Θοδωρής Ψαλιδόπουλος: "Ελάτε να κάνουμε την Καλλιθέα υπερήφανη"

psalidopoulos-kentrikh-omilia-izola-005

Ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ ο κύκλος των προεκλογικών εκδηλώσεων του συνδυασμού Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. Ακολουθεί η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Καλλιθέας, κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλου.

"Κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστώ θερμά για τα αισθήματα και την εμπιστοσύνη σας. Αλλά, σας ευχαριστώ ακόμη περισσότερο για την αναντικατάστατη εμπειρία αυτής της διαδρομής, που ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες και θα ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια.
Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας σε αυτή την εκλογική μας εκστρατεία, την οποία χαρακτηρίζουν το αίσθημα της ευθύνης για την πορεία της πόλης και του Δήμου, η ζωντάνια και η αποφασιστικότητά σας να πάμε την Καλλιθέα Μπροστά.

Βρισκόμαστε απόψε εδώ, στο καινούργιο πάρκο με την καμινάδα του παλιού εργοστασίου της «Ιζόλα», το οποίο κατασκεύασε ο Δήμος Καλλιθέας και άρχισε να λειτουργεί πριν από λίγο καιρό. Σ' αυτά τα δώδεκα στρέμματα νέων ελεύθερων χώρων έχουν φυτευτεί 179 δένδρα και 2.417 θάμνοι. Το πάρκο αρδεύεται από το νερό των δημοτικών γεωτρήσεων και η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε περίπου 480.000 €. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου για τη συμβολή τους στο σχεδιασμό και την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου.Σε αυτή τη γειτονιά της Καλλιθέας το καινούργιο πάρκο αντιπροσωπεύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ό,τι στις 7 Απριλίου είχαμε στην πρώτη μας συγκέντρωση περιγράψει ως συνέχεια στη δράση του Δήμου. Είμαι βέβαιος ότι κανείς από τους παλιούς κατοίκους δεν ξεχνά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Δήμου στα χρόνια του Γιάννη Γάλλου, του Γιώργου Ψαλιδόπουλου και του Γιώργου Κυριόπουλου για την απομάκρυνση του εργοστασίου της Ιζόλα και την αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των κατοίκων. Κανείς δεν ξεχνά τους τεράστιους αγώνες για τη διακοπή της λειτουργίας του ρυπογόνου εργοστασίου ΦΟΙΒΟΣ. Και κανείς δεν μπορεί να βγάλει από τη σκέψη του τις συστηματικές προσπάθειες του Κώστα Ασκούνη από το 2000 και μετά για την εξασφάλιση ελεύθερων χώρων πρασίνου, όταν η Εθνική Τράπεζα είχε θέσει σε πλειστηριασμό το κτίριο της Ιζόλα που βρισκόταν πια στην ιδιοκτησία της.

Κυρίες και κύριοι,
Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές πολλοί μιλούν για τη συνέχεια στο έργο του Δήμου. Είτε γνωρίζουν πράγματι τι σημαίνει συνέχεια, αλλά ακόμη και όταν δεν έχουν καταφέρει να το καταλάβουν. Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει δεν είναι η συνέχεια στο έργο του Δήμου, αλλά η εκλογική αξιοποίηση της επιρροής του Κώστα Ασκούνη, ο οποίος τα τελευταία 15 χρόνια καθοδήγησε αυτή τη δράση. Δεν τους ενδιαφέρουν οι ιδέες αλλά οι ψήφοι του απερχόμενου Δημάρχου και για αυτό χωρίς κανέναν δισταγμό και αξιοπρέπεια μεταχειρίζονται τους στόχους του ως μια συνομωσία για τη νύχτα των εκλογών.

