Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ από τον υποψήφιο δήμαρχο Καλλιθέας, Βασίλη Δημόπουλο

dhmopoulos-kentriki-omilia-002

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και υπερψήφισης του ψηφοδελτίου του απηύθυνε από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας την Τετάρτη στην πλατεία Δαβάκη, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας με το συνδυασμό ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, κ. Βασίλης Δημόπουλος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Δημόπουλος καταφέρθηκε εναντίον όλων υποψηφίων δημάρχων Σκανδαλάκη, Ψαλιδόπουλου, Μαργαρίτη, Κάρναβου, Γρίβα, Λασκαρίδη και Παπαδάκη.

Ακολουθεί ο ομιλία του κ. Δημόπουλου

"Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στην Ευρωβουλή αλλά και στις Περιφέρειες και τους Δήμους, είναι μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας.

Απομένουν 10 μέρες για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και οι εργαζόμενοι της χώρας μας προσέρχονται στις κάλπες εν μέσω της πιο άγριας – αντιλαϊκής- αντεργατικής πολιτικής, της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, κεφαλαίου ΕΕ, με γενικευμένη φτώχεια, ανέχεια, ανεργία, ανασφάλεια.
Πρόκειται για κρίσιμη περίοδο αφού ο λαός μας εξακολουθεί να δέχεται τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, την ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημα και τις κατακτήσεις του. Σε αυτό το γκρίζο φόντο των εξελίξεων με τους εργαζόμενους να βλέπουν της ζωή τους να επιδεινώνεται δραματικά το κόμμα μας, το ΚΚΕ, δίνει και αυτή τη μάχη των εκλογών ενιαία σε όλη τη χώρα με όλες του τις δυνάμεις, μέσα στο λαό, στους τόπους δουλειάς, στα μαγαζιά, στις υπηρεσίες, στα σχολεία, στις σχολές στις γειτονιές, στα χωριά, παντού όπου ζει, εργάζεται ή ψάχνει για δουλειά, όπου μορφώνεται, υποφέρει και στενάζει η εργατική λαϊκή οικογένεια, η νεολαία της πατρίδας μας.
Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολιτική αναμέτρηση με όλα τα χαρακτηριστικά μια γενικευμένης πολιτικής μάχης, που παίρνει από τα ίδια τα πράγματα γενικό πολιτικό χαρακτήρα.

Το ΚΚΕ, έχει σαλπίσει πανστρατιά αντίστασης και αντεπίθεσης, για να πάρουν οι εργαζόμενοι τις τύχες τους στα χέρια τους, να πληρώσουν τα μονοπώλια τα βάρη της κρίσης να δυναμώσει η Κοινωνική Λαϊκή Συμμαχία, που θα ανοίξει τον δρόμο για συνολικότερες αλλαγές και ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στην Ευρωβουλή αλλά και στις περιφέρειες και τους δήμους, είναι μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας δυναμική απάντηση στο φόβο και τις αυταπάτες. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης και προοπτικής, είναι σίγουρο βόλι ενάντια στο γερασμένο και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους.

Μπροστά στη μάχη των εκλογών απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όλους εκείνους, με τους οποίους συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα και βρεθήκαμε δίπλα-δίπλα σε μικρές και μεγάλες μάχες, σε μικρούς και μεγάλους για τα επείγοντα και οξυμμένα προβλήματα του λαού, το εισόδημα, την ανεργία, την υγεία και την πρόνοια, την παιδεία, τα προβλήματα των νέων οικογενειών.

Απευθυνόμαστε και σε όσους διατηρούν επιφυλάξεις για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, που τους προβληματίζει η προοπτική της αποδέσμευσης από την ΕΕ, που δεν έχουν πειστεί ακόμη για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας επιλογής. Ωστόσο λένε με οργή. Θυμό, αγανάκτηση ότι: «κάτι καλύτερο, πρέπει και μπορεί να γίνει».

Σε όλους αυτούς απαντάμε: Ελάτε να συζητήσουμε, ακούστε τις θέσεις μας κρατήστε τους προβληματισμούς, τις επιμέρους επιφυλάξεις και παρατηρήσεις σας.

