Ποιούς "καίνε"οι σκαφάτοι για τα λιμενιάτικα - Τι αποκαλύπτει ο δορυφόρος στη μαρίνα Καλλιθέας

Εκατοντάδες τουριστικά, μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής εντόπισαν οι Ελεγκτές του ΣΕΕΔΔ στη μαρίνα Καλλιθέας Εκατοντάδες τουριστικά, μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής εντόπισαν οι Ελεγκτές του ΣΕΕΔΔ στη μαρίνα Καλλιθέας
18 Απρ
2019

Με αποκαλύψεις που θα αφήσουν άναυδη την Καλλιθέα προειδοποιούν οι σκαφάτοι στη μαρίνα Καλλιθέας. 

Μετά τις αγωγές σε βάρος τους από τον δήμο Καλλιθέας για παράνομο πλουτισμό και ανείσπρακτα λιμενιάτικα παρελθόντων ετών, προειδοποιούν οτι όταν θα κληθούν από την Δικαιοσύνη θα υποδείξουν τα πρόσωπα στα οποία επί σειρά ετών πλήρωναν για τέλη ελλιμενισμού, παροχή ρεύματος και ύδατος, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται όχι μόνο ιδιώτες, αλλά και πολιτικά πρόσωπα της Καλλιθέας.

Αμετακίνητος, όπως έχει προαναγγείλλει από το 2017 ο νέος δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, δεν θα διστάσει να προβεί και σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
Οι σκαφάτοι σε πρώτη φάση καλούνται να πληρώσουν στον δήμο δεκάδες χιλιάδες ευρώ έκαστος, ενώ ο αριθμός τους υπολογίζεται σε περισσότερους από 300. Με πρόχειρους υπολογισμούς από τα ανείσπρακτα λιμενιάτικα της περιόδου Ασκούνη ο δήμος Καλλιθέας φιλοδοξεί (για αρχή) να εισπράξει περισσότερα από 2,5 εκατομύρια ευρώ.


Ο Πρόεδρος του Οργ. Παιδικής Αγωγής & Άθλησης υπογράφει τις πρώτες αγωγές για τα ανείσπρακτα λιμενιάτικα

Η λίστα του Ευσταθίου
Η είδηση ότι την Παρασκευή 14 Απριλίου 2019, ο Πρόεδρος του φορέα Διαχείρισης της μαρίνας Καλλιθέας, Κωνσταντίνος Ευσταθίου, κατέθεσε για λογαριασμό του δήμου Καλλιθέας τις πρώτες αγωγές για παράνομο πλουτισμό σε βάρος σκαφούχων, έσκασε σαν “βόμβα”.

Πρόσωπα τα οποία έχτισαν μικρές ή μεγάλες περιουσίες εισπράτοντας παράνομα και σε βάρος του δήμου τα λιμενιάτικα όλα αυτά τα χρόνια έχουν βάλει λυτούς και δεμένους στον δήμο να πάρουν από τα χέρια του Ευσταθίου τη λίστα με τα ονόματα ιδιοκτητών σκαφών. Ενδεχομένως, σε μια απόπειρα να αποτρέψουν τους σκαφούχους να αποκαλύψουν σε ποιούς πλήρωναν όλα αυτά τα χρόνια ελλιμενισμό, παροχή ρεύματος, ύδατος και “προστασία”. 

Οι άνθρωποι αυτοί όμως είναι εκατοντάδες, σύμφωνα και με το πόρισμα του Επιθεωρητών Ελεγκτών του Δημοσίου. Μέσα στη μαρίνα Καλλιθέας βρέθηκαν εκατοντάδες τουριστικά, μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής τα οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσαν την παρουσία τους ως “ναυταθλητικά” και ποτέ δεν πλήρωσαν στον δήμο Καλλιθέας.

Πάντως, μια από τις πιό δυσμενείς συνέπειες για τους σκαφούχους είναι ότι έχουν αρχίσει να δικάζονται και για ρευματοκλοπή.

