Ο Ασκούνης σε πανικό - "Σκοτώνει" την τοπική αγορά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα για μερικές ψήφους...

Ο Ασκούνης σε πανικό - "Σκοτώνει" την τοπική αγορά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα για μερικές ψήφους...
15 Απρ
2019

Τα τελευταία χρόνια του ως δήμαρχος Καλλιθέας, ο Κ. Ασκούνης, σπανίως πατούσε στο δημαρχείο. Ήταν απασχολημένος στην ΚΕΔΕ και δεν του 'μενε καιρός, δεν τον άφηνε από κοντά του ο Γερμανός απεσταλμένος της Μέρκελ, ο κ. Χούφτελ, που κατέγραφε τα φιλέτα των δήμων σε όλη την Ελλάδα. Στο μυαλό τους κυριαρχούσε πως θα προμηθευτούν όλοι οι δήμοι της χώρας γερμανικά Ledάκια για δρόμους, πλατείες και σκοτεινά καταγώγια. Ο Χούφτελ ήρθε η ώρα που ξεκουμπίστηκε από την χώρα, ο δε κ. Ασκούνη ξώμεινε εδώ.

Δικαίως μετά από τόσα χρόνια δεν θυμάται ο Κ.Ασκούνης τι χαμό και μπάχαλο άφησε πίσω του σε πολλούς τομείς του δήμου, περάσανε τα χρόνια και κυρίως δεν θυμάται την κατάσταση στην οποία παρέδωσε την πλατεία Δαβάκη...

Σήμερα, θα αναγκαθούμε να θυμηθούμε τις μαύρες εκείνες ημέρες για την Καλλιθέα, εξαιτίας της τελευταίας τηλεοπτικής εμφάνισης του κ. Ασκούνη, την περασμένη Πέμπτη στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στο οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ, παρουσίασε την Καλλιθέα και ειδικότερα την πλατεία Δαβάκη ως εγκληματογόνα περιοχή.
Πριν από μερικούς μήνες τιμούσε δήθεν σε εκδήλωση την διοίκηση του ΑΤ Καλλιθέας, προχθές στον ΑΝΤ1 τους έβγαλε άχρηστους όλους. Καλά να πάθουν κι αυτοί, ας πρόσεχαν! 

Στην μικρή αυτή του συνέντευξη ο Κ. Ασκούνης μάλιστα δεν εμφανίσθηκε ως πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, αλλά ως ένας άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ασήμαντος και ταπεινός “κάτοικος Καλλιθέας”... Ντράπηκε να ζητήσει να του γράψουν: πρώην δήμαρχος Καλλιθέας;...

Αφού εμφάνισε την πλατεία Δαβάκη ως κέντρο του εγκλήματος στην Καλλιθέα, και γενικεύοντας την αναφορά του αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κατάσταση στην Καλλιθέα είνα πολύ χειρότερη από τον Άγιο Παντελεήμονα, απήυθυνε έκκληση με ύφος Μάρθα Βούρτση στον νέο δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο, να προβεί άμεσα σε ενέργειες στις οποίες ο Κάρναβος έχει τρέξει από τον πρώτο μήνα που ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου!

Κι επειδή ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες ας δούμε τι δεν είπε στον ΑΝΤ1 ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης.

askounis ant1

Το πρώτο που δεν είπε στην ρεπόρτερ του Αντ1 ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας είναι ότι δεν είναι κάτοικος Καλλιθέας, τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο Παλαιό Φάληρο, σε ένα πολύ άνετο διαμέρισμα.

Το δεύτερο που δεν είπε ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Κ. Ασκούνης στην ρεπόρτερ του Αντ1 είναι ότι στην πλατεία Δαβάκη δεν συχνάζουν πια – όπως επί των ημερών του - αλλοδαποί και ημεδαποί οι οποίοι για να κερδίσουν λίγα ευρώ προσφέρουν σεξ στις δημόσιες τουαλέτες της πλατείας Δαβάκη. Οι εποχές που μπουκάρανε οι αστυνομικοί και βγάζανε καβάλα νιούς και γέρους, περάσανε ανεπιστρεπτί.

Το τρίτο που δεν είπε στην ρεπόρτερ του Αντ1 ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας είναι ότι στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας με ενέργειες της νέας διοίκησης του δήμου, συχνά συναντά κανείς πεζές περιπολίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Κάτι που επι ημερών του Κ.Ασκούνη οι θαμώνες της πλατείας αυτής δεν είχαν δει ποτέ.

Το τέταρτο που δεν είπε είναι ότι η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πλατεία Δαβάκη ήταν μια πολύ επικερδής επιχείρηση επί των ημερών του, όχι πλέον. Η πλατεία Δαβάκη επί ημερών Ασκούνη είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το πέμπτο που δεν είπε στην ρεπόρτερ του Αντ1 ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Κ. Ασκούνης, είναι ότι το πράσινο περιμετρικά της πλατείας Δαβάκη έχει κοπεί. Ένα πολιτικό μέτρο ασφάλειας που εφήρμοσε για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη πλατεία η διοίκηση Κάρναβου. Στην πλατεία πριν από μερικούς μήνες προστέθηκαν όργανα γυμναστικής για ενηλίκους με σκοπό την πλατεία Δαβάκη να επισκέπτονται κανονικοί άνθρωποι πλέον, και όχι διακινητές ουσιών και παιδεραστές, σαν αυτούς που βλέπαμε τόσα χρόνια.