Τους λέμε όμως ξεκάθαρα και το εξής: όσοι θέλετε να εκφράσετε την αντίθεσή σας στην ΕΕ, τις αντιλαϊκές πολιτικές της, μπορείτε να το κάνετε αυτό αποτελεσματικότερα, να το κάνετε μέσα από το δυνάμωμα, και με ψήφο σας, του ΚΚΕ, για να γίνει ισχυρό στην Ευρωβουλή, στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Στις επερχόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές στις 28 Μάη, σας καλούμε να κάνετε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Να ψηφίσετε με κριτήριο τα ταξικά συμφέροντα, τις πραγματικές σας ανάγκες, για το μέλλον το δικό σας και των παιδιών σας, για μια ελπιδοφόρα προοπτική. Ενισχύστε παντού τους αγωνιστικούς συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ, γιατί αποτελούν εγγύηση και παρακαταθήκη για την ψήφο σας.

Καταδικάστε την πολιτική που αποφασίζουν οι Κυβερνήσεις και η Ε.Ε. και υλοποιούν οι περιφέρειες και οι Δήμοι. Έχουν το δικό τους μερίδιο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η περιφέρεια Αττικής, εφάρμοσε απόλυτα την πολιτική αυτή το ίδιο και οι Δήμοι.

Το ΚΚΕ δεν καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό για τον ρόλο των Δήμων και των Περιφερειών.
Τονίζουμε ότι πρόκειται για τμήματα και μηχανισμούς του κράτους που υλοποιούν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, την πολιτική της κυρίαρχης τάξης που κατέχει την εξουσία. Για αυτό προβάλλουμε την ανάγκη για ισχυρή παρουσία συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και στην Περιφέρεια, που θα βάλουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, θα συμβάλουν στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, για την ανατροπής της.

Η δράση των εκλεγμένων με τη Λαϊκή συσπείρωση μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια
Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δρώντας μέσα στα συμβούλια με συνέπεια και ανιδιοτέλεια, αποκάλυψαν τον χαρακτήρα των αντιλαϊκών μέτρων, καταψήφισαν και αντιπάλεψαν όλες τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις και κατήγγειλαν την αντιλαϊκή πολική.

Ανέδειξαν και πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα και κατέθεσαν σειρά προτάσεις και διεκδικήσεων προς όφελος των ανέργων και φτωχών οικογενειών.

Έτσι οι εκλεγμένοι στο Δήμο Καλλιθέας, κάναμε μια σειρά προτάσεις όπως:
-Κατάργηση του φόρου στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ)
-Κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
-Κατάργηση των ανταποδοτικών τελών στις δομές του αθλητισμού και πολιτισμού
-Δραστική μείωση στο ποσοστό 40% στα δημοτικά τέλη
-Απαλλαγή των ανέργων από φόρους, τέλη, χαράτσια
-Καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των δομών μέσω της συνεργασίας του δήμου νε διάφορες ΜΚΟ και της δημιουργίας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ
-Αντιπαλέψαμε τον «Καλλικράτη», αφού είχαμε προειδοποιήσει για τον αντιδραστικό χαρακτήρα του και τις συνέπειες της εφαρμογής του.
-Καταγγείλαμε το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η διοίκηση του Δήμου με την Κυβέρνηση και τον εφοπλιστικό όμιλο του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» και εκχώρησε τον ελεύθερο χώρο του πρώην ιπποδρόμου, έκτασης 250 στρεμμάτων, με αντάλλαγμα ένα μικρό ξεροκόκαλο μιας έκτασης 28 μόλις στρεμμάτων, όπου κατασκευάστηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις και κολυμβητήριο, με τέλη όμως 25 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί.

Μαζί με τη Λαϊκή επιτροπή Καλλιθέας και άλλους αγωνιστικούς μαζικούς φορείς, όπως το σωματείο συνταξιούχων, το συνδικάτο οικοδόμων, το σύλλογο γυναικών Καλλιθέας, βρεθήκαμε πλάι-πλάι στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων των ανέργων και των συνταξιούχων και συνολικά του λαού της Καλλιθέας.

Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση- Καμία εμπιστοσύνη στις άλλες δυνάμεις
Σας καλούμε να δυναμώσετε ακόμη περισσότερο τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ στο Δήμο Καλλιθέας. Αποτελεί εγγύηση για τα συμφέροντά σας. Μην έχετε εμπιστοσύνη στις άλλες δυνάμεις που ζητάνε την ψήφο σας. Γυρίστε την πλάτη στους επίδοξους «Σωτήρες» παλιούς και νέους, που εμφανίζονται ως δήθεν αυτοδιοικητικοί, ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι, ακομμάτιστοι ή υπερκομματικοί , άχρωμοι και άφθαρτοι, που θέλουν να αρπάξουν την ψήφο σας για να τη μεταφέρουν την επόμενη των εκλογών ως ψήφο στήριξης στα κόμματά τους, στην ευρωενωσιακή πολιτική τους.

