Ο Uğur Oral στην Αθήνα - Στιγμές και στοχασμοί από τον "απεσταλμένο για την Ειρήνη και την Φιλία"

Ο Uğur Oral στην Αθήνα - Στιγμές και στοχασμοί από τον "απεσταλμένο για την Ειρήνη και την Φιλία"
19 Ιουν
2017

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο Τρίτη 20 Ιουνίου και την Τετάρτη 21 Ιουνίου, ο διάσημος Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Uğur Oral, για την παρουσίαση του βιβλίου του «Στιγμές και Στοχασμοί» που εκδόθηκε στην Ελλάδα το 2016, και να συναντήσει τους φίλους και αναγνώστες του.

Πολυβραβευμένος για την δημοσιογραφική του προσφορά, ο Uğur Oral, είναι επίσης γνωστός στην χώρα του για τον αγώνα που δίνει για την ανάπτυξη της ΕλληνοΤουρκικής φιλίας. «Απεσταλμένος για την ειρήνη και την φιλία» μεταξύ των δυο χωρών, αποκαλείται χαρακτηριστικά από τον Τουρκικό Τύπο.

Ο Uğur Oral είναι επίσης γνωστός στην Ελλάδα μέσα από τις προσωπικές εκθέσεις φωτογραφίας που έχει διεξάγει στην χώρα μας με κύριο σκοπό την φιλανθρωπία. Τα έσοδα κάθε έκθεσής του πηγαίνουν σε Ελληνικά ιδρύματα.

Ο συγγραφέας αποκαλεί το βιβλίο του «ένα φιλοσοφικό βιβλίο στολισμένο από φωτογραφίες» και συνεχίζει λέγοντας ότι τα 30 χρόνια στην δημοσιογραφία του έδωσαν την ευκαιρία να ακούσει διαφορετικές ιστορίες αλλά και να συναντήσει διαφορετικές ζωές. Είδε σχεδόν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και το βιβλίο αυτό είναι τα μαθήματα της ζωής του.

Ο Uğur Oral εξηγεί τον σκοπό της συγγραφής του βιβλίου με ένα απόφθεγμα του Σωκράτη «την ανεξερεύνητη ζωή αξίζει να την ζεις». Με το βιβλίο του αυτό θέλει να εμπνεύσει τον κόσμο να αναρωτηθεί και να σκεφτεί. Ολες οι εκθέσεις είναι απόσταγμα δικών του φιλοσοφιών, κανόνων και αρχών.

cover-ugur

Συνολικά, στην Αθήνα θα γίνουν 2 παρουσιάσεις. Η πρώτη την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 στο The Stanley Hotel (AOOS Meeting Room) και ώρα 18:30 – 20:30 υπό τον συντονισμό της Βίκυς Κλήμη, Chief Empowerment Officer. Η δεύτερη θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα) και ώρα 18:30 – 20:30 όπου το κοινό θα έχει την ευκαρία για συναντήσει τον συγγραφέα σε μια φιλοσοφική συζήτηση και την υπογραφή του του βιβλίου του.

Ποιος είναι ο Uğur Oral (Ουούρ Οράλ)
O δημοσιογράφος-συγγραφέας Ουούρ Οράλ γεννήθηκε στη Σμύρνη(Τουρκία).
Τελείωσε το σχολείο στο γαλλικό κολλέγιο Saint Joseph στη Σμύρνη. Μαζί με τις σπουδές του σε Γαλλική Φιλολογία ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στις πολιτικές επιστήμες. Συνεχίζει το διδικτορικό του στο ίδιο θέμα.

Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά, και ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο της δημοσιογραφίας το 1987 στην εφημερίδα Yeni Asır. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει επιτελέσει ως αρθρογράφος,συντάκτης, γενικός διευθυντής και αρχισυντάκτης. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για την εργασία του.

Το 1993, έγινε μέλος της Διεθνής Ένωσης Γαλλικού Τύπου και δημοσιογραφίας (Union İnternationale De La Presse Francophone) στο Παρίσι. Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε Γαλλία, Ελβετία και Αυστρία.

Έχει δώσει διαλέξεις με θέμα τη δημοσιογραφία και την πολιτική.

Το 1995 εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο με θέμα την πολιτική.

Το 2001 βραβεύεται ως ''ο πιο επιτυχημένος αρθρογργάφος" στη Σμύρνη και το 2003 "o πιό επιτυχημένος Διευθυντής Οργάνωσης Τύπου της τελευταίας 10ετίας". Μαζί με τις εργασίες του στο χώρο της δημοσιογραφίας, δημοσιεύτηκε το βιογραφικό του στην εγκυκλοπέδια " Ποιός είναι ποιός στην Τουρκία".

Ο Ουούρ Οράλ ασχολήθηκε από μικρός με τη φωτογραφία και έως σήμερα έχει οργανώσει 13 εκθέσεις με το φωτογραφικό υλικό του. Μεγάλη απήχηση είχε η εργασία του όσον αφορά το συνδυασμό Φιλοσοφίας και Φωτογραφίας.

Όλες οι εκθέσεις του είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, και στην Αθήνα οργάνωσε τρεις εκθέσεις με τις φωτογραφίες του, σε στήριξη στην Αμυμώνη(Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες). Τον περασμένο χρόνο επισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη με την έκθεσή του υποστηρίζοντας την AELIA που στηρίζει τον αγώνα κατα του καρκίνου του μαστού.

Σήμερα, συνεργάζεται με Τουρκικά και ξένα πρακτορεία Τύπου, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με πολλές οργανώσεις σε Τουρκία και εξωτερικό όπου και συμμετέχει σε διασκέψεις.

Ο Ουούρ Οράλ απευθύνεται και στο Τουρκικό και στο Ελληνικό κοινό, με προσπάθειες για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση της Ελληνοτουρκικής φιλίας.

 

Τελευταίες ειδήσεις