Επιδημία οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην Καλλιθέα – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από κρυφή κάμερα

Επιδημία οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην Καλλιθέα – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από κρυφή κάμερα
26 Ιουν
2018

 Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και οδηγίες αυτοπροστασίας της Αστυνομίας για τον τρόπο που δρουν απατεώνες προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ, το φαινόμενο εξαπάτησης ηλικιωμένων έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας.


Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι φυσικές αδυναμίες των ηλικιωμένων ατόμων «χτυπούν» αδιάκριτα ξαφρίζοντας τους, πολλές φορές και με την απειλή βίας.

του Μάνου Μεϊμαράκη

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από βίντεο κρυφής κάμερας που έδωσε στην δημοσιότητα η  οικογένεια, ύστερα από την θρασύτατη εξαπάτηση της ηλικιωμένης μητέρας τους.

Οι δύο δράστες ακολούθησαν την ηλικιωμένη γυναίκα από την λαϊκή όπου είχε πάει για τα ψώνια της εβδομάδας. Οι δράστες την συνόδευσαν από απόσταση μέχρι την εξώπορτα της πολυκατοικίας της στην Καλλιθέα χωρίς εκείνη να αντιληφθεί το παραμικρό και όταν την πλησίασαν της ο ένας της ανέφερε ότι είναι από την ΔΕΗ. Προφασιζόμενος ότι υπάρχει κάποια βλάβη ηλεκτροδότησης ζήτησε να του ανοίξει το διαμέρισμα της ώστε να ελέγξει το ηλεκτρικό δίκτυο.

Μάλιστα την έπεισε με τέτοιο τρόπο που μπήκαν μαζί στο ασανσέρ. Ο δεύτερος δράστης την παρουσία του οποίου δεν είχε αντιληφθεί η ηλικιωμένη γυναίκα ακολούθησε μέχρι το διαμέρισμα ανεβαίνοντας την σκάλα.

Όταν βγήκαν από το ασανσέρ και η ηλικιωμένη γυναίκα έφτασε στην πόρτα του διαμερίσματος της το άτομο που ήταν μαζί της την ακολούθησε, ενώ δεύτερος δράστης που κρυβόταν στην σκάλα φόρεσε γάντια και μπήκε κι αυτός στο διαμέρισμα.

Της ζήτησαν να αφαιρέσει από τα χέρια της τα κοσμήματα ώστε να μην πάθε ηλεκτροπληξία, όπως της είπαν, και όταν εκείνη ακολούθησε την εντολή τους, με ακαριαίες κινήσεις την εγκλώβισαν μέσα στην κουζίνα φράζοντας την είσοδο με το ψυγείο.

Η 82χρονη γυναίκα μόλις εκείνη την στιγμή συνειδητοποίησε την απάτη κι ότι δεν πρόκειται για τεχνικούς της ΔΕΗ. Αμέσως, οι δράστες απαίτησαν να τους αποκαλύψει σε που φύλαγε πολύτιμα αντικείμενα και εκείνη από φόβο τους υπέδειξε τα σημεία.
Με τον τρόπο αυτό οι δράστες αφαίρεσαν από το διαμέρισμα χρυσά οικογενειακά κειμήλια υψηλής συναισθηματικής αξίας, χρυσαφικά, και χρήματα.

Οι δράστες αφού ξάφρισαν την ηλικιωμένη γυναίκα αποχώρησαν από το διαμέρισμα, ενώ η 82χρονη αφού κατάφερε να απεγκλωβισθεί ειδοποίησε σοκαρισμένη την οικογένεια της.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο όπως προβλήθηκε στο Νέο Κανάλι για την εκπομπή: "'Εχουμε και λέμε"
Τελευταίες ειδήσεις