Περάστε δημιουργικές ώρες μαζί με τα παιδιά σας χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ. Με τη βοήθεια υφασμάτων διαφόρων χρωμάτων και υφών θα δημιουργήσετε τις δικές σας ευφάνταστες αφαιρετικές συνθέσεις. Στη συνέχεια, με ειδικά χρώματα θα μπορείτε να ζωγραφίσετε τα γεωμετρικά σχήματα και τις φόρμες που θα προκύψουν από τις συνθέσεις. Το αποτέλεσμα: Μια πολυδιάστατη «ταπισερί» (γαλλ. tapisserie) για τον τοίχο σας!
Η είσοδος για το εργαστήριο θα είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Στο πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί το Σάββατο 08 Ιουνίου, μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας από 7 ετών και άνω, οικογένειες και νέοι. Οι δραστηριότητες θα έχουν διάρκεια μίας ώρας και πιο συγκεκριμένα οι ομάδες θα χωριστούν στις ώρες 11.30 - 12.30, 12.30 - 13.30 και 13.30 - 14.30
Η λέξη «collage» (κολάζ) προέρχεται από το γαλλικό ρήμα «coller» που σημαίνει κολλάω και περιγράφει την τεχνική που δημιουργείται κολλώντας διαφορετικές φόρμες από διάφορα υλικά, δημιουργώντας ένα ενιαίο σύνολο. Η τεχνική αυτή, που χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην τέχνη του 20ου αιώνα, αποτελεί ανακάλυψη των καλλιτεχνών Georges Braque και Pablo Picasso, οι οποίοι μέσα από τους πειραματισμούς τους, συνέβαλαν στη διάδοση της τεχνικής και στη σημαντική θέση που κατέκτησε στον κόσμο της μοντέρνας τέχνης.
Το πρωί της Κυριακής 9 Ιουνίου στο Κέντρο Επισκεπτών από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 παιδιά και ενήλικες διασκεδάζουν με ασκήσεις ποδηλατικής δεξιοτεχνίας! Φορέστε κράνος, φουσκώστε λάστιχα, ελέγξτε τα φρένα και οι "αγώνες" ξεκινούν! Χρησιμοποιώντας μια σειρά από ξύλινα εμπόδια, κώνους και απλά παιχνίδια, μικρά και μεγάλα παιδιά δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στο ποδήλατο.
Ελεάνα Φλασκή