Λασκαρίδης: "Να σταματήσει ο δήμαρχος τα πάρε-δώσε με τη Χρυσή Αυγή. Δεν έχουν θέση στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου οι υμνητές του ναζισμού"

Λασκαρίδης: "Να σταματήσει ο δήμαρχος τα πάρε-δώσε με τη Χρυσή Αυγή. Δεν έχουν θέση στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου οι υμνητές του ναζισμού"
23 Οκτ
2017

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα, Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από μηνός και πλέον έχω ζητήσει από τον δήμαρχο Καλλιθέας, στο περιθώριο δύο συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, να ξεκαθαρίσει –εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου- τη στάση του στο θέμα της συμμετοχής ή όχι της Χρυσής Αυγής σε αυτές.

Το ίδιο έπραξα κι επίσημα πριν από έξι μέρες, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά σαφή απάντηση δεν έλαβα.

Σήμερα που απομένουν λιγότερο από πέντε μέρες μέχρι την 28η Οκτωβρίου κι ενώ η Χ.Α., μη σεβόμενη την ιστορία της που είναι γεμάτη ύμνους για τον Χίτλερ και τον ναζισμό, τους οποίους η Εθνική Αντίσταση της χώρας μας, πολέμησε δίνοντας το αίμα της, θέλει να καταθέσει στεφάνι.

Κι ο δήμαρχος επιμένει να συνομιλεί μαζί της σε μια προσπάθεια να την πείσει να μην προσέλθει στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων της πόλης.

Η Καλλιθέα είναι τόπος μαρτυρίου για τους αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1941-44. Όσοι ύμνησαν τους Γερμανούς κατακτητές κι όσους συνεργάστηκαν μαζί τους, δεν έχουν θέση στην εκδήλωση τιμής του τετράχρονου αγώνα των Ελλήνων πατριωτών.

Καλούμε τον δήμαρχο Καλλιθέας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην καταφύγει πάλι στα τερτίπια της 25ης Μαρτίου 2017, όταν στην προσπάθειά του να μη στενοχωρήσει τη Χ.Α. (ώστε να την έχει στη διάθεσή του για συνεργασίες προ του β' –ενδεχομένως και του α'- γύρου των επόμενων δημοτικών εκλογών) απαγόρευσε απ' όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τους συλλόγους της πόλης, να καταθέσουν στεφάνι.

Έφτασε πλέον η ώρα ν' αποφασίσει «με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει». Ζητάμε καθαρή απάντηση: Θέλει την Χ.Α. στην πόλη που τον τίμησε αναδεικνύοντάς τον δήμαρχο, ή όχι;
Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις!»

Τελευταίες ειδήσεις