Ηρώ Ζερβάκη - H πρόεδρος του ΠΕΝ σπάει την σιωπή της και στήνει στον τοίχο την Δόμνα Μιχαηλίδου για το «ορφανοτροφείο – κολαστήριο» - «Είναι όλα ψέμματα»

Ηρώ Ζερβάκη - H πρόεδρος του ΠΕΝ σπάει την σιωπή της και στήνει στον τοίχο την Δόμνα Μιχαηλίδου για το «ορφανοτροφείο – κολαστήριο» - «Είναι όλα ψέμματα»
05 Μαϊ
2022

Με μια αυστηρά κατηγορηματική διάψευση απαντά η Πρόεδρος του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, κ. Ηρώ Ζερβάκη, στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, για όλα όσα έχει πει σε κανάλια, δελτία, εκπομπές και συνεντεύξεις της επί πέντε μήνες για το «ορφανοτροφείο – κολαστήριο» της Καλλιθέας.

Ενώ η υφυπουργός Δόμνα Μηχαηλίδου έχει ήδη λάβει εξώδικο 20 σελίδων από την κ. Ζερβάκη, μέχρι και εχθές έδινε συνεντεύξεις εναντίον του ιδρύματος. Μάλιστα σε χθεσινή συνέντευξη της στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ η κ. Μιχαηλίδου άνοιξε ένα ακόμη μέτωπο, καταφέρθηκε και εναντίον του δήμου Καλλιθέας αναφέροντας ότι ο δήμος επιχείρησε με «νομικά προσχήματα» να παρεμποδίσει ενέργειες της να κλείσει το ίδρυμα.

Συντριπτικά ντοκουμέντα τα οποία έρχονται στο φως αποκαλύπτουν μια πρωτόγνωρη και καλά οργανωμένη συμπαιγνία σε βάρος του ιδρύματος. 

του Μάνου Μεϊμαράκη


Η κ. Ηρώ Ζερβάκη, Πρόεδρος του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου μιλά αποκλειστικά στο kallitheaonline.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις «καταγγελίες» που ισχυριζόταν μέχρι πρόσφατα η υφυπουργός ότι είχε στα χέρια της για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών του ιδρύματος κι ότι οι φροντιστές τους τα βιντεοσκοπούσαν να κάνουν σεξ μεταξύ τους, δεν προκύπτει το παραμικρό. Δεν υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες, oύτε στον φάκελλο της ΕΔΕ του ιδρύματος, ούτε στην δικογραφία που άνοιξε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων και διαβίβασε μόλις προχθές στην Εισαγγελία. 

Μάλιστα, μέλος του ΔΣ του ιδρύματος το οποίο ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει προσωπικά την υφυπουργό για τα όσα δήθεν είδε εργαζομένη του ιδρύματος και αφού η Δόμνα Μιχαηλίδου έκανε τον «γύρο του θριάμβου» με αυτές τις δήθεν αποκαλύψεις της για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, σε κατάθεση του στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει την υφυπουργό αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «σε καμία περίπτωση κανένας εργαζόμενος δεν βιντεοσκοπούσε παιδί».

Αλλά και η δεύτερη εργαζόμενη μετά την κατακραυγή εντός του ιδρύματος από τους εργαζομένους για τις αθλιότητες αυτές, στην δική της κατάθεση στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων μεταξύ άλλων αναφέρει ότι για τα περί σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, κτλ ευθύνεται η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κι ότι η ίδια δεν έχει αναφέρει τίποτα σχετικό.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη των δήθεν «αποκαλύψεων» η κ. Μιχαηλίδου μετέφερε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, η οποία ενώ γνώριζε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει, δεν απέτρεψε τον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 από το να τονίζει συνεχώς ότι στο ίδρυμα οι εργαζόμενοι κακοποίησαν και βιντεοσκόπησαν τα παιδιά σε σεξουαλικές πράξεις. 