Η φίλη μου η Βάσω πληροφορούμαι ότι χθες διαπίστωσε δημόσια πως είμαστε άνθρωποι διαφορετικοί. Έχει δίκιο. Ορισμένοι παλιοί συνάδελφοι έρχονται πράγματι από την εποχή, κατά την οποία τα προβλήματα των πολιτών γίνονταν πρώτα αντικείμενο εκλογικής εκμετάλλευσης και επιρροής και μετά σχέδιο για την επίλυσή τους και την ανάπτυξη της πόλης και του τόπου. Ήταν η εποχή που το πολιτικό σύστημα πίστευε ότι μπορούσε να εξαπατήσει τους πολίτες, όταν οι εκπρόσωποί του παρίσταναν τους φίλους του λαού και μετά τον ξεχνούσαν για 4 χρόνια, έχοντας πια καταλάβει τα αξιώματά τους.

Ναι, Βάσω μου, είμαστε διαφορετικοί, όχι μόνο γιατί αυτές οι εποχές έχουν τελειώσει, αλλά και γιατί θα έπρεπε να το είχες καταλάβει. Γιατί θα έπρεπε όλοι να έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή η υποκριτική συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες αντιπροσωπεύει την πιο μεγάλη ευθύνη των αιρετών και του πολιτικού συστήματος για τη σημερινή κρίση στη χώρα.

Είμαστε διαφορετικοί διότι δεν έχουν όλοι καταλάβει ότι ο παλαιοκομματισμός τελείωσε και πως στη θέση του δημιουργείται το καινούργιο, έρχονται στο προσκήνιο οι νέες δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να πάνε την Καλλιθέα και τον τόπο μπροστά.

Με ρώτησε κάποιος φίλος γιατί επί τόσα χρόνια ανεχθήκαμε αυτές τις συμπεριφορές. Θέλω λοιπόν να σας πω καθαρά ότι για αυτό είμαι υποψήφιος Δήμαρχος. Διότι δεν θέλω να τις ανεχθώ άλλο. Και πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι οι συνάδελφοι της δημοτικής παράταξης του Κώστα Ασκούνη, με τους οποίους συμπορευτήκαμε, είχαμε λάβει από την αρχή αυτής της δημοτικής περιόδου την ίδια απόφαση, ακόμη και όταν ζητούσαμε από το Δήμαρχο να συνεχίσει τη δράση του. Ήμασταν από την αρχή αποφασισμένοι να δώσουμε τέρμα στην παθογένεια αυτού του παλαιοκομματισμού με ή χωρίς τον Κώστα Ασκούνη.

Αλλά είμαστε, Βάσω μου, διαφορετικοί και για άλλους ακόμη λόγους. Ο κυριότερος ίσως είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι του συνδυασμού μας είναι ακριβώς εκείνοι, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή και το χρόνο τους στη δράση του Δήμου και όχι το Δήμο στις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Είναι ακριβώς εκείνοι οι συνάδελφοι που καταλαβαίνουν ότι η δημόσια ζωή δεν ορίζεται από την αρχαιότητα του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ποιος προσλήφθηκε δηλαδή πρώτος, αλλά κρίνεται από τις ανάγκες της κοινωνίας και τη δράση του καθενός. Γιατί, Βάσω μου, εκτός από τα χρόνια που εκλέγεσαι στο Δήμο και την επίκληση της αρμοδιότητάς σου επί των οικονομικών, θα ήταν ενδιαφέρον να μας είχες πει εάν κάποια χρονιά είχες συντάξει και την εισηγητική έκθεση επί του προϋπολογισμού, όπως προβλέπεται από το νόμο, ή εάν έχεις παρακολουθήσει την τροποποίηση των κανόνων για την αναθεώρησή του. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον θα είχε, τουλάχιστον για εμένα προσωπικά, να μας εξηγούσες πώς ακριβώς φαντάζεσαι ότι θα συνεχίσεις τη δράση του Γιώργου Ψαλιδόπουλου.

