ΟΧΙ στην Χρυσή Αυγή από το δημοτικό συμβούλιο - ΧΑ: "Θα είμαστε εκεί" - "Μεγάλη ανησυχία" από την Αστυνομία για την Καλλιθέα

Αριστερά μέλη συλλογικοτήτων της Αριστεράς, δεξιά στελέχη της Χρυσής Αυγής στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας Αριστερά μέλη συλλογικοτήτων της Αριστεράς, δεξιά στελέχη της Χρυσής Αυγής στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας
27 Οκτ
2017

Ως "απαράδεκτη και μη αποδεκτή" έκρινε πριν από λίγη ώρα με ψήφισμα του το δημοτικό συμβούλιο την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Καλλιθέα.

Στο ήδη βαρύ κλίμα τις τελευταίες ημέρες στην Καλλιθέα προστέθηκε και η διασπορά ανυπόστατης – εν τέλει – φήμης ότι την κατάθεση στεφάνου για την Χρυσή Αυγή θα κάνει βουλευτής του κόμματος. Φήμη την οποία διαψεύδουν από το πρωί βουλευτές αλλά και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Παρακολουθήστε αποσπάσματα από το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Οκτωβρίου στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα γνωστοποίησαν με επιστολή τους ότι εκπρόσωποι του κόμματος θα παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις, όπως και στην κατάθεση στεφάνων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδεχόμενο εκπρόσωποι της ΧΑ να παρευρεθούν την 28η Οκτωβρίου στην Καλλιθέα, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από φορείς και συλλογικότητες της Αριστεράς. Με βροχή ανακοινώσεων κατά της ΧΑ έκαναν σαφές ότι θα εμποδίσουν οποιαδήποτε παρουσία στελεχών της ΧΑ το Σάββατο στην Καλλιθέα. Μάλιστα, έχουν ήδη ανακοινωθεί συγκεντρώσεις από τις 9μισυ το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Κύπρου.

"Και πόλεμος να γίνει, θα είμαστε εκεί"
Ωστόσο, ελάχιστη ώρα πριν την έναρξη της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ανεξαρτήτως που θα κατέληγε η συζήτηση, Περιφερειακό στέλεχος της ΧΑ δήλωνε "και πόλεμος να γίνει, εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής θα παραστούν αύριο στις εορτατικές εκδηλώσεις". Χαρακτηριστική είναι και πρόσφατη ανακοίνωση της οργάνωσης με τίτλο: Η Καλλιθέα μας ανήκει.

Πάντως, ακόμα και τώρα αν και τα στελέχη της ΧΑ στην Καλλιθέα εμφανίζονται διχασμένα ως προς το ποια στάση θα τηρήσουν, δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα παραστούν. Την τελική τους απόφαση, όπως δηλώνουν, θα πάρουν αύριο στις 9 το πρωί.

Δήμαρχος Καλλιθέας: "Δεν συζητάμε ματαίωση της παρέλασης"
Το ενδεχόμενο να ματαιωθεί το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου απέκλεισε ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε σχετική εισήγηση από επικεφαλή δημοτικής παράταξης.

Ο κ. Κάρναβος υποστήριξε ότι η διοίκηση του δήμου Καλλιθέας δεν έχει κατά νου να ματαιώσει την μαθητική παρέλαση όπως έπραξε το 2012 η διοίκηση Ασκούνη, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ευθύνη για τυχόν επεισόδια θα έχουν όσοι τα προκαλέσουν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας παρακολούθησαν και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα όπως είπαν ζήτησαν τον λόγο να εκθέσουν τις απόψεις τους, αλλά αυτό δεν τους επιτράπηκε από το Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.

"Υπάρχει μεγάλη ανησυχία"
Σε κάθε περίπτωση και με την εμπειρία των γεγονότων του Μαρτίου στην Καλλιθέα, η Αστυνομία έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο να αντιμετωπισθούν ξαφνικά περιστατικά στην πλατεία Κύπρου. Ακροβολισμένοι αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται παντού επάνω και γύρω από την πλατεία, μια διμοιρία ΜΑΤ θα βρίσκεται αρκετά κοντά ώστε να επέμβει άμεσα αν χρειασθεί, καθώς όπως εξηγούν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι να βρεθούν αύριο στην Καλλιθέα άτομα του αναρχικού χώρου. "Υπάρχει μεγάλη ανησυχία" δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Μάνος Μεϊμαράκης

 

 Καλλιθέα, 25η Μαρτίου 2017 - Γονείς και ΑΤ Καλλιθέας απέτρεψαν τα χειρότερα [φωτο+βίντεο]
 

 

 

Τελευταίες ειδήσεις