Άρχισαν οι κρουαζιέρες από την Καλλιθέα - 180 υψηλοί προσκεκλημένοι απ' όλον τον κόσμο στο πρώτο ταξίδι

Άρχισαν οι κρουαζιέρες από την Καλλιθέα - 180 υψηλοί προσκεκλημένοι απ' όλον τον κόσμο στο πρώτο ταξίδι
28 Μαρ
2017

Το πρώτο του, παρθενικό του ταξίδι από το λιμάνι της Καλλιθέας με προορισμό την Ύδρα πραγματοποίησε σήμερα το ημερόπλοιο COSMOS με 180 επιβάτες-υψηλούς προσκελημένους από ολόκληρο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Είναι η πρώτη φορά 8 χρόνια μετά την παράδοση της μαρίνας Καλλιθέας από το Ελληνικό Δημόσιο στον δήμο Καλλιθέας που στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης αρχίζει να γίνεται αξιοποίηση και μάλιστα με κατ' αρχήν οφέλη για τον δήμο.

Η κάμερα του kallitheaonline ήταν εκεί και κατέγραψε την στιγμή που το πλοίο έδεσε στην εξωτερική προβλήτα της μαρίνας Καλλιθέας, την αποβίβαση των περίπου 180 επιβατών, αλλά και το εσωτερικό του πλοίου.

Οι 180 επιβάτες-υψηλοί προσκεκλημένοι ήταν αντιπροσωπεία του LIONS CLUB INTERNATIONAL οι οποίοι βρέθηκαν πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα για τα 100 χρόνια δράσης της οργάνωσης.

Στην διάρκεια της παραμονής τους στην χώρα μας επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους και ιδρύματα, ενώ βράβευσαν τον Πρόεδρο του Ομίλου DEMCO, Δημήτρη Κοντομηνά για το έργο του.(δείτε το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ALPHA ).

Το ταξίδι τους στην Ελλάδα επέλεξαν να κλείσουν με μια κρουαζιέρα από την Καλλιθέα στην όμορφη Ύδρα, την κρουαζιέρα οργάνωσαν μέλη του LIONS CLUB Ελλάδος σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρία. Περίπου στις 20.30 σήμερα το βράδυ το COSMOS επέστρεψε και οι προσκεκλημένοι του κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο τους και από εκεί για το "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την τουριστική αξιοποίηση όχι μόνο της μαρίνας Καλλιθέας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Καλλιθέας. Η Καλλιθέα μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός, όμως η εικόνα που παρουσιάζει ακόμα η περιοχή, 8 χρόνια μετά την παραχώρηση της από το Ελληνικό Δημόσιο στον δήμο Καλλιθέας, είναι τραγική...

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από τον κατάπλου του COSMOS, την αποβίβαση και το εσωτερικό του πλοίου

Στιγμιότυπα από τον κατάπλου του COSMOS

Η στιγμή της αποβίβασης

Δείτε το εσωτερικό του πλοίου

Η αξιοποίηση πνίγεται στο σκοτάδι[1]

Η αξιοποίηση πνίγεται στο σκοτάδι[2]

 

 

Τελευταίες ειδήσεις