Αλλά, έχω και μία ακόμη απορία, φίλες και φίλοι. Πώς ο Δημήτρης Κάρναβος φαντάζεται ότι η Καλλιθέα αλλάζει; Μήπως θα αλλάξει, επειδή θέλει να αλλάξουν τα πρόσωπα στις θέσεις του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων χωρίς καμία μεταβολή στις νοοτροπίες και τη συμπεριφορά του παλαιοκομματισμού; Με υπόγειες γαλάζιες διεργασίες, που δεν ξέρω αν μπορούν να αλλάξουν την Καλλιθέα, πάντως αυτό που φαίνεται πως προσπαθούν να αλλάξουν είναι τη Νέα Δημοκρατία. Ας κάνουν λοιπόν για αυτό ένα κομματικό συνέδριο και όχι δημοτικές εκλογές.

psalidopoulos-kentrikh-omilia-izola-001

Αφήστε, αγαπητοί συνάδελφοι, τις αστειότητες. Διότι φτάνει πια. Τώρα, γυρνάμε σελίδα.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Σε αυτή λοιπόν τη βραδιά της Άνοιξης συγκεντρωθήκαμε εδώ για να μιλήσουμε για το καινούργιο που πρέπει να οικοδομήσουμε μαζί. Έχουμε ένα σχέδιο για να πάει η Καλλιθέα Μπροστά.

Στις συνθήκες αυτής της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της στην κοινωνία ο ρόλος του Δήμου αλλάζει. Γίνεται πιο υπεύθυνος και πιο κρίσιμος. Ο νέος ρόλος του Δήμου είναι η πρακτική συμβολή του στην προσπάθεια των εργαζομένων, των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, κάθε πολίτη να ανατάξουν τη ζωή τους και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες αυτής της εποχής. Ο νέος ρόλος του Δήμου είναι η συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της πόλης και του τόπου. Αυτό ζητούν οι πολίτες και επιβάλλουν οι περιστάσεις. Δεν αρκούν οι ευχές και τα συνθήματα για την απαλλαγή από τους όρους των δανειακών συμβάσεων. Χρειάζεται σχέδιο δημοκρατικής αναδιοργάνωσης του κράτους και παραγωγικής ανάπτυξης της οικονομίας με κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.

Στην προσπάθεια αυτή είναι γνωστό ότι η Καλλιθέα αποκτά νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για ανάπτυξη με τις μεγάλες εξελίξεις που σημειώνονται στον παλιό ιππόδρομο και το παραλιακό μέτωπο. Η εγκατάσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και η δημιουργία του Μεγάλου Πάρκου αποτελούν κατά γενική ομολογία την ιστορική ευκαιρία της Καλλιθέας να γίνει ανταγωνιστική, να προσελκύσει το επενδυτικό και τουριστικό ενδιαφέρον ολόκληρης της Ευρώπης, να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Αθήνα.

Για το λόγο αυτό επιδιώκουμε τη συμμετοχή του Δήμου στη Διοίκηση των Πολιτιστικών και Μορφωτικών Ιδρυμάτων που εγκαθίστανται εδώ και είμαστε έτοιμοι για να αναλάβουμε την ευθύνη του για την οργάνωση και τη συντήρηση του Μεγάλου Πάρκου των 170 στρεμμάτων, όπως ήδη προβλέπεται από τις υπάρχουσες συμφωνίες.

Υποστηρίζουμε με επιμονή την άμεση προώθηση των σχεδίων για την ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου, ενός μεγάλου έργου απόλυτα συνδεδεμένου με τις εξελίξεις στο χώρο του ιπποδρόμου και ταυτόχρονα ιστορικό αίτημα και ανάγκη της πόλης. Αυτό το σχέδιο που υλοποιείται με τη συνεργασία του κράτους και της περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού περίπου 250 εκατ. ευρώ, αρχίζει να δημοπρατείται σταδιακά από τον προσεχή Ιούνιο και αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για την επανασύνδεση της πόλης με τη θάλασσα, την αντιπλημμυρική προστασία των Τζιτζιφιών και τη δημιουργία νέων δυνατοτήτων επιχειρηματικής, πολιτιστικής και αθλητικής δράσης. Ο Δήμος πρέπει να εγγυηθεί την αξιοποίηση αυτής της μεγάλης παρέμβασης προς όφελος της πόλης και των κατοίκων.

