Ευχαριστήρια επιστολή από τον δήμο Καλλιθέας στα καταστήματα που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Γεύσεων 2017

Ευχαριστήρια επιστολή από τον δήμο Καλλιθέας στα καταστήματα που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Γεύσεων 2017
02 Ιουν
2017

Ευχαριστήρια επιστολή προς τα καταστήματα εστίασης που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ γευστικών δοκιμών στο πλαίσιο του LOVE YOUR LOCAL MARKET, απέστειλαν ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Τοπικής Ανάπτυξης, Μανώλης Κωστάκης.

"Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή σας στη διοργάνωση «Αγαπώ την Αγορά μου» και για τη βοήθεια που μας προσφέρατε στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τα καταστήματα εστίασης της πόλης μας ως σημείο γαστρονομικού προορισμού στον τουριστικό χάρτη της Αττικής"

local-market-2017 ep

Πρόκειται για καταστήματα εστίασης Παπαγάλος, Πρεμιέρα, Μεθεόρτιον, Ρακή Μεζέ, Γιαγιά Ελισάβετ, Θαλλασινός, Άργουρα, Εποχές (Ρώσικη & Ποντιακή κουζίνα), Ψαροπούλα, Κοράλλι, K GRILL τα οποία συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, και το Μοτο Σακό το οποίο μαγείρεψε για τους επισκέπτες της Δημοτικής Αγοράς.

"Το φεστιβάλ γευστικών δοκιμών στην πλατεία Δαβάκη και η συμμετοχή σας σ΄αυτό" συνεχίζει η επιστολή "μας δίνει τη δυνατότητα να προβάλλουμε το γαστρονομικό πλούτο της πόλης μας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συναντηθούμε ξανά σε ανάλογες πρωτοβουλίες.
Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε να κάνουμε την Καλλιθέα μας ένα σημείο αναφοράς, στην ελληνική εστίαση".

local-market-2017 12

Ραντεβού στο LOVE YOUR LOCAL MARKET 2018
Με τη συμμετοχή σχεδόν του συνόλου των καταστημάτων εστίασης του δήμου Καλλιθέας ολοκληρώθηκαν και φέτος, οι εκδηλώσεις του «Love Your Local Market- «αγαπώ την αγορά μου» 2017 που συνδιοργανώθηκαν με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α.).

local-market-2017 3

Ο στόχος και εφέτος ήταν η τόνωση της τοπικής αγοράς εστίασης, με σειρά στοχευμένων εκδηλώσεων ώστε να γνωρίσει το κοινό την Καλλιθεάτικη κουζίνα. Γευστικές δοκιμές, εκθέσεις, κεράσματα, πολύ μουσική και χορός, "κυνήγι κρυμμένων γεύσεων στους δρόμους της Καλλιθέας» με δώρα στους νικητές, ήταν όσα μεταξύ άλλων, κέντρισαν το ενδιαφέρον σε εκτενή ρεπορτάζ ΜΜΕ εθνικής εμβελείας.

local-market-2017 14
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & Τοπικής Ανάπτυξης, Μανώλης Κωστάκης, με τους νικητές από το "Κυνήγι κρυμμένων γεύσεων"

Φέτος αναμφίβολα ο θεσμός γνώρισε την μεγαλύτερη απήχηση. Η συστηματική προσπάθεια άρχισε να αποδίδει, και τα απευθείας οικονομικά οφέλη για την τοπική οικονομία πρωτίστως, και για τα καταστήματα εστίασης της πόλης θα φανούν λίαν συντόμως. Αυτό άλλωστε ήταν ο στόχος όπως τον πειρέγραψε από την πρώτη στιγμή στην ομιλία του στο φετεινό LOVE YOUR LOCAL MARKET, ο δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Κάρναβος.

local-market-2017 pt

local-market-2017 13

Κάρναβος: "Βασικός άξονας της τοπικής οικονομίας η εστίαση"
«Με το θεσμό αυτό αναδεικνύουμε τον θησαυρό των γεύσεων που κρύβει η Καλλιθέα και ο οποίος απορρέει από την πολιτιστική της κληρονομιά και την κοινωνική της εξέλιξη" σημείωσε ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος. Προϊδεάζοντας την κοινή γνώμη της πόλης για την συνέχεια.

"Mε τη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και τα έργα ανάπλασης της παραλίας, η Καλλιθέα μας αναμένεται να υποδεχθεί χιλιάδες τουρίστες και αποτελεί στοίχημα για μας, να αποτελέσει η εστίαση έναν βασικό άξονα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας».

local-market-2017 4

local-market-2017 8

Η αυλαία του φετεινού LOVE YOUR LOCAL MARKET 2017 έπεσε στην πλατεία Δαβάκη όπου εκεί στήθηκε μια μεγάλη γιορτή με τα καταστήματα εστίασης της πόλης όπως οι ψαροταβέρνες των Τζιτζιφιών και οι φημισμένες ταβέρνες ποντιακής και ρωσικής κουζίνας, να προσφέρουν στους περαστικούς λαχταριστά εδέσματα ταυτόχρονα με τη συναυλία ρεμπέτικου τραγουδιού που άνθισε στις Τζιτζιφιές και ερμήνευσε χθες η Ντένια Κουρούση.Τελευταίες ειδήσεις