Καλλιθέα, 25η Μαρτίου 2017 - Γονείς και ΑΤ Καλλιθέας απέτρεψαν τα χειρότερα [φωτο+βίντεο]

Καλλιθέα, 25η Μαρτίου 2017 - Γονείς και ΑΤ Καλλιθέας απέτρεψαν τα χειρότερα [φωτο+βίντεο]
27 Μαρ
2017

Χωρίς παρατράγουδα και μέσα σε κλοιό δεκάδων αστυνομικών και ακροβολισμένων ΜΑΤατζήδων πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Καλλιθέα, χάρη στην συνεργασία της Ένωσης Γονέων-Κηδεμόνων και της διοίκησης του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας.

Πάντως, και φέτος η μαθητική κοινότητα της πόλης τίμησε την Επέτειο της Εθνικής Παλιγεννεσίας και τους Ήρωες του 1821 με τρόπο υποδειγματικό. 

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Από το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Καλλιθέας απέρριπτε τη μια μετά την άλλη πολύ σοβαρές εισηγήσεις και μάλιστα για ειδικούς λόγους ασφαλείας να ανακαλέσει την απόφαση του να παραστούν στις εκδηλώσεις επρόσωποι της Χρυσής Αυγής, οι Χρυσαυγίτες ήδη δήλωναν ότι θα κατέβουν αποφασισμένοι στην Καλλιθέα χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα χαλάσει η μαθητική παρέλαση, οργανώσεις της Αριστεράς ήδη ανακοίνωναν αντιφασιστικά συλλαλητήρια, το ΑΤ Καλλιθέας ήταν σε ανοιχτή γραμμή με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την παροχή πρόσθετης αστυνομικής δύναμης, αλλά μέχρι το απόγευμα ο δήμαρχος Καλλιθέας... καθησησύχαζε στενούς του συνεργάτες λέγοντας τους ότι οι Χρυσαυγίτες θα είναι Καλλιθεάτες και είναι καλά παιδιά...

25-03-2017 1
Απο νωρίς το πρωί της 25ης Μαρτίου οργανώσεις της Αριστεράς άρχισαν να στήνουν τα μπλόκα τους επάνω στην πλατεία

25-03-2017 0

25-03-2017 5
ΜΑΤατζήδες ακροβολισμένοι στην Συμβολή των οδών Σαπφούς και Ματαγιρωτάκη

Αργά το βράδυ της Παρασκευής επιχειρώντας να αναστρέψει το κλίμα που ο ίδιος δημιούργησε, άρχισε να τηλεφωνεί στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων και να τους ανακοινώνει την απόφαση του ότι μόνος αυτός θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο, αποκλείοντας έτσι τους πάντες, εκπροσώπους κομμάτων, δημοτικών παρατάξεων, φορέων και αθλητικών συλόγων. Αδυνατώντας να αντιληφθεί ότι η πέτρα του σκανδάλου ήταν ο ίδιος, επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να μετατρέψει την Επέτειο για την 25η Μαρτίου σε... One Man Show.

25-03-2017 4
Με απόφαση δημάρχου απαγορεύθηκε να καταθέσουν στεφάνι προς τιμήν των Ηρώωων άπαντες. Τα "κατεθεσε" εργαζόμενος του δήμου πριν καν αρχίσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Καλλιθέα..

Plan B να φυγαδευθούν οι μαθητές
Ήδη όμως η Ένωση Γονέων-Κηδεμόνων Καλλιθέας ύστερα από έκτακτη σύσκεψη είχε επισκεφθεί τους διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος ζητώντας την προστασία της μαθητικής παρέλασης. Μάλιστα, αποφασίσθηκε από κοινού σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων οι μαθητές να περιφρουρούνται και από γονείς, ενώ αν ξεσπούσαν επεισόδια επάνω στην πλατεία, είχε εκπονηθεί σχέδιο φυγάδευσης των μαθητών.

