Καλλιθέα 2023: Εννέα χρόνια μετά... παρακμή, εγκατάλειψη, απογοήτευση... Featured

Καλλιθέα 2023: Εννέα χρόνια μετά... παρακμή, εγκατάλειψη, απογοήτευση...
04 Ιουλ
2023

Εννέα χρόνια μετά, με τον Δημήτρη Κάρναβο στο τιμόνι του δήμου Καλλιθέας κανείς δεν περίμενε η Καλλιθέα το 2023 να βρίσκεται σε αυτό το χάλι...

Η καθημερινότητα στην πόλη είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας σε σχεδόν κάθε γωνιά της Καλλιθέας.

Μετά τον θάνατο του αντιδημάρχου Πολιτισμού όταν ένα σάπιο κάγκελο στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας τον έριξε στο κενό με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, καταγράφονται αρκετά συχνά πλέον μια σειρά από περιστατικά.

του Μάνου Μεϊμαράκη


Σοβάς 1,5 μ. ξεκολλά από ύψος 8 μέτρων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και πέφτει στο πεζοδρόμιο, ευτυχώς δεν περνούσε κανείς από το σημείο.

Σιδεριά μήκους 1 μ. καταρρέει από την οροφή της αίθουσας ενόργνανης γυμναστικής του δήμου Καλλιθέας σε ώρα προπόνησης των παιδιών.

Ενώ μετά από 2 διαρρήξεις και την κλοπή υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας η εικόνα είναι απογοητευτική.

Η τελευταία δε ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας – την οποία ο δήμος Καλλιθέας ούτε τόλμησε να αντιμετωπίσει – είναι σοκαριστική. Οι γονείς ζητούν ελέγχους καταλληλότητας σε όλα τα σχολεία της Καλλιθέας πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ανακοίνωση θα αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των Καλλιθεατών μέχρι τουλάχιστον να ξαναπλημμυρίσει κάποιο νηπιαγωγείο, ενώ όλοι απεύχονται έναν σεισμό...

Οι γονείς στην Καλλιθέα δικαίως ανησυχούν μετά όσα έχουν δει τον τελευταίο καιρό, αλλά και όσα αντιμετωπίζουν οι ίδιοι στα σχολεία των παιδιών τους.

Στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καλλιθέας υπάρχουν σήμερα από τους διευθυντές των σχολείων της πόλης περί τα 400 αιτήματα συντήρησης σχολικών κτιρίων στην Καλλιθέα. Το αποκάλυψε στο δημοτικό συμβούλιο της 9ης Ιουνίου 2023, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Ποτέ στο παρελθόν η Καλλιθέα δεν βρισκόταν σε αυτό το πραγματικό χάλι. Η απογοήτευση στην πόλη της Καλλιθέας είναι διάχυτη. Ο πολλά υποσχόμενος πριν από 9 χρόνια, Δημήτρης Κάρναβος δεν μοιάζει σε τίποτα μετά από δύο θητείες ως δήμαρχος Καλλιθέας με τον σημερινό. Ξεκίνησε με πάθος και χιλιάδες υποσχέσεις, καταλήγει με έπαρση, σχεδόν μηδενικό έργο και αντίπαλος με τον κακό του εαυτό. 

Τελευταίες ειδήσεις