Σφοδρή σύγκρουση με Κάρναβο προαναγγέλλει ο Εμιρζάς, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΑΕΚ

Σφοδρή σύγκρουση με Κάρναβο προαναγγέλλει ο Εμιρζάς, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΑΕΚ
11 Απρ
2017

Νέα αντιπαράθεση ξεσπά αυτή τη φορά εξ' αιτίας της πρόθεσης του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, να ιδιωτικοποιήσει το κυλικείο της Δημοτικής Ανωνυμης Εταιρίας Καλλιθέας (ΔΑΕΚ). Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Εμιρζά, αν ο δήμαρχος Καλλιθέας επιμείνει στην πολιτική ιδιωτικοποίησης η σύγκρουση μεταξύ τους θα είναι αναπόφευκτη.

Πάντως, στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας αντιδράσεις δεν αναμένονται μόνο από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, αλλά και από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του δημάρχου Καλλιθέας. Απέναντι στον δήμαρχο Καλλιθέας θα βρεθούν επίσης και οι εργαζόμενοι του δήμου. 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση-παρέμβαση του κ. Εμιρζά, έχει ως εξής:

"Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Καλλιθέας (ΔΑΕΚ), ο Δήμαρχος κ. Κάρναβος αποκάλυψε την επιθυμία και ανέπτυξε τις σκέψεις του για την πιθανότητα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του Κυλικείου που υπάρχει στο χώρο του Κοιμητηρίου. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι εξετάζει έντονα το ενδεχόμενο αυτή να προχωρήσει εντός του έτους.

Γι' αυτή την εξέλιξη επιβάλλεται να γίνουν οι ακόλουθες παρατηρήσεις:
1.Η ΔΑΕΚ δραστηριοποιείται και στο χώρο του κοιμητηρίου από το 1984, όταν ο τότε Δήμαρχος Γιάννης Γάλλος, το πήρε με πολλές δυσκολίες και κόπους από τους ιδιώτες προς όφελος των πολιτών.
2.Όλες οι διοικήσεις του Δήμου από το 1984 μέχρι και το 2014 εργάστηκαν συστηματικά, ώστε η Επιχείρηση να λειτουργεί με κοινωνικοοικονομικά προοδευτικά κριτήρια και όχι αμιγώς οικονομικά. Άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός ίδρυσης της ΔΑΕΚ. Άρα ήταν μία δομή που πραγματικά βοηθούσε όσους το είχαν ανάγκη.
3.Κατά τη διετία 2015-2016 ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΑΕΚ εισηγήθηκα τη θεσμοθέτηση εκπτώσεων για ειδικές κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι, οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθες οικογένειες, αφού η Επιχείρηση ήταν κερδοφόρα. Όμως η επιχείρηση έχει αλλάξει σελίδα με τη νέα Διοίκηση, που σκέφτεται καθαρά μόνο με οικονομικούς και ρουσφετολογικούς όρους.

Εύλογα υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν:
1.Γιατί ο Δήμαρχος επιλέγει να παραχωρήσει το Κυλικείο της ΔΑΕΚ σε ιδιώτη τη στιγμή που τα νοικοκυριά συνεχίζουν να πλήττονται από την κρίση;
2.Θεωρεί ότι η παραχώρηση βοηθά εν τέλει τις κοινωνικές ανάγκες ή απλά υπηρετεί τους ιδεολογικούς του δογματισμούς;
3.Αν υπάρχει ήδη ενδιαφερόμενος, μπορεί να μας υποδείξει ποιος είναι και ποια είναι τα κίνητρά του;

Για μας, η παραχώρηση του Κυλικείου σε ιδιώτη είναι πέρα για πέρα λανθασμένη επιλογή, καθώς δεν υπηρετεί τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες της Πόλης, ούτε πρόκειται να αποφέρει στο Δήμο τα κέρδη που ο κ. Δήμαρχος αορίστως υπόσχεται. Αν τελικά προσπαθήσει να υλοποιήσει τέτοιους είδους πολιτικές, τον προειδοποιούμε να προετοιμάζεται και για πολύ μεγάλη σύγκρουση".

 

Τελευταίες ειδήσεις