Μόλις εμφανίσθηκε ο δήμαρχος Καλλιθέας στην πλατεία Κύπρου έγινε δεκτός με έντονες αποδοκιμασίες, ενώ με την παρουσία του ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό τους από την κατάθεση στεφάνων αποχώρησαν οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλλιθέας, Βαγγέλης Παπαδάκης αναγκάσθηκε να σπάσει τον κλοιό των Αστυνομικών για να καταθέσει το στεφάνι της παράταξης του. 

Ήρθαν αποφασισμένοι...
Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε ο δήμαρχος Καλλιθέας να απαγορεύσει τους πάντες; Οι εκπρόσωποι της ΧΑ είχαν από νωρίς πάρει το στεφάνι, ετοιμάζονταν να το καταθέσουν και να κάνουν πράξη αυτό που ήθελαν από το πρωί. Να επιβάλλουν την παρουσία τους με κάθε κόστος, εφόσον την προηγούμενη ημέρα ο δήμαρχος είχε δεσμευθεί ότι θα τους το επιτρέψει. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο απαγορευόταν μπροστά από το μνημείο να σταθούν ακόμα και οι δημοσιογράφοι. 

Με παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και υπό το άγρυπνο βλέμμα Γονέων και Αστυνομικών δεν κλιμακώθηκαν μικροεντάσεις τις οποίες προκάλεσαν... κάποιοι ανεγκέφαλοι.

Νωρίτερα γύρω στις 10 το πρωί και ενώ άρχιζε να συγκεντρώνεται ο κόσμος στην πλατεία, ομάδα Χρυσαυγιτών είχε συγκεντρωθεί πίσω από ένα περίπτερο προφανώς καιροφυλακτώντας. Έγιναν γρήγορα αντιληπτοί και απομακρύνθηκαν από άνδρες της Ασφαλείας που είχαν ακροβολισθεί σε ολόκληρη την περιοχή.

Τα γιουχαϊσματα και οι αποδοκιμασίες διέκοψαν αρκετές φορές την ομιλία του δημάρχου Καλλιθέας, όμως όλοι σεβάσθηκαν την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Πάντως, σε όλη την διάρκεια της δοξολογίας εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής στέκονταν πίσω του. (Το kallitheaonline κρίνει σκόπιμο να μην δημοσιεύσει την σχετική φωτογραφία)

Αμέσως μετά ο κ. Κάρναβος περιστοιχισμένος από δεκάδες ένστολους και αστυνομικους με πολιτικά έλαβε θέση να παρακολουθήσει την μαθητική παρέλαση για την οποία είχε φροντίσει για όλα η Ένωση Γονέων-Κηδεμόνων Καλλιθέας.

25-03-2017 9

25-03-2017 12

25-03-2017 13

Με το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων υποτιμώντας ακόμα μια φορά την νοημοσύνη όλων ο ίδιος και στενοί του συνεργάτες, άρχισαν να διαδίδουν ότι ο δήμαρχος αναγκάσθηκε να απαγορεύσει... την κατάθεση στεφάνων σε αρχηγούς δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων... για λόγους ασφαλείας και για να μην κινδυνεύσουν τα παιδιά... ρίχοντας στη συνέχεια την ευθύνη στους εκπροσωπους της Χρυσής Αυγής οι οποίοι "επέμεναν να καταθέσουν στεφάνι και να παραστούν"...

Αργά το Σάββατο και εφόσον όλα είχαν τελειώσει ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής σχολιάζοντας (δήθεν) την απαγόρευση αυτή, δήλωναν ότι σέβονται την "δημοκρατική" απόφαση του δημάρχου Καλλιθέας να τους αποκλείσει όλους και να καταθέσει μόνον ο ίδιος...

Καθολική αποδοκιμασία
Την συμπεριφορά του δημάρχου Καλλιθέας αποδοκίμασαν με ανακοινώσεις όλες οι δημοτικές παρατάξεις, ενώ όπως όλα δείχνουν τα καμώματα του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, θα απασχολήσουν και δεύτερο γύρο αντιπαραθέσης στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Καλλιθέα κορυφώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από την μαθητική κοινότητα της πόλης.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από όσα έγιναν την 25η Μαρτίου στην Καλλιθέα

 

Τελευταίες ειδήσεις