Αποκαλύψεων συνέχεια για την μαρίνα σκαφών της Καλλιθέας

Αποκαλύψεων συνέχεια για την μαρίνα σκαφών της Καλλιθέας
13 Αυγ
2014

 

Σύμφωνα με τον Νόμο, για την αδειοδότηση λιμένων, ο δήμος Καλλιθέας από το 2009 που υπέγραψε με τα Ολυμπιακά Ακίνητα την σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας, μέσα σε... 13 μήνες και 23 ημέρες θα μπορούσε να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία που προβλέπεται για να αδειοδοτηθεί η μαρίνα. Δηλαδή, από τον Απρίλιο του 2009 που υπογράφηκε η σύμβαση + 13 ημέρες και 23 ημέρες, έχουμε στο περίπου ότι περίπου στα τέλη Ιούνιου του 2010, η μαρίνα θα είχε αδειοδοτηθεί. Δεν γνωρίζουμε γιατί δεν έγινε έτσι, δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα γιατί έπειτα από 5 χρόνια η μαρίνα σκαφών της Καλλιθέας δεν έχει αδειοδοτηθεί...

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης 


Όλα αυτά τα χρόνια από το 2009 και έστω όχι από από το 2005 ας πούμε... ο δήμος Καλλιθέας έχει χάσει πολλά χρήματα από το κύκλωμα που λυμαίνεται την μαρίνα.

Πριν δούμε ένα από τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην μαρίνα αυτή προβλέπονται μέχρι και 515 θέσεις σκαφών.

Προ ημερών λοιπόν, ζήτησαν από σκαφούχο προκειμένου να επιτρέψουν στο σκάφος του και όπως του είπαν για να μεσολαβήσουν... να μπει στην μαρίνα, περίπου στα 10.000 ευρώ ("x.000 ευρώ για την μεσολάβηση + x.000 για τον φύλακα + x.500 για τον ... γιατί θα ... ... κτλ + κάτι για το παιδί που θα ετοίμαζε τα χαρτιά". Το χαρτζιλίκι σε αυτόν που θα μετακινεί το σκάφος όταν χρειάζεται από την μια προσωρινή θέση σε άλλη, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να μάθουμε αν είναι fix τιμή ή αν κυμαίνεται.

Και όλα αυτά τα λεφτά για μια προσωρινή θέση ελλιμενισμού. Μετά όπως του είπαν θα πλήρωνε στον δήμο Καλλιθέας τα νόμιμα, δηλαδή 45 ευρώ το μέτρο στον δήμο Καλλιθέας για κάθε μήνα και ανάλογα με το μήκος του σκάφους του. Τώρα τι σημαινει "προσωρινή" θέση ελλιμενισμού, είναι ένα άλλο κεφάλαιο...

Λίγο παλαιότερα, κάποιος που πουλούσε στη μαύρη αγορά θέσεις ελλιμενισμού στην μαρίνα της Καλλιθέας έφυγε περίπου κακήν-κακώς, σχεδόν με κλωτσιές περιγράφουν οι μαρτυρίες. Δεν ήταν όμως μόνο αυτός που έπρεπε από τότε να φύγει με τις κλωτσιές από την μαρίνα. Αυτός έφυγε, άλλοι όμως παρέμειναν. Αν και για τον συγκεκριμένο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επανέλθει.

Σε άλλα περιστατικά μπορεί να συναντήσει κανείς από Έλληνες ομογενείς που έρχονται τα καλοκαίρια στην Ελλάδα και τους οποίος το κύκλωμα εκμεταλλεύεται και κοροϊδεύει ΑΓΡΙΑ, περαστικούς σκαφούχους από την μαρίνα που αναζητούν μια θέση για μερικές ημέρες, κ.α., αλλά μεγάλο "πάρτυ" γίνεται και στην χερσαία ζώνη. Εκεί έχουμε εντοπίσει ότι κάποιοι δίνουν παραπλανητικά στοιχεία στο γραφείο διαχείρισης...

Άγνωστο προς το παρόν, πόσο χρήμα μπορεί να διαγεύγει από τα ταμεία του δήμου Καλλιθέας όταν γίνονται ναυταθλητικοί αγώνες, κυρίως όταν γίνονται αγώνες στους οποίους συμμετέχουν και αθλητές από το εξωτερικό...

Από την ημέρα που βγήκε το πρώτο ρεπορτάζ στην δημοσιότητα, άνθρωποι από τον χώρο του ναυταθλητισμού αλλά και των σκαφών αναψυχής, ζητούν σχεδόν καθημερινά να επικοινωνήσουν με το kallitheaonline και να συνδράμουν ώστε "να καθαρίσει" όπως αναφέρουν "αυτή η βρώμα από την μαρίνα της Καλλιθέας".

Σχολιάζοντας μάλιστα αρχηγός δημοτικής παράταξης της πόλης, το φαινόμενο αυτό, είπε χαρακτηριστικά: "Επιτέλους, έσπασε το απόστημα".

Τέλος, υπάρχουν δύο κεφάλαια που πρέπει να κλείσουν. Το ένα αφορά την αδειοδότηση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η καθυστέρηση που έχει προκύψει στην αδειοδότηση θα προσπερασθεί με διοικητική πράξη του αρμόδιο υπουργείου περί τα τέλη Αυγούστου.
 

Το δεύτερο είναι αν ο δήμος Καλλιθέας θα διεκδικήσει και πως τα διαφυγόντα κέρδη τουλάχιστον από το 2009. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα διαφυγόντα κέρδη δεν αφορούν μόνο τις θέσεις ελλιμενισμού. Αφορούν και έσοδα από άλλες δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί στην μαρίνα και ο δήμος ούτε απο αυτά έχει πάρει ένα ευρώ.

Συνεχίζεται...

Δείτε ακόμα:
ΕΚΤΑΚΤΟ - Η Μαργαρίτη ζήτησε να δει τα στοιχεία
'Εσπασε η ομερτά στην μαρίνα της Καλλιθέας - Βροχή οι αποκαλύψεις


ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:
- Ποιοί γνώριζαν και τι από το 2006
- Δημήτρης Κάρναβος: "Με ενδιαφέρει πολύ σοβαρά η έρευνα σας. Ασφαλώς και θα διεκδικήσουμε τα διαφυγόντα κέρδη"

 

Τελευταίες ειδήσεις