Επιδιώκουμε τη χρήση του Σταδίου Beach Volley μεταξύ άλλων για να οργανώσουμε έναν νέο πολιτιστικό θεσμό, το Φεστιβάλ της Θάλασσας.Διεκδικούμε ωστόσο και την αξιοποίηση από το Δήμο και των άλλων Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Παραλία.

Υποστηρίζουμε προτάσεις επανεξέτασης των συγκοινωνιακών γραμμών και της επέκτασης του ΤΡΑΜ, που είναι απαραίτητη στην περιοχή μετά από την ολοκλήρωση των έργων στον ιππόδρομο το 2016, ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση σε όλους τους νέους αυτούς χώρους.

Σήμερα, ο Δήμος καλείται να κάνει μία νέα συμφωνία με τους πολίτες. Να υπογράψει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, με το οποίο θα πορευτεί για τα επόμενα 5 χρόνια. Και σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι το συμβόλαιο αυτό πρέπει να είναι δεσμευτικό για όλους. Πρέπει να διασφαλίζει τη νέα αμφίδρομη σχέση όχι αλληλεξάρτησης αλλά συνεργασίας του πολίτη με το Δήμο. Το κοινωνικό αυτό συμβόλαιο θα επισημοποιεί τους όρους της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής, της ισότητας και της ισονομίας.

Για να πάει η Καλλιθέα Μπροστά και να αναβαθμιστούν οι όροι της καθημερινής ζωής και της οικονομικής ανάπτυξης ο Δήμος χρειάζεται να σχεδιάσει σε συνεργασία με τους πολίτες και τους παράγοντες της αγοράς τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη και μελέτη στάθμευσης, ενσωματώνοντας την εξαιρετική ιδέα των παιδιών για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων και εξετάζοντας την ενδιαφέρουσα πρόταση πολλών συμπολιτών μας για την δημιουργία δικτύου τοπικής συγκοινωνίας.

Χρειάζεται να συνεχίσουμε το πρόγραμμα αγοράς προσφυγικών κατοικιών, σχεδιάζοντας με περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά κριτήρια τους στόχους της ανάπλασής τους.

Απαιτείται να εντείνουμε την προσπάθεια για την εξασφάλιση κοινοτικών πόρων, μέσα από την αναβάθμιση των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών.

Χρειάζεται η συνεργασία του Δήμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις για τη στελέχωση των αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων κοινωνικών του δράσεων και την ενίσχυση της κοινωνικής και νεανικής επιχειρηματικότητας. Είναι αναγκαίο, όμως, να συμφωνήσουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, όπως και τους συνεργάτες μας, για το περιεχόμενο αυτής της συνεργασίας, τηρώντας οπωσδήποτε το νόμο, ενώ στοχεύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των κοινωνικών δομών στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο Δήμος έχει να επιδείξει σημαντικό κοινωνικό έργο, ανάλογο με τις επιτακτικές ανάγκες της εποχής, όπως είναι τα Δημοτικά Ιατρεία, το Κοινωνικό Φαρμακείο, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Προγράμματα Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Πρέπει ωστόσο να κάνουμε περισσότερα. Είναι ανάγκη να διευρύνουμε τις υπάρχουσες και επιτυχημένες δομές κοινωνικής πρόνοιας, ενισχύοντας παράλληλα το κίνημα του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Υποστηρίζουμε τη στελέχωση των δημοτικών ιατρείων με ιατρικό προσωπικό, προετοιμάζουμε τη δημιουργία Δημοτικού Κέντρου εξυπηρέτησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και θεωρούμε ως προτεραιότητα τη δημιουργία του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Συνοχής για το συντονισμό των ποικίλων δράσεων του Δήμου, της Εκκλησίας και άλλων κοινωνικών φορέων.