Όλοι αυτοί οι δήθεν ανεξάρτητοι συνδυασμοί είναι στρατευμένοι ανήκουν στο στρατόπεδο της αντιλαϊκής στρατηγικής της Ε.Ε., είναι υποταγμένοι στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Βγάζει μάτι η σύμπλευση τους με τις θέσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων πολιτικών σχημάτων που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, την καπιταλιστική κερδοφορία.

Ο καθένας πρέπει να κρίνεται με βάση το πώς τοποθετείται στο κύριο ζήτημα, στη βασική διαχωριστική γραμμή: Με το κεφάλαιο, την ΕΕ, τις Κυβερνήσεις, τα κόμματα που τους στηρίζουν ή με το λαό και τα λαϊκά στρώματα.

dhmopoulos-kentriki-omilia-001

Στο δήμο της Καλλιθέας η παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου Ασκούνη που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου 15 και πλέον έτη και που στις προηγούμενες εκλογές είχε στηριχθεί από ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ –ΔΗΜΑΡ, εφαρμόζει υλοποιεί και εξειδικεύει την αντιλαϊκή πολιτική, συγκυβέρνησης και Ε.Ε. ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Σ' αυτές τις εκλογές εμφανίζεται τριχοτομημένη σε τρεις συνδυασμούς με επικεφαλής τους αντιδημάρχους Μαργαρίτη και Ψαλιδόπουλο και τα μέλη ΠΑΣΟΚ Λασκαρίδη. Όμως και η Μαργαρίτη και ο Ψαλιδόπουλος ως αντιδήμαρχοι με πολυετή θητεία στη θέση αυτή έβαλαν πλάτη για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της απερχόμενης διοίκησης. Όπως ενδεικτικά: Στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο Δήμο, πρωτοστατώντας στη ρουσφετολογική πρόσληψη συμβασιούχων με ελαστικές σχέσεις εργασίας κάθε είδους μορφής, στην δημιουργία ΚΟΝ.Σ.ΕΠ. Συναίνεσαν και ψήφισαν υπέρ της επιβολής φόρου στα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ). Ψηφίζουν προϋπολογισμούς του Δήμου όπου κύρια πηγή εισόδων είναι οι φόροι, τα τέλη και τα πρόστιμα στα εργατικά λαϊκά στρώματα.

Δεν διεκδικούν την κρατική χρηματοδότηση, αλλά επιβάλουν την ανταποδοτικότητα σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Διατηρούν υψηλά τροφεία στους παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και αποκλείουν μεγάλο αριθμό παιδιών λόγω έλλειψης κτιριακών και λοιπών υποδομών και προσωπικού.

Ως αντιδήμαρχοι με σοβαρά καθήκοντα και ως φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής είναι συνένοχοι για την μεγάλη ανεργία με τα κλειστά καταστήματα, τη φτώχεια, την ανέχεια στην πόλη μας. Προσπαθούν να κρύψουν τη συνενοχή τους, την απόλυτη σύμπλευσή τους με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που φτωχοποιεί της λαϊκές μάζες πίσω από ένα φιλολαϊκό προσωπείο με φιλανθρωπικές δράσεις και συσσίτια στις εκκλησίες για τους φτωχούς, εξαθλιωμένους και βασανισμένους ανθρώπους.

Τίποτα νέο δεν έχουν προσφέρουν στην πόλη μας ενώ ταυτίζονται πλήρως στην αντιλαϊκή πολιτική εμφανίζονται με ξεχωριστούς συνδυασμούς, ωθούμενοι από μικροφιλοδοξία για κατάληψη του δημαρχικού θώκου, ψαρεύοντας στα θολά νερά.

Αλλά και στο χώρο της ΝΔ συνωστίζονται τρεις συνδυασμοί με επικεφαλής τους Κάρναβο, Σκανδαλάκη και Γρίβα που προήλθαν από διάσπαση της δημοτικής τους παράταξης. Και οι τρεις εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί.

Όμως ο Κάρναβος ήταν διορισμένος με την Κυβέρνηση της ΝΔ, ως διευθυντής της «ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ» υλοποιώντας την πολιτική παράδοσης της λαϊκής περιουσίας των ολυμπιακών έργων και εγκαταστάσεων στο μεγάλο κεφάλαιο. Η παράταξή του στο δημοτικό συμβούλιο υπεράσπισε αποφασιστικά την πολιτική των συγκυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια σε όλα τα μεγάλα κεντρικά ζητήματα και αναδείχθηκε ως «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση», στον καλύτερο σύμμαχο της διοίκησης. Το τελευταίο διάστημα για εκλογικά οφέλη εκμεταλλευόμενος την ανέχεια και την φτώχεια του κόσμου ο κ. Κάρναβος και η παράταξή του επιδίδονται σε «εναλλακτικές δράσεις που δεν αποτελούν απάντηση στην εξαθλίωση της ζωής των εργαζομένων.

