Ένσταση κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών στην Καλλιθέα

Ένσταση κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών στην Καλλιθέα
12 Αυγ
2014

Μεγάλη είναι η αγωνία στην Καλλιθέα για την απόφαση που θα εκδώσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιώς για το αν είναι σύννομη η εκλογή του Δημήτρη Κάρναβου και της δημοτικής παράταξης Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ και κατ' επέκτασιν όλων των επιλαχόντων συνδυασμών.

Η ένσταση θα συζητηθεί στις 19 Αυγούστου, η απόφαση όμως θα εκδοθεί μετα τις 27 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ορκομωσία των μελών της νέας διοίκησης του δήμου Καλλιθέας.

Τώρα, αν η ένσταση γίνει δεκτή, υπάρχουν διάφορα σενάρια: 1) η Καλλιθέα να οδηγηθεί εκ νέου σε δημοτικές εκλογές, 2) να ακυρωθεί η εκλογή του κ. Κάρναβου, όχι όμως και της δημοτικής του παράταξης όπου σε αυτήν την περίπτωση ο δήμαρχος Καλλιθέας θα προκύψει από διαδικασία της δημοτική παράταξης του κ. Κάρναβου, 3) να ακυρωθεί ο συνδυασμός Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ και την διοίκηση του δήμου Καλλιθέας να αναλάβει η παράταξη ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ με δήμαρχο την κ. Βάσω Μαργαρίτη.

Κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο κ. Κάρναβος και ο συνδυασμός του, αλλά και οι άλλοι συνδυασμοί έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την αναίρεση της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπάρχει όμως και ένα 4ο σενάριο: Μέχρι να ξεκαθαρισθεί η υπόθεση να παραμείνει στην θέση του ο νυν δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Κώστας Ασκούνης.

Η ένσταση που έχει κατατεθεί αναφέρει ότι ο συνδυασμός του κ. Κάρναβου επηρρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα στην Καλλιθέα με δραστηριότητες μη σύννομες μέσα στην προεκλογική περίοδο, όπως πχ την λειτουργία της Γιορτής Παραδοσιακών Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες και το Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς.

Για το πρώτο, το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας έχει επιβάλει πρόστιμο 5.000 ευρώ στον συνδυασμό του κ. Κάρναβου για παράνομη εμπορική δραστηριότητα.

Ουσιαστικά αυτό που περιγράφεται στην ένσταση είναι ότι ο συνδυασμός Κάρναβου εξαγόρασε την εκλογική συνείδηση των πολιτών και ότι κατ' επέκταση διαμόρφωσε για τους άλλους συνδυασμούς άλλο αποτέλεσμα από αυτό που θα απολάμβαναν ή θα είχαν αν δεν λειτουργούσαν ούτε το Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς, ούτε η Γιορτή χωρίς μεσάζοντες.

Πάντως, ο γνωστός δικηγόρος κ. Γιάννης Χατζόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να ρίξει ένα πολύ βαρύ χαρτί στις 19 Αυγούστου. 

Φυσικά όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμα της δίκης μιας και έχει να κάνει και με την ερμηνεία του νόμου που θα υιοθετήσει το Δικαστήριο αλλά και από την υπερασπιστική ισχύ του κ. Κάρναβου. 

 

Τελευταίες ειδήσεις