Ο Δήμος πρέπει να συνδέσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία με την αγορά εργασίας με τρόπο υπεύθυνο, ισότιμο και αξιοπρεπή. Για αυτό σχεδιάζουμε τη δημιουργία Ειδικού Γραφείου Προώθησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Απασχόλησης σε συνεργασία με την τοπική αγορά της Καλλιθέας.

Οι ανάγκες της πόλης όμως δεν σταματούν εδώ. Χρειαζόμαστε αυτή τη νέα συμφωνία για την αναβάθμιση της σημερινής εικόνας της πλατείας Κύπρου και την εκ νέου μετατροπή της σε κέντρο ψυχαγωγίας της νεολαίας. Για το σκοπό αυτό πρέπει να εξετάσουμε σε συνεργασία με τους περιοίκους και τις επιχειρήσεις σχέδια ανάπλασης αυτού του κόμβου της κοινωνικής ζωής.

Αλλά με την ευκαιρία αυτή επιτρέψτε μου να επιμείνω και σε δύο παρατηρήσεις.

Ο ρόλος του Δήμου είναι να εγγυηθεί τη νομιμότητα της λειτουργίας των επιχειρήσεων της πλατείας, ξεπερνώντας πρακτικές περίεργων συναλλαγών που στοχεύουν στην πολιτική επιρροή.

Δεν μπορώ επίσης να μη σημειώσω ότι ο αγαπητός μου Δημήτρης μπορεί τώρα να ισχυρίζεται ότι σκέφτεται παρόμοια σχέδια, αλλά όταν πριν από λίγα χρόνια ο Δήμος συνεργαζόταν με το ΥΠΕΧΩΔΕ ακριβώς για ένα τέτοιο σχέδιο ανάπλασης, ο ίδιος οργάνωνε την ψηφοθηρική εκμετάλλευση των αντιδράσεων στο έργο που είχε προταθεί και ανήκει μεταξύ αυτών που φέρουν ευθύνες για τη ματαίωση του έργου.

Αυτό βεβαίως δεν αποτελεί έκπληξη. Διότι, ο κ. Κάρναβος το ίδιο είχε κάνει και όταν υπό την ιδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου στην εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» είχε προτιμήσει να διανέμει κρατικό χρήμα σε κοινωνικούς φορείς, επιδιώκοντας να κάμψει τις αντιδράσεις στα σχέδια της εμπορικής εκμετάλλευσης της Παραλίας και προφανώς προετοιμάζοντας την υποψηφιότητά του, αντί να συνεργάζεται με τη διοίκηση του Δήμου για την υλοποίηση του στόχου της αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Η νέα συμφωνία είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση της κεντρικής αγοράς με σκοπό την υποστήριξη της εμπορικής και οικονομικής της δραστηριότητας με σεβασμό στο περιβάλλον.

Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να ολοκληρωθούν η διαβούλευση και οι μελέτες για την αξιοποίηση του παλαιού κτιρίου του ΙΚΑ.

Ο Δήμος έχει μέχρι σήμερα σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στην υποστήριξη της λειτουργίας και της υλικοτεχνικής υποδομής της εκπαίδευσης. Θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα για τη συνεργασία της σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Πρέπει να δώσουμε συνέχεια και μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την εκπαίδευση και από δημοτικούς πόρους. Αλλά με την ευκαιρία αυτή πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος δεν δέχεται αιφνιδιασμούς, όπως επιχειρείται να γίνει με την αναγγελθείσα συγχώνευση του 3ου και 23ου δημοτικών σχολείων. Είναι μια απόφαση που ανακοινώθηκε παράτυπα, χωρίς την προβλεπόμενη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι αυτονόητο πως δεν γίνεται αποδεκτή.

Το σχολείο πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής και να αποτελέσει το κύτταρο για τη δημιουργία των υπεύθυνων πολιτών της σύγχρονης εποχής.