Η παράταξη του κ. Σκανδαλάκη, που εμφανίζεται ως νέα ανεξάρτητη και υπερκομματική, έχει κατέλθει τρεις φορές στα δημοτικές εκλογές με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Έχει υπηρετήσει από την πρώτη γραμμή το σύστημα. Και σήμερα ως οπαδός του ευρωμονόδρομου δεν διαφοροποιείται από την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.

Τίποτα δεν πρόκειται να προσφέρει στην ανακούφιση του λαού της Καλλιθέας ο κ. Γρίβας που εμφορείται από συντηρητικές απόψεις, στις εκλογές του 2006 είχε κατέλθει ως υποψήφιος του ΛΑΟΣ με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, του κ. Ασκούνη.

Μην εμπιστευτείτε τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά να κάνει κριτική στο μνημόνιο, ενώ προσκυνάει την Ε.Ε., την υγιή επιχειρηματικότητα, την κερδοφορία των μονοπωλίων την καπιταλιστική ανάπτυξη. Έχει δοκιμαστεί και κριθεί σε όλους τους Δήμους και στον δικό μας, είτε είναι στη διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση.

Να μην ξεχνάμε ότι μέχρι το 2006 ο Συνασπισμός στην Καλλιθέα είχε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε δικά του στελέχη ήταν ο Ψαλλιδόπουλος- Γαλανόπουλος, για πολλά χρόνια αντιδήμαρχοι στην διοίκηση Ασκούνη και σήμερα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει και συμφωνεί με τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και δηλώνουν σύμφωνοι με τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. οι θέσεις του είναι σκόπιμα γενικόλογες και ασαφείς και θα μπορούσαν να τις υποστηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Την σύμπνοια τους με την κυρίαρχη πολιτική προσπαθούν να τη συγκαλύψουν, προβάλλοντας την φιλανθρωπία που στόχο έχει να εκπαιδεύσει τον λαό να αρκείτε σε ένα ξεροκόμματο, να μη διεκδικεί ζωή με αξιοπρέπεια, να είναι στο περιθώριο όχι στο προσκήνιο γιατί τρέμουν να μη διαρραγεί η «κοινωνική συνοχή». Τους τρομάζει κυριολεκτικά η σκέψη, η προοπτική να ορθώσει ανάστημα ο λαός και να διεκδικήσει όλο τον πλούτο που παράγει και του ανήκει.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι αντίθετη στην εκχώρηση του πρώην ιπποδρόμου στο Σταύρο Νιάρχο, αφού άλλωστε το κόμμα του (ο Συνασπισμός τότε) ψήφισε στη βουλή το σχετικό νόμο. Ούτε είναι αντίθετοι με την επιβολή δημοτικών ανταποδοτικών τελών.

Όλες αυτές οι παρατάξεις θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν συνδυασμό με ένα ψηφοδέλτιο. Όλοι τους βρίσκονται μαζί στην από 'κει όχθη και εμείς στην από 'δω. Μην επιστρέψετε να σας ξεγελάσουν. 

Μαζί με τον λαό, θα βάλλουμε εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, θα διεκδικούμε και θα παλεύουμε μαζί με τον λαό της Καλλιθέας. 

Η διέξοδος βρίσκεται στην ενίσχυση και υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Και την διαφορά θα την κάνουμε εμείς, οι εκλεγμένοι κομμουνιστές, δημοτικοί σύμβουλοι, γιατί μαζί με τον λαό, θα βάλλουμε εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, θα διεκδικούμε και θα παλεύουμε μαζί με τον λαό της Καλλιθέας για την κατάργηση των δικό μας ανταποδοτικών τελών, συνολικά της φορομπηχτικής πολιτικής, για την ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης, για μόνιμη σταθερή δουλειά στους εργαζομένους, για δωρεάν παιδικούς σταθμούς που λείπουν, για έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης, μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια που υποφέρει.

Για να γίνει λαϊκό πάρκο η παραλία των Τζιτζιφιών και ο Ιππόδρομος, για αποκλειστικά ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση του λαού και της νεολαίας, για ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και πολιτισμού.
Εμπρός λοιπόν να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και προοπτικής στις 18 Μάη.

ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ!!"

Τελευταίες ειδήσεις