Βόμβα σε συγκρότημα γραφείων τραπεζών και ναυτιλιακών εταιριών στην Καλλιθέα

Βόμβα σε συγκρότημα γραφείων τραπεζών και ναυτιλιακών εταιριών στην Καλλιθέα
11 Απρ
2009

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα στο Μέγαρο «ΞΕΝΙΑ», στη συμβολή των οδών Αχιλλέως και Λ.Κατσώνη στην Καλλιθέα.

Στο κτίριο όπου έγινε η έκρηξη, στεγάζονται γραφεία της Alpha Bank, μιας γαλλικής τράπεζας, καθώς και ναυτιλιακά γραφεία. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο ισόγειο του κτιρίου όπου βρίσκεται μια άδεια αίθουσα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Έσπασαν οι τζαμαρίες των ισόγειων γραφείων καθώς και μάρμαρα τα οποία εκτινάχτηκαν μέχρι το πεζοδρόμιο.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή ενώ στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες της ΤΕΕΜ για να συγκεντρώσουν στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στους δράστες της επίθεσης.

Λίγη ώρα πριν την έκρηξη, υπήρξε τηλεφώνημα με ηχογραφημένο μήνυμα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» όπου άγνωστοι προειδοποίησαν για το χτύπημα, γι' αυτό και αποκλείστηκε έγκαιρα η περιοχή.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει επιληφθεί της υπόθεσης, επιχειρεί να ξεδιαλύνει αν η έκρηξη έγινε με ωρολογιακό μηχανισμό ή αν προήλθε με τηλεχειρισμό.

Το τηλεφώνημα πάντως ελαχιστοποιεί την πιθανότητα η έκρηξη να προήλθε απο μηχανισμό τηλεχειρισμού.

Οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν και συγκρίνουν τα στοιχεία που διαθέτουν από την επίθεση στην Καλλιθέα με αυτά που συγκέντρωσαν στην προ διμήνου επίθεση εναντίον του κτιρίου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.

Τότε είχε χρησιμοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός με καλώδιο και την ευθύνη είχε αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας.

Μέχρι στιγμής πάντως καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα στην Καλλιθέα αλλά οι υποψίες των ανθρώπων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πέφτουν κυρίως στην οργάνωση "Λαϊκή Θέληση" και λιγότερο στον "Επαναστατικό Αγώνα".

Πηγή: zougla.gr

Τελευταίες ειδήσεις