Γιατί σειρά δημοσίων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η πόλη συνδέονται ακριβώς με τη συμμετοχή του πολίτη στην καθημερινή ζωή. Ο Δήμος πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του στην καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, τη συντήρηση των δημοσίων υποδομών, αλλά και οι πολίτες από την πλευρά τους χρειάζεται να υιοθετήσουν, για παράδειγμα τις ευαισθησίες των φιλοζωικών σωματείων που δικαίως ζητούν την εφαρμογή του νόμου για την προστασία των ζώων.

Κυρίες και κύριοι,
Πολλά από σειρά έργων που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη ή ολοκληρώνονται, σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται στην πραγματικότητα υπό την καθοδήγηση του Κώστα Ασκούνη.

Από τη θέση λοιπόν αυτή θέλω να τον προσκαλέσω να εγκαινιάσει εκείνος το Σεπτέμβριο το νέο πρότυπο παιδικό σταθμό στη συμβολή των οδών Εσπερίδων και Μενελάου, να ανοίξει εκείνος τη λειτουργία του μουσείου της ΠΕΑΝ στην οδό Φιλαρέτου 108 και εκείνος να εγκαινιάσει σε ενάμισι χρόνο το κτίριο του Δημοτικού Ωδείου στο κόκκινο σπίτι της παλιάς εμπορικής σχολής.

Φίλες και Φίλοι,
Όλα αυτά που σας προανέφερα δεν είναι τυπικές προεκλογικές υποσχέσεις. Δεν αποτελούν κούφιες δεσμεύσεις στο βωμό μίας ψηφοθηρικής πολιτικής που επιδιώκει να εξαπατήσει τους πολίτες. Υπάρχουν ίσως πολλά ακόμα που θα μπορούσαμε να σας πούμε σήμερα εδώ. Αυτά όμως απηχούν τις πραγματικές ανάγκες της πόλης μας, ανάγκες τις οποίες κρίνουμε ότι πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα για το κοινό συμφέρον.

Ωστόσο, πρέπει να σας αποκαλύψω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος, στον οποίον έδωσα μια υπόσχεση. Υποσχέθηκα, δηλαδή, στο γιό μου, που στάθηκε παλικάρι όλες αυτές τις ημέρες της εκλογικής εκστρατείας, ότι ανέλαβα αυτή την προσπάθεια για τον κάνω υπερήφανο, επειδή όλοι μαζί στο συνδυασμό θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων σ' αυτή τη δύσκολη εποχή. Γιατί ίσως στην εκπλήρωση αυτού ακριβώς του στόχου θα κριθεί και πάλι η σχέση της νέας γενιάς με την πόλη και την πολιτική. Από το βαθμό, δηλαδή, που οι πράξεις και οι ιδέες των αιρετών θα μπορέσουν να εμπνεύσουν και πάλι τη νεολαία, δημιουργώντας μια νέα γενιά ενεργών πολιτών.

Σ' αυτή τη νέα γενιά θέλω να απευθυνθώ τελικά απόψε. Πάρτε την πόλη στα χέρια σας και ξαναβάλτε την στην ψυχή σας. Μη συμβιβαστείτε με τη μιζέρια της εποχής που φεύγει.

Διότι, το δίλημμα είναι καθαρό: ή με τους πολίτες και τη νέα γενιά για Δήμο ισχυρό ή με το χθες και το Δήμο στο περιθώριο.

Ελάτε, λοιπόν, όλοι μαζί, να ενώσουμε και πάλι τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης, να δημιουργήσουμε και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία που από τον καιρό του Γιάννη Γάλλου μέχρι σήμερα αγωνίζεται και επιτυγχάνει για την πρόοδο της πόλης.

Ελάτε, όλοι μαζί, να κάνουμε την Καλλιθέα υπερήφανη.
Ελάτε να της χαρίσουμε τη ζωντάνια των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας της.
Ελάτε να πάμε την Καλλιθέα Μπροστά".

 

Τελευταίες ειδήσεις