Φλώρα Βαζαίου - Όταν μια γυναίκα τολμά!

flora-sthn-kentrikh-omilia-skandalakh

Ότι και να πει κανείς για την γυναίκα Φλώρα Βαζαίου είναι λίγο! Για την οικογένεια της; Για την πολιτική της στάση και συμπεριφορά τα 8 χρόνια που πολιτεύεται στην Καλλιθέα; Για την κοινωνική της δράση; Για το τόλμημα της να σπάσει τα στεγανά και να συνταχθεί με τον Καθηγητή Ιατρικής, Τάκη Σκανδαλάκη υπό κοινό όραμα για μια Καλλιθέα πιό φωτεινή πόλη;

Ή για τον σιωπηρό καθημερινό πολιτικό αγώνα που δίνει επί σειρά ετών στόμα με στόμα, βήμα-βήμα για να αναδείξει την έννοια: προσφορά στον συνάνθρωπο εντελώς ανιδιοτελώς με μόνη ικανοποίηση την εσωτερική ανακούφιση του προσφέρειν;

Η Φλώρα Βαζαίου κατάφερε κάτι μέχρι πρότινος θεωρητικά αδιανόητο, πρακτικά όμως επίσης πολύ δύσκολο, το κατάφερε όμως! Στην Καλλιθέα που τα πολιτικά τζάκια της περιοχής έχουν μοιράσει μεταξύ τους τις ζώνες επιρροής, έβαλε με χρυσά γράμματα την λέξη: υπέρβαση. Αυτό δεν θα της το συγχωρέσουν εύκολα κάποιοι πρώην συνάδελφοι της στον δήμο Καλλιθέας. Αλλά θα πάρουν το μήνυμα την Κυριακή το βράδυ! Από την Κυριακή το βράδυ και έπειτα στις παρατάξεις και στους συνδυασμούς τίποτα δεν θα είναι ίδιο.

Βλέπει μπροστά ή μάλλον δεν βρίσκει κανένα λόγο να κοιτάζει πίσω. Δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι πολύ προοδευτικός άνθρωπος και έχει πολύ ανοιχτό μυαλό. Μια γυναίκα κόσμημα στην πολιτική ζωή της πόλης που για πολλά χρόνια δεν αξιοποιήθηκε. Δεν είναι πολλές οι γυναίκες της πόλης που έχουν διακριθεί στην Καλλιθέα για την πολιτική τους δράση και η ανδροκρατούμενη πολιτική τάξη της Καλλιθέας τις γυναίκες πολιτικούς της περιοχής δεν τις έχει τιμήσει ιδιαιτέρως. Είναι λίγες αλλά είναι πολύ ικανές.

Η Φλώρα Βαζαίου πήρε το μήνυμα της τοπικής κοινωνίας και τόλμησε! Δείχνει τον δρόμο και στους υπόλοιπους. Θυσίασε την υποψηφιότητα της για την Καλλιθέα ως υποψηφία δήμαρχος. Αυτό θέλει ψυχή για να γίνει. Θα μπορούσε ως υποψηφία δήμαρχος να μπει στην διαπραγμάτευση των εκλογών να ενθυλακώσει μια σειρά ανταλλαγμάτων και στην πόλη να κυκλοφορεί με ένα πολιτικό προσωπείο. Προτιμά να διεκδικήσει την επανεκλογή της ως δημοτική σύμβουλος με υποψήφιο δήμαρχο τον Καθηγητή Ιατρικής, Τάκη Σκανδαλάκη. Αν δεν είχε άλλη επιλογή μπροστά της και αυτή ήταν η μοναδική, δηλαδή να σκύψει το κεφάλι και να ενδώσει στην "ασφάλεια" μιας σίγουρης επανεκλογής της, θα προτιμούσε να επιστρέψει στην οικογένεια και να εγκαταλείψει τα κοινά. Αλλά κι αν δεν είχε άλλη επιλογή, κάτι θα ανακάλυπτε. Και αυτό έκανε!

Τόλμησε και διάνοιξε μια νέα πολιτική διέξοδο, την διέξοδο της πολιτικής υπέρβασης και μάλιστα σε μια πόλη που για όσους την ξέρουν καλά δεν έχεις και ιδιαίτερα μεγάλες ανοχές σε κινήσεις με τέτοιο πολιτικό περιεχόμενο. Και το έκανε με πολύ ηθικό τρόπο!

Μ.Μ.

Τελευταίες ειδήσεις