Παράδεισος των πλαστογράφων η Καλλιθέα

Παράδεισος των πλαστογράφων η Καλλιθέα
07 Οκτ
2008

Κύκλωμα πλαστογράφων που εκμεταλλεύεται ανυποψίαστους ανέργους εξαρθρώθηκε νυχτερινές ώρες εχθές στην Καλλιθέα.

Από τις αρχές του 2008 οι δύο εγκέφαλοι του κυκλώματος - 51 και 48 ετών αντίστοιχα - εντόπισαν 2 ανέργους ηλικίας 49 ετών και με την υπόσχεση ότι θα μεριμνήσουν να τους βρουν δουλειά, όπως και να εκδώσουν για λογαριασμό τους τραπεζικά δάνεια, τους έπεισαν να συνεργασθούν. Χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι στην πλάτη τους θα στηνόταν μια σατανική απάτη κι ότι από σήμερα θα βρίσκονται κατηγορούμενοι για Απάτη και Πλαστογραφία κατ' εξακολούθησε σε βαθμό κακουργήματος.

Συνεχίζοντας την εκτέλεση του σχεδίου τους οι εγκέφαλοι του κυκλώματος, εγκατέστησαν τους 2 ανέργους σε δύο διαμερίσματα στην Καλλιθέα και στα Πατήσια, ώστε να φαίνεται ότι έχουν μόνιμη κατοικία σε περίπτωση οποιουδήποτε ελέγχου.

Ακολούθως, τους εφοδίασαν με πλαστές βεβαιώσεις μισθοδοσίας, εικονικά φορολογικά στοιχεία, εκκαθαριστικά της Εφορίας και άλλα δικαιολογητικά και με την συνάινεση τους, τους οδήγησαν σε διάφορες τράπεζες για την χορήγηση αρχικά καταναλωτικών και στη συνέχεια τραπεζικών δανείων.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι από τον Μάρτιο του 2008 έως εχθές 6 Οκτωβρίου 2008, το κύκλωμα με τον τρόπο αυτό είχε πετύχει την εκταμίευση του συνολικού ποσού των 700.000 ευρώ, από διάφορες τράπεζες.

Στην κατοχή ενός εκ των τεσσάρων μελών του κυκλώματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος δικαιολογητικών για την χορήγηση καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων, συμβάσεις χορήγησης δανείων, βιβλιάρια καταθέσεων, εκκαθαριστικά της Εφορίας, κ.α.

Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον Εισαγγελέα.

 

 

Τελευταίες ειδήσεις