Δείτε εδώ παλαιότερο ρεπορτάζ του kallitheaonline.gr
"Πλήρωνω τόσα χρόνια για ελλιμενισμό και ρεύμα" - Τι απαντά ο σκαφούχος που μηνύθηκε από τον δήμο για ρευματοκλοπή

"Εμείς πληρώναμε"
Κανείς δεν περίμενε ότι Κάρναβος και Ευσταθίου θα έβαζαν το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο κι όπως όλα δείχνουν οι σκαφούχοι δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια να δικάζονται για ρευματοκλοπή από τη μια, για παράνομο πλουτισμό σε βάρος του δήμου Καλλιθέας από την άλλη, και επιπλέον να απειλούνται και με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ή απαγόρευση εξόδου των σκαφών τους από τη μαρίνα.

Τις αποκαλύψεις των σκαφάτων δεν φοβούνται μόνο όσοι συστηματικά εισέπρατταν τα λιμενιάτικα, άλλοι σε χρήμα και άλλοι σε είδος, πλέον έχουν κάθε λόγο να φοβούνται και εργαζόμενοι του δήμου Καλλιθέας.

Και συγκεκριμένα, υπάλληλοι του φορέα διαχείρισης της μαρίνας Καλλιθέας καθώς σε βάρος τους προκύπτουν σοβαρές ευθύνες για την υπόθεση. Ουδέποτε ενημέρωσαν τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες των σκαφών αυτών ότι είχαν υποχρέωση να πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού μόνον στον δήμο Καλλιθέας. Αντιθέτως, προέβαιναν σε “διευκολύνσεις”, “εξυπηρετήσεις” και απαλλαγές από χρεώσεις και για σειρά παραλείψεων που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν οριστικά και δια παντός τεράστια ποσά από τον ελλιμενισμό.

Από το 2013
Ο νέος δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, από το 2013 ζητούσε ενημέρωση από την τότε διοίκηση Ασκούνη για την υπόθεση της μαρίνας Καλλιθέας.
Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2013 στο δημοτικό συμβούλιο ο Δ. Κάρναβος ζητούσε ενημέρωση και χτυπούσε από τότε το “καμπανάκι” για το ζήτημα των διαφυγόντων κερδών από τη μη εκμίσθωση των θέσεων ελλιμενισμού στη μαρίνα, 9 χρόνια μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, με αποτέλεσμα να χάνει ο δήμος ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Προφητικός από τότε, όταν παρέλαβε τον δήμο Καλλιθέας δεν βρήκε έσοδα από ελλιμενισμό ούτε ένα ευρώ για παρελθόντα έτη.

Εξόχως αποκαλυπτική είναι σειρά δορυφορικών φωτογραφιών στις οποίες είναι ξεκάθαρο ότι εκατοντάδες σκάφη μπαινόβγαιναν στην μαρίνα της Καλλιθέας από το 2008. Για κάθε έτος ο δήμος Καλλιθέας θα έπρεπε να εισπράττει τουλάχιστον μισό εκατομύριο ευρώ ετησίως. 

Σε κάθε φωτογραφία τουλάχιστον 300 σκάφη, στη μαρίνα και στο χερσαίο. Έσοδα μηδέν!

marina sat 001Μάρτιος 2008

marina sat 002
Ιούλιος 2011

marina sat 003
Ιούνιος 2012

marina sat 004
Απρίλιος 2013

marina sat 005
Ιούνιος 2013

marina sat 006
Νοέμβριος 2013

marina sat 007Ιανουάριος 2014

marina sat 008
Απρίλιος 2014

Τα δεδομένα του δορυφόρου αν συνδυασθούν με τις λίστες ελλιμενισμού της περιόδου 2009-2013 θα δώσουν το δικαίωμα στον δήμο Καλλιθέας να διεκδικήσει επιπλέον 2,5 - 3 εκατομύρια ευρώ από τα ανείσπρακτα λιμενιάτικα. 

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις