Καζάνι που βράζει από το μεσημέρι η Καλλιθέα - Αντιδράσεις από παντού

Καζάνι που βράζει από το μεσημέρι η Καλλιθέα - Αντιδράσεις από παντού
24 Μαρ
2017

Καζάνι που βράζει η Καλλιθέα από το μεσημέρι... εξαιτίας της εμμονής του δημάρχου, Δημήτρη Κάρναβου να βάλει την Χρυσή Αυγή στην Καλλιθέα από την πίσω πόρτα. 

Για αύριο το πρωί ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Εργατική Λέσχη Καλλιθέας και άλλες οργανώσεις έχουν προγραμματίσει αντιφασιστική κινητοποίηση στην Καλλιθέα. 

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Λίγο νωρίτερα, το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας επισκέφθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας, κ. Βαγγέλης Παπαδάκης, προκειμένου να εκφράσει τις ανησυχίες του για τυχόν ακρότητες που μπορεί να σημειωθούν στην διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Αντιδράσεις από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων - "Η παρέλαση θα γίνει"

Τις προτάσεις τους για την μέγιστη δυνατή ασφάλεια των μαθητών και την ομαλή διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων υπέβαλλαν στην διοίκηση του ΑΤ Καλλιθέας σήμερα το βράδυ και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας.

"Η μαθητική παρέλαση στην Καλλιθέα θα γίνει. Θέλουμε να καμαρώσουμε τα παιδιά μας και αυτό δεν αλλάζει". Με αυτή την δήλωση η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καλλιθέας προετοιμάζεται για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι οι γονείς δρώντας επικουρικά και στο μέτρο που μπορούν, θα αναλάβουν να περιφρουρήσουν τους μαθητές.
Πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι η μαθητική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί.

ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας: Δεν τιμά τον δήμαρχο να εκμεταλλεύεται τα εθνικά σύμβολα
Την άποψη ότι ο δήμαρχος Καλλιθέας δεν έχει να επιδείξει κανένα ουσιαστικό έργο στην πόλη και φλερτάρει με την άκρα δεξιά, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας.

Δείτε το βίντεο


Αντιδράσεις και από τους Καθηγητές

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου, Καλλιθέας.

"Ενημερωθήκαμε ότι στις αυριανές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο δήμο Καλλιθέας, επίκειται επίσημη παρουσία της Χρυσής Αυγής με συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων.

Η ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου εκφράζει την οξύτατη διαμαρτυρία της προς τον δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο, υπ΄ ευθύνη του οποίου τελεί ο δημόσιος εορτασμός.
Ο λαός της Καλλιθέας έχει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του τη σθεναρή του αντίσταση στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Η Καλλιθέα που στέγασε το ιστορικό τυπογραφείο του ΕΑΜ, η Καλλιθέα των μπλόκων και των αγώνων ενάντια στο φασισμό, δε θα ανεχτεί τη βεβήλωση της ιστορικής μνήμης του εικοσιένα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η Δημοτική αρχή Καλλιθέας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την εκχώρηση δημόσιου χώρου και λόγου στους φασίστες, την ίδια ώρα που η Χρυσή Αυγή δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση.

Οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία της Καλλιθέας δε θ' αφήσουν αναπάντητη την πρόκληση αυτή και θα δηλώσουν ενεργά την παρουσία τους για να αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα αμαύρωσης της ιστορικής μνήμης.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, έστω και την ύστατη στιγμή να σεβαστεί την απαίτηση της κοινωνίας". 

  

Τελευταίες ειδήσεις