Χρήστος Καπάταης: Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο για το καλό των δημοτών και όλης της Αττικής - O Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών στο kallitheaonline

Χρήστος Καπάταης: Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο για το καλό των δημοτών και όλης της Αττικής - O Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών στο kallitheaonline
04 Αυγ
2016

 

Στην Περιφέρεια Αττικής για 40 χρόνια παραχωρείται προς αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση το παράκτιο μέτωπο με τα υφιστάμενα κτίρια και τις εγκαταστάσεις, από το ΣΕΦ μέχρι το TAE KWON DO.

Στην παραχωρούμενη έκταση περιλαμβάνονται το Beach Volley, η μαρίνα της Καλλιθέας, η πλατεία Νερού και τα γραμμικά κτίρια στο θαλάσσιο μέτωπο της Καλλιθέας

Ρεπορτάζ – Συνέντευξη: Μάνος Μεϊμαράκης

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η διάταξη αυτή αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, την πρόθεση της κυβέρνησης για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των πολιτών, και την εκμετάλλευση των ελεύθερων χώρων από φορείς του Δημοσίου.

To kallitheaonline.gr επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστο Καπάταη για περισσότερες διευκρινίσεις αναφορικά με την παραχώρηση.

Το πρώτο μεγάλο έργο στην περιοχή αυτή θα είναι η κατασκευή της αντιπλημμυρικής ζώνης μπροστά από την Καλλιθέα και το Μοσχάτο. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί η πρόσβαση προς την θάλασσα επάνω από τον καινούριο δρόμο που θα κατασκευασθεί, καθώς και το μεγάλο πάρκο στο Μοσχάτο.

Όπως εξηγεί ο κ. Καπάταης, όλοι, κυρίως στους όμορους δήμους Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου, πρέπει να χαίρονται με τις εξελίξεις αυτές καθώς οι παραχωρούμενες εκτάσεις που από το 2004 είχαν εγκαταλειφθεί, μετά την ανάπλαση και την διαμόρφωση τους θα αποδοθούν στους πολίτες.
«Η κοινωνία αν δεν είναι σύμμαχος σε τόσο μεγάλα έργα δεν πρόκειται να γίνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Θα τηρηθεί η νομιμότητα και σε αυτό δεν κάνουμε πίσω»
Σε ότι αφορά την σύμβαση παραχώρησης που έχει ο δήμος Καλλιθέας από το 2009 για την χρήση, αξιοποίηση και διαχείριση των γραμμικών κτιρίων, του γηπέδου και της μαρίνας, ο κ. Καπάταης εξηγεί ότι η σύμβαση αυτή εξακολουθεί να υφίσταται και παραμένει σε ισχύ.

«Η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει την νομιμότητα σε όλα τα στάδια» απαντά ο κ. Καπάταης ερωτηθείς αν η Περιφέρεια θα υποστηρίξει τις ενέργειες της σημερινής δημοτικής αρχής του δήμου Καλλιθέας να εξυγιάνει τη μαρίνα.
«Ξέρω τι αγώνα κάνουν οι τοπικές αρχές. Προβλήματα οι δήμοι με ιδιώτες έχουν σε πάρα πολλούς δήμους. Είναι δυνατόν εμείς να μην σταθούμε στο πλάι ενός δήμου που προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη;»

Ακούστε την συνέντευξη με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστο Καπάταη







 

Τελευταίες ειδήσεις