Επίθεση με κουζινομάχαιρο σε επιβάτες τρόλεϊ στην Καλλιθέα

Επίθεση με κουζινομάχαιρο σε επιβάτες τρόλεϊ στην Καλλιθέα
15 Απρ
2009

Τρόμο και πανικό σκόρπισε νεαρός αλλοδαπός εχθές γύρω στις 12 το μεσημέρι στους επιβάτες τρόλεϊ στην συμβολή των οδών Θησέως και Χαροκόπου στην Καλλιθέα. Απειλώντας τους με κουζινομάχαιρο. Χάρη στον ηρωισμό του οδηγού του οχήματος δεν θρηνήσαμε θύματα.

Ο δράστης, σύμφωνα με τους επιβάτες, βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Επιβιβάσθηκε στο τρόλεϊ σε στάση της περιοχής Καλλιθέας κρατώντας ένα ποτήρι ζεστό καφέ και κάθισε στα πίσω καθίσματα. Εντελώς ξαφνικά και απρόκλητα άρχιζε να υβρίσει τους επιβάτες. Μέχρι που ένας εκ των επιβατών του ζήτησε να σταματήσει να προκαλεί. Ο νεαρός αλλοδαπός τότε με μια αστραπιαία κίνηση πέταξε το ποτήρι με τον ζεστό καφέ προς την πλευρά του επιβάτη και κινήθηκε εναντίον του.

Οι υπόλοιποι επιβάτες ζήτησαν από τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα. Όπως και έγινε. Ο οδηγός του τρόλεϊ ακινητοποίησε το όχημα, κινήθηκε προς τα τελευταία καθίσματα ζητώντας από τον νεαρό αλλοδαπό να εξέλθει του οχήματος. Πράγματι, εκείνος βγήκε από το όχημα, μπαίνοντας όμως ξανά μέσα από την μεσαία πόρτα κρατώντας ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο έβγαλε από το μπουφάν του. Φωνάζοντας ακατάληπτες εκφράσεις και απειλώντας τους επιβάτες.

Προκλήθηκε πανικός. Οι επιβάτες τρομοκρατημένοι σχεδόν ποδοπατήθηκαν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην μπροστινή πλευρά του οχήματος. Ανάμεσα τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Βλέποντας το μαχαίρι στο χέρι του νεαρού ο οδηγός φώναξε στους επιβάτες να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό με τον οποίο ανοίγουν αυτόματα οι πόρτες του τρόλεϊ και να βγουν όλοι έξω από την μπροστινή πόρτα.

Ο νεαρός αλλοδαπός τότε κινήθηκε απειλητικά προς την πλευρά του οδηγού τείνοντας του μαχαίρι. Άρχισε πάλη, ο οδηγός κατάφερε να πάρει το μαχαίρι από το χέρι του αλλοδαπού και τον έβγαλε έξω από το όχημα. Αμέσως επενέβησαν περαστικοί που είδαν το συμβάν και ακινητοποίησαν τον δράστη. Μέχρι που ήρθε στο σημείο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ και τον συνέλαβε.

Τελευταίες ειδήσεις