Το έκτο που δεν είπε ότι η πλατεία έχει φωτισθεί σημαντικά όπως και ότι εδώ και πέντε χρόνια γίνονται στην πλατεία αρκετές εκδηλώσεις οι οποίες συγκεντρώνουν χιλιάδες πολίτες. Έχουν επιστρέψει στην πλατεία χιλιάδες κανονικοί άνθρωποι με τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει.

Το έβδομο που δεν είπε ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας στην ρεπόρτερ του Αντ1 είναι ότι τουλάχιστον μια κυρία που εμφανίζεται στο βίντεο και λέει τον πόνο της κι αυτή για την πλατεία Δαβάκη μοιάζει με μια υποψήφια του συνδυασμό του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

askounis ant1 ypopshfia2
Η "κάτοικος Καλλιθέας" έχει ανακοινώσει από τις 14 Μαρτίου την υποψηφιότητα της με τον συνδυασμό του Ασκούνη. 

Όσοι είδαν τον Ασκούνη στον ΑΝΤ1 πάθανε ντεζαβού, όλοι νόμιζαν ότι με έναν τρόπο ανεξήγητο μεταφερθήκαν στο 2009, ακολουθεί βίντεο...

Τελευταία δε, ο πρώην δήμαρχος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί επιδίδεται σθεναρά στην διαφήμιση πρότασεων του για την πάταξη της εγκληματικότητας στην περιοχή της Καλλιθέας. Μεταξύ των προτάσεων του είναι η ανάθεση της επιτήρησης της πόλης σε ιδιωτική εταιρία security. Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα το Κέντρο Πολιτισμού ως ένα φωτεινό παράδειγμα στο οποίο δεν πλησιάζει ούτε μεθυσμένος. Δεν αναφέρει όμως ότι στο Κέντρο Πολιτισμού επιτηρεί μια ολόκληρη ομάδα έμπειρων αστυνομικών με πολιτικά. Αλίμονο μας αν αφήναμε την ασφάλεια των πολιτών στα χέρια σεκιουριτάδων...

Ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, ολισθαίνει επικίνδυνα κατατρεγμένος από την αγωνία του να πιαστεί απο κάπου και να πείσει τους υποψηφίους του αλλά και να παρασύρει ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους. Παραδίδει την Καλλιθέα στην πυρά και “σκοτώνει” τα τοπικά καταστήματα μια ανάσα πριν την πασχαλινή αγορά περιξ της πλατείας Δαβάκη για να πουλήσει ο ίδιος φτηνά προεκλογικά πυροτεχνήματα σε μια πόλη που αγωνίζεται να επιστρέψει στην κανονικότητα μετά από 20 χρόνια “φαγούρα”. 

Έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται αυτός ο τύπος ποιά είναι η δεύτερη ανερχόμενη αγορά σε ολόκληρη την Αττική; Έχει κατανοήσει αυτός ο τύπος ότι η αγορά της Καλλιθέας είναι πλέον δεύτερη σε επισκεψιμότητα σε ολόκληρη την Αθήνα; 

Η αστυνόμευση στην περιοχή Καλλιθέας τα τελευταία δύο χρόνια είναι πιό αποτελεσματική από ποτέ, έχει αλλάξει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας σε ολόκληρη την Αττική. Αλλά ταυτόχρονα έχει αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο η πολιτική διοίκηση του δήμου Καλλιθέας συνεργάζεται με την αστυνομική διοίκηση. 

Η εικόνα την οποία παρουσίασε ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας για την πόλη την οποία ισχυρίζεται ότι υπηρέτησε [...] είναι ψεύτικη, κατασκευασμένη και εντελώς λάθος. Μόνο θλίψη προκαλεί η απόπειρα του να βυθίσει την πόλη στην απόγνωση και στο σκοτάδι. Ξέχασε το πιστολίδι και τις καταδιώξεις μέσα στη Θησέως, τα κομμένα ποδάρια που εξείχαν από τους κάδους και τις εκτελέσεις στην καρδιά της Καλλιθέας επί των ημερών του. 

Η Καλλιθέα είναι ασφαλής πόλη! Η εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες δεν είναι κάτι που το πετυχαίνεις από την μια ημέρα στην άλλη. Αυτό το στοίχημα η κοινωνία της Καλλιθέας το κερδίζει μέρα με την μέρα με αγώνα. Δεν θα το χαρίσουμε σε κανέναν Ασκούνη για να κάνει το κέφι του προεκλογικά. Όλο αυτό το προεκλογικό νούμερο που είδαμε όλοι δεν βλάπτει τον Κάρναβο, βλάπτει την κοινωνία της πόλης, την τοπική αγορά και τους μικρομεσαίους της πόλης που παλεύουν να ορθοποδίσουν. 

8 Απριλίου 2009, στο μεσουράνημα του πρώην δημάρχου Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνη, μέρα μεσημέρι στην πλατεία Δαβάκη, η κάμερα του kallitheaonline.gr εντόπισε νεαρό ο οποίος σε απόσταση 50 μέτρων από την παιδική χαρά ικανοποιούσε σεξουαλικώς τους “πελάτες” του μέσα στις δημόσιες τουαλέτες. Δείτε το...Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις