Ο δήμος Καλλιθέας παρέλαβε πρώτη φορά από το 2009 το Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας της μαρίνας

Ο δήμος Καλλιθέας παρέλαβε πρώτη φορά από το 2009 το Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας της μαρίνας
11 Αυγ
2016

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της νέας διοίκησης του δήμου Καλλιθέας και έπειτα από... 7 χρόνια, η μαρίνα της Καλλιθέας αποκτά επιτέλους το περίφημο πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Το πιστοποιητικό αυτό ήταν και εξακολουθεί να είναι άκρως απαραίτητο για την έγκριση του Ειδικού Κανονισμού της μαρίνας, από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Με αυτό η Πυροσβεστική Υπηρεσία πιστοποιεί ότι σε περίπτωση που προκληθεί μια φωτιά στην περιοχή το σύστημα πυρόσβεσης θα λειτουργήσει ώστε να αντιμετωπισθεί εγκαίρως ένα περιστατικό, κυρίως αν τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την απόκτηση αυτού του πιστοποιητικού ο δήμος Καλλιθέας προέβη σε αρκετές επιδιορθώσεις ή αντικαταστάσεις υλικών στο σύστημα πυρόσβεσης.

Όλα αυτά τα χρόνια, μια σειρά από ευτράπελα, πολλά... «γραφειοκρατικά εμπόδια» κι ένα cd το οποίο υποτίθεται ότι περιείχε το πιστοποιητικό πυρασφάλειας και πηγαινοερχόταν... άδειο από υπηρεσία σε υπηρεσία, είχαν ως αποτέλεσμα να μην εγκριθεί ποτέ από το 2009 μέχρι σήμερα ο Ειδικός Κανονισμός της μαρίνας.

adeio-cdΑπόσπασμα αλληλογραφίας μεταξύ του δήμου Καλλιθέας και του αρμοδίου υπουργείου... 

Πλέον, μετά την έκδοση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας είναι θέμα χρόνου και η έγκριση του Ειδικού Κανονισμού, με τον οποίο ρυθμίζεται μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την λειτουργία της μαρίνας και διευκολύνουν σε πολύ σημαντικό βαθμό τον ρόλο του δήμου συνολικά στο παράκτιο μέτωπο της πόλης.

Η κάμερα του kallitheaonline κατέγραψε τους τεχνικούς ελέγχους στη μαρίνα της Καλλιθέας σε μια τελική πρόβα αν όλα λειτουργούν σωστά, προκειμένου να υπογραφεί από την Πυρσβεστική Υπηρεσία το πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

pist-pyrasf

Δείτε το βίντεο

 

Τελευταίες ειδήσεις