

theatro pontou

Μαθητές του Συλλόγου παίζοντας λύρα, θα πουν τραγούδια και σκοπούς των εορταστικών ημερών και από το παιδικό τμήμα χορού θα παρουσιαστούν χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην ποντιακή διάλεκτο. Θα γίνει, επίσης, αναφορά στα φαγητά και στα ποτά των ημερών και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναβιώσει και το πανάρχαιο έθιμο ''Μωμογέρια'' από εξαιρετικούς  πόντιους χορευτές.

arkoudakia agios vasilis

Αύριο Δευτέρα 30/12/2019, το ραντεβού στο Δημοτικό Θέατρο είναι με τον « Άγιο Βασίλη και τα μικρά Αρκουδάκια». Μια τρυφερή και χαρούμενη παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες για τη μαγεία των γιορτών και την προσμονή του Αϊ Βασίλη από την Β’ Παιδική σκηνή του θεάτρου «Θυμέλη» Έλλης Βοζικιάδου. Τα κείμενα & τις κούκλες έχει επιμεληθεί η Μαρία Μπατζανοπούλου.

ena dwro gia ton kathena

Για την Πέμπτη 02/01/2020 το ραντεβού δίνεται στις 19:30 στο Θέατρο «Ιζόλα» με την ομάδα "Ανεμόμυλοι" όπου ανεβαίνει η κουκλοθεατρική παράσταση «Ένα δώρο για τον καθένα». Ένα έργο που περιγράφει μία τρυφερή ιστορία και εξηγεί την αξία του δώρου και την χαρά που νοιώθει ο καθένας όταν δίνει κάτι σε έναν συνάνθρωπο του.

exw tis lexeis sou

Το
Σάββατο 4/1/2020, στις 12:00, στο Δημοτικό Θέατρο παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Έχω τις λέξεις σου» . Από το ομώνυμο παραμύθι της Σοφίας Στεκουλέα, σε δραματοποίηση-σκηνοθεσία της Φωτεινής Βαμβούκη. Η περιπέτεια του Δίφθογγου και της Λέξης είναι η διαδρομή της γλώσσας μας, ανά τους αιώνες. Ακολουθώντας τα βήματά τους, γνωρίζουμε την ιστορία της γραφής και του λόγου, σε μια επιμορφωτική και διασκεδαστική διαδρομή που απευθύνεται σε ηλικίες από 8 ετών και άνω.

Την Κυριακή 5/1/2020 και ώρα 12:00, αρχίζει στο Δημοτικό Θέατρο ένα διαδραστικό παιχνίδι με τίτλο: «Οι καλικάντζαροι ετοιμάζονται να φύγουν». Έθιμα των εορτών και των Φώτων από όλη την Ελλάδα παρουσιάζονται από τον Αρχικαλικάντζαρo και την βοηθό του, μια ημέρα πριν από την μεγάλη γιορτή των Φώτων και την εξαφάνιση των Καλικαντζάρων. Τα παιδιά συμμετέχουν, διασκεδάζουν και παράλληλα μαθαίνουν την ελληνική παράδοση και κουλτούρα.

Λίγες ώρες μετά, και πιο συγκεκριμένα στις 20:00 το βράδυ, επίσης στο Δημοτικό Θέατρο θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο: «Ποντιακά έθιμα του Δωδεκαημέρου». Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών παρουσιάζει έθιμα όπως τα «Μωμοέρια», το «Καλαντίασμα» και άλλα, καθώς και ένα σατυρικό δρώμενο με θέμα τη νηστεία.

Τελευταίες ειδήσεις