Αποκάλυψη-βόμβα Ευσταθίου: "Εμείς εισπράτουμε τέλη ελλιμενισμου από τη μαρίνα"

Φωτο: kallitheaonline.gr Φωτο: kallitheaonline.gr
22 Μαϊ
2015

Μια πληροφορία με πολύ μεγάλο ειδικό βάρος έφερε στο φως εχθές ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης (Φορέας Διαχείρισης της μαρίνας) του δήμου Καλλιθέας, κ. Κώστας Ευσταθίου. 

Ερωτηθείς ο κ. Ευσταθίου από το kallitheaonline αν υπάρχουν σκάψη που ελλιμενίζονται στη μαρίνα και πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού όχι σε κάποιον όμιλο αλλά στον δήμο Καλλιθέας, απάντησε ότι υπάρχουν.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

"Εμείς εισπράτουμε τέλη ελλιμενισμού από τη μαρίνα. Αν κάποιος θεωρεί ότι η απόφαση μας αυτή είναι παράνομη ας μας φέρει δικαστική απόφαση που να αναφέρει ότι δεν μπορούμε να εισπράτουμε και ο δήμος θα του επιστρέψει τα χρήματα. Μέχρι να γίνει αυτό, ο δήμος Καλλιθέας θα εισπράτει τέλη ελλιμενισμού από τα σκάφη" ανέφερε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Α.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η δήλωση αυτή του κ. Ευσταθίου κάνει το μείγμα των αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών ακόμα πιό εκρηκτικό.

Αξίζει να σημεωθεί ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου Καλλιθέας έχει ζητήσει και την συνδρομή κεντρικών υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος ώστε να να καταφέρει να βάλει τάξη στο χάος της μαρίνας της Καλλιθέας.

Ποιοί φοβούνται τις αποκαλύψεις Παυλίδη;
Τώρα σε ότι αφορά την πολυσυζητημένη συνέντευξη του Προέδρου του Ν.Ο.Τ.Κ., κ. Παντελή Παυλίδη στο kallitheaonline, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, του ασκήθηκαν πιέσεις από κάποιους κύκλους να μην την δώσει. Μάλιστα του υποδείχθηκε να διακόψει και κάθε επικοινωνία με δημοσιογράφους, και ειδικά με το kallitheaonline.

Μετά την δημοσίευση προχθές των πρώτων αποσπασμάτων το τηλέφωνο του πήρε φωτιά. Όπως μας ανέφερε, σε μια από τις συνομιλίες που είχε κάποιος μάλιστα τον ρώτησε αν πράγματι είπε όσα είπε στην συνέντευξη ή παρερμήνευθηκαν τα λεγόμενα του...
Ο ίδιος απάντησε ότι πράγματι έδωσε την συνέντευξη αυτή, και όσα μεταδόθηκαν στα αποσπάσματα είναι αληθή.

Τρία βίντεο-φωτιά
Σήμερα επίσης, το kallitheaonline δίνει στην δημοσιότητα τρία βίντεο, κατά την άποψη μας, πολύ διαφωτιστικά για τις καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στην μαρίνα της Καλλιθέας. Είναι αλήθεια ότι επιχειρήθηκε από κάποιους να αποδοθεί η ευθύνη για τις καταναλώσεις αυτές στους Ρομά που καταυλίζονται περιστασιακά πίσω απ΄τη μαρίνα. Υπενθυμίζεται, ότι ο λογαριασμός που καλείται ο δήμος Καλλιθέας να πληρώσει στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου για αυτές τις καταναλώσεις ξεπερνά σήμερα το 1,5 εκατ. ευρώ. Στα βίντεο αυτά αποκαλύπτεται ανάγλυφα πως έγιναν οι καταναλώσεις αυτές και από ποιούς...


Μια λεπτομέρεια που έχει τεράστια σημασία αλλά δεν είχε ίσως μέχρι σήμερα αναδειχθεί σε όλο της το μέγεθος είναι η εξής: Για τους σκαφούχους σε κάθε μαρίνα της χώρας, θεωρείται αυτονόητο ότι τα κόστη για ηλεκτρικό ρεύμα και νερό και άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβάνονται στα τέλη που πληρώνουν ή στις συνδρομές που πληρώνουν στους ομίλους τους ή στο ταμείο κάποιου δήμου. Υπό την έννοια αυτή, αυτό το 1,5 εκατομύριο ευρώ που οφείλει ο δήμος στην ΕΤΑΔ έχει εισπραχθεί...


Άλλο και τούτο πάλι...
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Λιμενικού, με την μαρίνα της Καλλιθέας ασχολείται και άλλη δικαστική αρχή. Για υπόθεση κατά την οποία ο ιδιοκτήτης σκάφους που έχει κατασχεθεί από το Λιμενικό, ζητά να αποζημιωθεί για την βύθιση του σκάφους του ύστερα από φωτιά σε αυτό μέσα στη μαρίνα. Και έχει στραφεί δικαστικά και κατά της ΕΤΑΔ αλλά κατά του δήμου Καλλιθέας. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του σκάφους ζητά να αποζημιωθεί για το ποσό των 150.000 ευρώ... Άλλο ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο ο δήμος Καλλιθέας αν χάσει την υπόθεση θα κληθεί να το βγάλει από το ταμείο του για να πληρώσει. 
Αν η μαρίνα ήταν ασφαλισμένη, αυτό το ποσό θα το πλήρωνε η ασφαλιστική...

20150519 174222-b
Στην εικόνα διακρίνονται δύο σκάφη, τα οποία έχουν κατασχεθεί. Το βυθισμένο είναι αυτό για το οποίο ο ιδιοκτήτης του ζητά να αποζημιωθεί από τον δήμο Καλλιθέας και την ΕΤΑΔ


Τέλος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στελέχη της ΕΤΑΔ έχουν θορηβηθεί από τις αποκαλύψεις του kallitheaonline. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών έπεσε στο τραπέζι η πρόταση της... ανάκλησης της σύμβασης παραχώρησης των εγκαταστάσεων προς τον δήμο Καλλιθέας. Μάλστα, η ΕΤΑΔ με έγγραφο της έχει προειδοποιήσει για ανάκληση της σύμβασης από το 2012.  Ενώ ενδιαφέρον για την υπόθεση δείχνει και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών καθώς πτυχές της υπόθεσης αφορούν ζητήματα Εθνικής Ασφαλείας. 


Τελευταίες ειδήσεις