Το μαύρο χάλι & η κατάντια που άφησε ο “καψοκαλύβας” στα σχολεία της Καλλιθέας

Στιγμιότυπο από το 4ο Λύκειο Καλλιθέας όπως το παρέδωσε ο Κ. Ασκούνης Στιγμιότυπο από το 4ο Λύκειο Καλλιθέας όπως το παρέδωσε ο Κ. Ασκούνης
02 Μαϊ
2019

Πρώτα βγήκε στον ΑΝΤ1 σε ρεπορτάζ να μιλήσει περί “καλπάζουσας εγκληματικότητας” την οποία ανακάλυψε στην πλατεία Δαβάκη. Γύρω του ατάραχοι γέροντες να ταϊζουν τα περιστέρια της πλατείας. Αναδίπλωσε στη συνέχεια την στάση του καθώς τον ξεφώνισαν οι καταστηματάρχες της περιοχής. Μάλιστα, σε αυτό το ρεπορτάζ συστήθηκε όχι ως πρώην δήμαρχος Καλλιθέας αλλά ως απλός πολίτης, με συνεργάτη του να παριστάνει επίσης μπροστά στην κάμερα τον απλό πολίτη. 

Ξέχασε ότι το 2014 παρέδωσε την πλατεία Δαβάκη σε κατάσταση που θύμιζε Πεδίον του Άρεως...

kapsokalyvas

Στη συνέχεια, σε μια νέα τηλεοπτική του εμφάνιση προ ημερών στο aftodioikisi.gr ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, από το 2014 μέχρι σήμερα δεν είδε τίποτα να αλλάζει στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Καλλιθέας. Μάλιστα, ειρωνεύθηκε εκατοντάδες μαθητές, δασκάλους, καθηγητές, γονείς, κηδεμόνες και στελέχη του δήμου για τον αγώνα τους να επιστρέψουν τα σχολεία της Καλλιθέας στην κανονικότητα.

Ξέχασε ότι το 2014 παρέδωσε τα σχολεία της Καλλιθέας σε τραγική κατάσταση...

Από το 2014 έγιναν εκατοντάδες επιτόπιες παρεμβάσεις στα σχολεία της πόλης οι οποίες όπως μπορεί να δει κανείς στη συνέχεια ήταν εντελώς απαραίτητες για να αλλάξει η ψυχολογία των μαθητών στην Καλλιθέα, αλλά και για να πάψουν τα σχολεία της Καλλιθέας να θυμίζουν αναμορφωτήρια ανηλίκων εγκληματιών. Οι μνήμες είναι νωπές και οι φωτογραφίες πριν και μετά είναι δεκάδες.

Παρόλα αυτά, ερωτηθείς από το aftodioikisi.gr, ο κ. Ασκούνης, περί του έργου της νέας διοίκησης του δήμου Καλλιθέας είπε: “Ποιό έργο να μου δείξει; Τις φωτογραφίσεις που κάνει γιατί κρέμασε κουρτίνες στα σχολεία;” Και συνέχισε: “Να μου δείξει κάποιες εκδηλώσεις αμφιβόλου πολιτιστικού περιεχομένου που κάνει στην πλατεία;”

"Καψοκαλύβας"
Και κάπου εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τον "καψοκαλύβα", πρώην δήμαρχο Καλλιθέας, επί 16 χρόνια, Κώστα Ασκούνη. Αυτός είναι και ο λόγος που στενοί του συνεργάτες αλλά και ο ίδιος ενοχλούνταν κάθε φορά που ανέβαιναν από μαθητές, δασκάλους και δημοτικούς συμβούλους αυτά τα πέντε χρόνια στα κοινωνικά δίκτυα εικόνες από τα σχολεία.

Ο ίδιος ο κ. Ασκούνης έχει επιλέξει να ακολουθεί μια επικοινωνιακή πολιτική η οποία κάθε φορά του γυρίζει μπούμερανγκ, γιατί ο κόσμος θυμάται και αυτό το αντιμετωπίζει ήδη στις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις εκ των οποίων η μια είναι δική του με τα ποσοστά του να είναι απογοητευτικά και στις τρεις μετρήσεις συγκριτικά με τις προσδοκίες που καλλιεργεί.

Η πολιτική “κάψτε την καλύβα”, “αμαυρώστε”, “χλευάστε, ειρωνευθείτε, αποσιωπήστε, ισοπεδώστε”, καίει μόνον τον ίδιο και όσους τον ακολουθούν.

Ας δούμε τι έχει αλλάξει στα σχολεία της Καλλιθέας από το 2014, αρχίζοντας από τα δημοτικά διότι προφανώς δεν αλλάχτηκαν μόνο δυό τρεις κουρτίνες από το 2014 μέχρι σήμερα.