Πιό απλά, οι άνθρωποι που οδήγησαν την υφυπουργό σε αυτό το ολίσθημα κι εκείνη με την σειρά της παρέσυρε το σύνολο των μεγάλων ΜΜΕ και δεκάδες δημοσιογράφους της χώρας, τώρα την διαψεύδουν.

Ακόμα, το περιβάλλον των ανθρώπων οι οποίοι οργάνωσαν όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου γύρω από το ίσως αρχαιότερο ίδρυμα προστασίας παιδιών στην χώρα, απέκρυψαν με δόλο από τα ΜΜΕ, διάταξη Εισαγγελέως σύμφωνα με την οποία το ίδρυμα παρείχε όλα τα εχέγγυα ώστε τα παιδιά μετά τις ιατροδικαστικές εξετάσεις 13 συνεχόμενων ημερών και αφού δεν βρέθηκαν να έχουν υποστεί κανενός είδους κακοποίηση, να επιστρέψουν στο ίδρυμα.

Επίσης, η Πρόεδρος του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου όπως αποκάλυψε στο kallitheaonline.gr, από τα Χριστούγεννα βιώνει ένα πρωτοφανή αποκλεισμό από όλα τα ΜΜΕ, καθώς ουδείς όπως αναφέρει, από κανένα Μέσο δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της ώστε να έχει την ευκαιρία να απαντήσει σε όσα αποδίδονται στο ίδρυμα αλλά και στην ίδια προσωπικά.

Αναλυτικά στην δήλωση της κ. Ζερβάκη αναφέρει: «Ως Ηρώ Ζεβάκη, πρόεδρος του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου διαψεύδω κατηγορηματικά όσα αναφέρει η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων. Παρακολουθούμε όλοι εδώ στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο ένα πεντάμηνο τώρα που η κ. Υφυπουργός λέει σε όλα τα Μέσα κάθε είδους, ραδιόφωνο, τηλεόραση, έντυπα μέσα αλλά και στα διαδικτυακά για μια σειρα πράγματα. Κυρίως μίλησε για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που εμείς οι ίδιοι καταγράφαμε υποτίθεται με τα κινητά μας. Όλα αυτά είναι ψέμματα. Κανείς μας εδώ στο ΠΕΝ δεν μπορεί να καταλάβει που αποσκοπεί και τι είναι αυτό που θέλει να πετύχει. Εκφράζω την απορία μου και ταυτόχρονα την θλίψη μου, γιατί οι άνθρωποι που ενημερώνουν τον κόσμο όλο αυτό το διάστημα των πέντε μηνών δεν μας πήραν ένα τηλέφωνο, δεν χτύπησαν το κουδούνι μας προκειμένου να τους πούμε την αλήθεια. Από το ίδρυμα έχουν περάσει 3.500 παιδιά στα 110 χρόνια της ζωής του. Είναι παιδιά που τα φροντίσαμε, τα αγαπήσαμε, δεθήκαμε μαζί τους. Όλα αυτά τα χρόνια μεγάλη βοήθεια ήταν ο κόσμος που μας εμπιστευόταν κι ερχόταν κοντά και μας βοηθούσε. Σήμερα ζητάμε από τον κόσμο να συνεχίσει να μας εμπιστεύεται».

Τέλος, στις άμεσες προθέσεις της κ. Ζερβάκη ανήκει η υποβολή μήνυσης αλλά και αγωγής για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της υφυπουργού, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Ενώ, για μηνήσεις και αγωγές ετοιμάζονται και άλλα μέλη του ΔΣ του ιδρύματος.

Παρακολουθήστε την δήλωση της κ. Ζερβάκη



Μη χάσετε:
Όλη η αλήθεια για το «ορφανοτροφείο – κολαστήριο» της Καλλιθέας – 20 σελίδες εξώδικο στην Δόμνα Μιχαηλίδου – Την καλούν να ζητήσει δημόσια συγνώμη

Τελευταίες ειδήσεις