Τάσος Γαϊτάνης: Ο Καλλιθεάτης υποψήφιος που ενώνει ολόκληρο τον Νότιο Τομέα - Το όραμα του

Ο υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών, Τάσος Γαϊτάνης Ο υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών, Τάσος Γαϊτάνης
02 Ιουλ
2019

“Αν θέλουμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας μας και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον θα πρέπει να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, να απλουστεύσουμε τους νόμους, να μειώσουμε τους φόρους και να αποκεντρώσουμε το κράτος”.
Τάσος Γαϊτάνης – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας

Αυτά τα λόγια θα τα θυμηθούμε πολλές φορές μέχρι η χώρα να βρει τον φυσιολογικό ρυθμό της και επιστρέψει σε αυτήν η λογική, η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη και το φιλότιμο. Είναι ο οδικός χάρτης για να βγει η Ελάδα από κάθε αδιέξοδο, οικονομικό, πολιτικό, ψυχολογικό.

Με αυτόν τον τρόπο, κυρίως με θάρρος κι έτοιμος να αναλάβει βαριές ευθύνες πολιτεύεται με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθηνών ένα γνήσιο τέκνο της Καλλιθέας, ο Τάσος Γαϊτάνης.

Το όραμα του για τον Νότιο Τομέα
Οι σκέψεις του για τον Νότιο Τομέα είναι επίσης ξεκάθαρες.
Ο Τάσος Γαϊτάνης θεωρεί ότι η περιοχή του Νότιου Τομέα της Αττικής συγκεντρώνει πολλά απο τα βασικά πλεονεκτήματα της χώρας και θα έπρεπε να είναι η πιο εύπορη περιοχή με πολύ χαμηλή ανεργία και υψηλά εισοδήματα. Καθώς, όπως τονίζει, το παραλιακό μέτωπο του Νότιου Τομέα είναι ιδιαίτερο όμορφο και συνδυάζει τουριστική και οικιστική ανάπτυξη. Βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά απο το κέντρο της Αθήνας και αποτελεί πόλο έλξης. Ενώ, και τα σημαντικά πολιτιστικά κέντρα που υπάρχουν στο Νότιο Τομέα δίνουν στην περιοχή μας ένα σημαντικό πλεονέκτημα.
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Ίδρυμα Ευγενίδου αλλά και πλήθος άλλων φορέων έχουν σαν συνέπεια τη δημιουργία ενός σημαντικού πολιτιστικού πόλου.

Στην περιοχή μας επίσης υπάρχει η Πανεπιστημιούπολη, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και η Γυμναστική Ακαδημία (ΤΕΦΑΑ). Στο Νότιο Τομέα συγκεντρώνονται πολλά και σημαντικά τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα και υπάρχει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα σε διάφορους κλάδους της οικονομίας (Ναυτιλία, υγεία, φάρμακα, εμπόριο, τύπος, κα) καθιστώντας έτσι την περιοχή σημαντικό οικονομικό κέντρο.

“Συνεπώς η περιοχή του Νότιου Τομέα συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα αλλά κι έχει ανοιχτά θέματα για τα οποία αξίζει να προσπαθήσει κανείς” τονίζει.

Ως αιρετός της αυτοδιοίκησης αλλά και όσο καιρό ήταν Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας αγωνίσθηκε ώστε να αναδείξει την ανάγκη για μια διαφορετική λειτουργία του κράτους, την ανάγκη για ένα αποκεντρωμένο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης.

“Αυτή η προσπάθεια όμως δεν έχει τελειώσει. Και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να επιμείνουμε” υπογραμμίζει.

“Η κατάτμηση της Β’ Αθηνών δίνει πλέον τη δυνατότητα στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να ασχοληθεί με τα τοπικά ζητήματα τα οποία συνδέονται και με την τοπική ανάπτυξη”.

“Η βελτίωση της οικονομίας δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί δια μαγείας. Θα συμβεί μόνο όταν γίνει κτήμα των τοπικών κοινωνιών.
Θα συμβεί μόνο όταν πάρουμε την υπόθεση της ανάπτυξης στα δικά μας χέρια”.

gaitanis tasos 003

Ποιός είναι ο Τάσος Γαϊτάνης
O Τάσος Γαϊτάνης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και κατάγεται απο τη Μάνη.

Είναι αριστούχος Διδάκτορας (PhD) Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου των Πατρών με θέμα διδακτορικής διατριβής: «Development of stopping rules for MLEM and OSEM algorithms used in PET image reconstruction”. Παράλληλα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στην Ιατρική Φυσική από το University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ οι προπτυχιακές του σπουδές ήταν στη Βιοϊατρική Τεχνολογία στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

Απο το 2003 εργάζεται στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Αρχικά είχε την ευθύνη του τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας με σκοπό την αγορά εξοπλισμού και τη διαχείρισή του. Απο το 2014 εκλέχτηκε στη θέση του Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα, στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με αντικείμενο την ανάπτυξη της υποδομής και λειτουργίας προκλινικής απεικόνισης PET/CT.
Παράλληλα με τα παραπάνω καθήκοντα, κατέχει απο το 2006 τη θέση του υπευθύνου ποιότητας του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΙΙΒΕΑΑ για το σύστημα ποιότητας ISO 17025:2005. Αντικείμενο αυτής της δραστηριότητας είναι η διενέργεια κλινικών μελετών σε φάρμακα.

Ο Τάσος Γαϊτάνης έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα ευρωπαϊκής και εθνικής χρηματοδότησης. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (h-index = 7), αλλά και σε πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων. O Tάσος Γαϊτάνης είναι κριτής της Ε.Ε. για το πρόγραμμα Horizon 2020, ενώ είναι reviewer σε διάφορα επιστημονικά journals (Physics in Medicine and Biology, Computerized Medical Imaging, κα). Παράλληλα διδάσκει σε τρία μεταπτυχιακά προγράμματα (Πανεπιστήμιο Πατρών, Αθήνας και Δυτικής Αττικής), ενώ συμμετέχει στην εκπόνηση διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών.

Ταυτόχρονα με την επιστημονική και επαγγελματική του πορεία ασχολείται με τα κοινά. Το 2006 εκλεχτηκε δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας όπου επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2010 και 2014.

Το Σεπτέμβριο του 2014 ύστερα απο πρόταση του Δημάρχου και των μελών της πλειοψηφίας του Δήμου Καλλιθέας, εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας.

Το 2015, στις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ ορίστηκε απο τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.ΕΦ.Ε) που ήταν αρμόδια για τη διενέργεια των εκλογών.

Τον Ιανουάριο του 2016, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη, ορίστηκε Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, όπου έχει αναπτύξει έντονη δράση με σειρά εκδηλώσεων, συγγραφή άρθρων και εμφανίσεων στα ΜΜΕ σχετικά με τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

gaitanis tasos 002

Τελευταίες ειδήσεις