Δέκα χρόνια
"Τα δημοτικά σχολεία της Καλλιθέας πριν το 2014 είχαν να βαφτούν 10 ολόκληρα χρόνια". Αυτό δηλώνει ο νυν Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Καλλιθέας, Κώστας Καλογερόπουλος. Μάλιστα, ο κ.Καλογερόπουλος, διαβεβαιώνει ότι η αποκατάσταση των σχολικών αιθουσών των δημοτικών σχολείων η οποία άρχισε πριν δύο χρόνια όταν ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, τελειώνει στις αρχές Μαϊου, οπότε πλέον θα έχουν βαφτεί όλα τα δημοτικά σχολεία της Καλλιθέας.
“Ακόμα και το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας”, τονίζει ο κ.Καλογερόπουλος, “μας παραδόθηκε ημιτελές και με προβλήματα, παρόλο που κάποιοι λένε στον κόσμο ότι μας το παρέδωσαν έτοιμο να λειτουργήσει”.

Εγκατάλειψη
Η εικόνα στα γυμνάσια και λύκεια της Καλλιθέας ήταν απελπιστική. Βρύσες από τις οποίες οι μαθητές δεν τολμούσαν να πιούν, σάπιες υδροροές, χαλασμένα κλιματιστικά, επιφάνειες που θύμιζαν σχολεία-γκέτο σε υποβαθμισμένες συνοικίες, αυλές που έδιωχναν τους μαθητές από το σχολείο, κ.α. (και αν θυμηθούμε και λίγο παλιότερα παιδικοί σταθμοί αφύλαχτοι απ' όπου 3χρονα πιτσιρίκια ανοίγανε την πόρτα και βγαίνανε στην λεωφόρο).

Σε πολλά σχολεία της Καλλιθέας ο νυν Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κώστας Κόκκουλος, μαζί με τους μαθητές και τους γονείς και τους δασκάλους, άλλαζαν κουρτίνες στις σχολικές αίθουσες, αλλού θα έβαφαν όλοι μαζί σχολικές αίθουσες ή θα τον συναντούσε κάποιος να δενδροφυτεύει σε σχολικές αυλές.

Μέχρι το 2014, κανείς δεν είχε δει στελέχη του δήμου, δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους να μπαίνουν στα σχολεία με σηκωμένα τα μανίκια για δουλειά. 

Δείτε μερικές πολύ χαρακτηριστικές εικόνες της κατάστασης στην οποία παρέδωσε τα σχολεία της Καλλιθέας η διοίκηση Ασκούνη. Προσοχή, ακολουθούν εικόνες για γερά στομάχια.

sxoleia kallitheas 0
sxoleia kallitheas 4

sxoleia kallitheas 5

sxoleia kallitheas 6

sxoleia toualletes gia zoa prin

sxoleia vrises 3ou lykeiou prin
Βρύσες 3ου Λυκείου με Ασκούνη

sxoleia vrises 3ou lykeiou meta
Βρύσες 3ου Λυκείου με Κάρναβο

sxoleia vryses 7o gymnasio prin

Έβδομο Γυμνάσιο Καλλιθέας με Ασκούνη

sxoleia vryses 7o gymnasio meta
Έβδομο Γυμνάσιο Καλλιθέας με Κάρναβο

sxoleia 6o gymnasio prin
Έκτο Γυμνάσιο Καλλιθέας με Ασκούνη

sxoleia 6o gymnasio meta
Έκτο Γυμνάσιο Καλλιθέας με Κάρναβο

sxoleia 7o gymnasio prin
Έβδομο Γυμνάσιο Καλλιθέας με Ασκούνη

sxoleia 7o gymnasio meta
Έβδομο Γυμνάσιο Καλλιθέας με Κάρναβο

Ακολουθούν ορισμένα μόνο στιγμιότυπα από εργασίες και παρεμβάσεις από το 2014 μέχρι σήμερα με σκοπό να επιστρέψουν στην κανονικότητα τα σχολεία της Καλλιθέας

sxoleia meta 7 sxoleia meta 11

sxoleia meta 25 sxoleia meta 22

sxoleia meta 16 sxoleia meta 14

sxoleia meta 12 sxoleia meta 13

sxoleia meta 1 sxoleia meta 8

sxoleia meta 4 sxoleia meta 6

sxoleia meta 9 sxoleia meta 24

sxoleia meta 15 sxoleia meta 19

sxoleia meta 20 sxoleia meta 21

sxoleia meta 10 sxoleia meta 17


Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις