Βάσω Μαργαρίτη: "Όλα για την Καλλιθέα που μας αξίζει"

margarith-kentrikh omilia 6

Με την κεντρική ομιλία ολοκλήρωσε την προεκλογική της εμφάνιση η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Καλλιθέας, και υποψήφια δήμαρχος, Βάσω Μαργαρίτη.
Ακολουθεί η ομιλία της κ. Μαργαρίτη

"Αξιότιμοι Συνάδελφοι, συνεργάτες, 
Αντιδήμαρχοι,
Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων,
Αγαπητές φίλες και φίλοι καλησπέρα σας,

όπως πάντα, η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μου είναι μεγάλη και συγκινητική.

Σήμερα σφραγίσατε τη νίκη της παράταξης.
Σήμερα χαράζουμε όλοι μαζί το Αύριο.Τόσο εγώ όσο και οι υποψήφιες και υποψήφιοι της παράταξης «όλα για την Καλλιθέα μας», θέλουμε να εκφράσουμε τη μεγάλη χαρά που μας δίνει η δυναμική σας παρουσία σήμερα εδώ, για τον αγώνα που ξεκινήσαμε για μια πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο.

Η Δημοτική Παράταξη «Όλα για την Καλλιθέα μας» είναι μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι εκφράζουν τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας, έχουν κοινές αξίες, ιδανικά και συλλογική αγωνία για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην πόλη που ζούμε.

Είμαστε μια παράταξη που έρχεται από πολύ μακριά για να πάει πολύ μακριά.Γάλλος, Ψαλιδόπουλος, Κυριόπουλος, Ασκούνης.

Μας ένωνε και μας ενώνει η αγάπη για την πόλη μας.
Θέλουμε να παντρέψουμε το παλιό με το νέο.
Να συνεχίσουμε τη πετυχημένη πορεία του Δήμου μας, με την ανάγκη για ανανέωση, εκσυγχρονισμό και εισαγωγή καινοτομιών. Γι' αυτό , σ' αυτόν τον αγώνα έχουν στρατευτεί 82 άτομα, 25 νέοι άνθρωποι και 30 αξιόλογες γυναίκες!

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να είμαστε πάντα έτοιμοι, πάντα παρούσες και παρόντες για να δώσουμε μαζί κοινό αγώνα για τη βελτίωση της καθημερινότητάς, για εμάς και τις οικογένειές μας.

Φίλες και φίλοι,
Ζούμε σε μια κρίσιμη περίοδο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Περίοδο που σηματοδοτείται από μια βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, υψηλή ανεργία και μεγάλη αβεβαιότητα. Ο Δήμος Καλλιθέας σ αυτή τη δύσκολη στιγμή βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα. Σαν υπεύθυνη των οικονομικών του Δήμου μας 16 χρόνια τώρα, σας διαβεβαιώνω πως σ' αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας , η Καλλιθέα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι πολλών άλλων Δήμων της χώρας κι έτσι μπορεί να προγραμματίζει και να υλοποιεί σχέδια για το μέλλον. 

Η οικονομική ευρωστία του Δήμου μας είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης συνετής διαχείρισης και χρηστής διοίκησης.
Πιστεύω μου είναι, ότι στους στόχους μας πρέπει να είναι, ένας Δήμος οικονομικά ισχυρός με ορθολογική διαχείριση των πόρων και χωρίς αντίστοιχη επιβάρυνση των κατοίκων, με καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών μας.

margarith-kentrikh omilia 11

Η δημιουργία σύγχρονου και διαφανούς Δήμου στην υπηρεσία των πολιτών θα κάνει το Δήμο μας αυτοδύναμο και ανεξάρτητο ρυθμιστή του μέλλοντός του μακριά από λογικές του «επαίτη» ή δανειολήπτη της εκάστοτε κεντρικής διοίκησης και των τραπεζών.

Πάγια θέση μου ήταν και συνεχίζει να είναι, ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μιας παράταξης που αναλαμβάνει την ευθύνη της διοίκησης ενός Δήμου, έχουν υποχρέωση να παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν – να αναλαμβάνουν δράση αντιμετώπισής τους και όχι να μένουν άβουλοι θεατές των εξελίξεων.

Φίλες και φίλοι,
Οφείλουμε :
να παίρνουμε πρωτοβουλίες, να συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς αυτής της πόλης, ώστε όλοι μαζί να καθορίσουμε την αναπτυξιακή πορεία της πόλης μας.

Φιλοδοξία δική μου και των συνεργατών μου είναι, να αναδείξουμε το Δήμο της Καλλιθέας σε πρωτοποριακή δύναμη στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να αναδείξουμε τη Δημοτική Αρχή σε δύναμη δημιουργίας και αποτελεσματικότητας.
Πιστεύω, και είμαι βέβαιη ότι το πιστεύετε κι εσείς, ότι μπορούμε να πετύχουμε.
Να δώσουμε μια νέα πνοή έξω και πέρα από συντηρητικές απόψεις και λογικές.
Θέλω λοιπόν, να σας διαβεβαιώσω ότι με αυτή την αντίληψη θα προχωρήσω, χωρίς να υπολογίσω πολιτικό ή προσωπικό κόστος, γιατί για μένα πάνω απ όλα είναι η Καλλιθέα που μεγάλωσα, η πόλη που ζω και θα συνεχίσω να ζω μαζί σας.

Επειδή έχω μάθει να είμαι ειλικρινής, θέλω να απαντήσω και στο Θοδωρή, αφού ο ίδιος το ζητά επιμόνως μέρες τώρα. Απαντώ, λοιπόν, στην αντιπέρα όχθη..., αφού αποφάσισες να χαράξεις την δική σου Αυτοδιοικητική Πορεία...
Δεν διασπά την παράταξη Θοδωρή μου, ο Αναπληρωτής του Δημάρχου 8 χρόνια. Δεν διασπά την παράταξη αυτός που τη συνίδρυσε, γιατί εσείς ήσασταν συνεργαζόμενοι και ανεβήκατε στο τρένο αφού είχε ξεκινήσει, δεν διασπάς την παράταξη 2,5 μήνες πριν της εκλογές. Δεν τη διασπά αυτός που έχει την πλειοψηφία Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων της παράταξης. Απλώς είχα μεγαλύτερη ευθύνη λόγων και έργων.
Φίλε και συνάδελφε 16 χρόνια τώρα, αγωνιστήκαμε μαζί, δουλέψαμε σκληρά και θέσαμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη. Όμως, είμαστε άνθρωποι διαφορετικοί και είχαμε πάντα διαφορετική προσέγγιση για την ψυχή της πόλης, τους ανθρώπους της, με πολύ κόσμο εγώ, με ανοιχτές πόρτες, κατανόηση, χαμόγελο στα μικρά και μεγάλα προβλήματά τους. Κοντά στα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα της πόλης εγώ που υποφέρουν. Εσύ με πολιτικούς, πρόξενους και πρεσβευτές. Στην Καλλιθέα εγώ, στο Παλαιό Ψυχικό εσύ!

Φίλες και φίλοι μου,
Αφήνουμε το παρελθόν και κοιτάζουμε το μέλλον.
Αυτά που σας είπα, αποτελούν για μένα κώδικα αξιών σωστής πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς γι αυτό μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια, να μιλάω μαζί σας με την ψυχή και το συναίσθημα και να έχω την ευθύνη των λόγων και των πράξεών μου.

Φίλες και φίλοι,
Είχα και έχω ακόμα ως πρωταρχικό στόχο, ο Δήμος να προσφέρει στους Δημότες του υπηρεσίες υψηλού ποιοτικού επιπέδου, γιατί η ποιότητα παροχής υπηρεσιών σημαίνει βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη.
Σύνθημά μου ήταν και είναι :
-Ποιότητα
-Διαφάνεια
-Αξιοκρατία
-Συνεργασία
-Συλλογικότητα και οργάνωση για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον Καλλιθεάτη και τις ανάγκες του.
Σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα και εφαρμόζουμε διαφανείς τρόπους διαχείρισης, γι' αυτό ο Δήμος Καλλιθέας είναι ένας εύρωστος οικονομικά ισχυρός Δήμος.

Οι περισσότεροι από σας πιστεύω πως θυμάστε, ότι τα χρόνια που πέρασαν, λύσαμε με αγώνες χρόνια προβλήματα υποδομών όπως του ΦΟΙΒΟΥ και της ΙΖΟΛΑ.

Φίλες και φίλοι,
Τίποτα δεν ήταν και δεν είναι αυτονόητο.
Η υποβαθμισμένη περιοχή του ιπποδρόμου, με την άσχημη μυρωδιά από τις γκαβαλίνες, με σμήνη από μύγες και άλλα έντομα, με εστίες μόλυνσης, με σύννεφα σκόνης και τόσα άλλα προβλήματα που παρέμεναν για δεκαετίες και ταλαιπωρούσαν τους συμπολίτες μας, τώρα πια δεν υπάρχει! Ανήκει στο παρελθόν!
Μαζί αγωνιστήκαμε, Μαζί διεκδικήσαμε, Μαζί πετύχαμε, Μαζί συνεχίζουμε για το μέλλον της Καλλιθέας.
Αγωνιστήκαμε όλοι μαζί για τον Ιππόδρομο και την Παραλία για να μείνουν στο λαό και όχι στους ιδιώτες επιχειρηματίες, ώστε η Καλλιθέα μας να ανακτήσει το παραλιακό της μέτωπο. Να γίνει και πάλι παραλιακός δήμος. Και θα γίνει!

Είμαστε σίγουροι πως νέοι ορίζοντες ανοίγονται για το μέλλον της πόλης μας.
Σήμερα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, γιατί αυτή τη στιγμή γίνεται στην Καλλιθέα το μεγαλύτερο πολιτιστικό έργο ολόκληρης της Ευρώπης!

Θα είμαστε ο Δήμος της Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής ψηφιακής βιβλιοθήκης, και ενός πνεύμονα οξυγόνου με ένα κατάφυτο και καταπράσινο πάρκο 170 στρεμμάτων, κολυμβητήριο για μας και τα παιδία μας, που ήδη 2000 συμπολίτες μας απολαμβάνουν, γήπεδα και παιδική χαρά, έργα που θα φέρουν πλούτο, θέσεις εργασίας και υπεραξία στην πόλη και θα καταστήσουν την Καλλιθέα μας ΠΡΟΤΥΠΗ ΠΟΛΗ για να ζει κάποιος.

Μπορούμε να παντρέψουμε στο χώρο αυτό και έργα με την αποκλειστική σφραγίδα του Δήμου.
Δημιουργούμε, κιβωτό διατήρησης του ελληνικού πολιτισμού που θα αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα κάθε περιοχής της χώρας μας. Δημιουργούμε μουσείο ελληνικής παραδοσιακής φορεσιάς και μουσικών οργάνων, διοργανώνοντας κάθε χρόνο εκδηλώσεις παραδοσιακής μουσικής, χορών, μεσογειακής διατροφής και ελληνικών προϊόντων, κάνοντας την Καλλιθέα μας πόλο έλξης πολιτισμού αλλά και τουρισμού!

Μια πληθώρα επιχειρηματικών σχεδίων, ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, καθώς η πόλη μας αποκτά νέες ευκαιρίες και δυνατότητες ανάπτυξης! Χρέος μας είναι, να βοηθήσουμε στην τόνωση της τοπικής αγοράς, των τοπικών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των συνοικιακών καταστημάτων.

Η Καλλιθέα μας έχει μια πολύ σημαντική γεωγραφική θέση.
Βρίσκεται στο σταυροδρόμι των Βορείων και νοτίων προαστίων, με 2 πανεπιστημιακά ιδρύματα το Πάντειο και το Χαροκόπειο, με ένα ισχυρό εμπορικό κέντρο, με ναυταθλητική μαρίνα σκαφών διπλής χρήσης.
Σχέδιό μας είναι να θέσουμε σε λειτουργία ένα μικρό λεωφορείο το οποίο θα μεταφέρει τους δημότες μας στο κοιμητήριο και στο Μητροπολιτικό πάρκο, ενώνοντας έτσι την Καλλιθέα από την μια άκρη στην άλλη!
Σε συνδυασμό με την ανάπλαση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου από το Σούνιο έως το ΣΕΦ στο Φάληρο, θέλω μόνο να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε σε τι πόλη θα ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Φίλες και φίλοι,
Στα προηγούμενα χρόνια ως Αντιδήμαρχος προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλλω αποφασιστικά στην αναδιοργάνωση και στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου μας. 

Θέσαμε τα θεμέλια και τις βάσεις να γίνει ο Δήμος μας αντάξιος των σημερινών αναγκών.
Το ταμειακό υπόλοιπο που διαθέτουμε με ιεράρχηση στόχων και προτεραιότητα τις ανάγκες των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας , μας επιτρέπει την ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου του Δήμου προκειμένου να δημιουργήσουμε αίσθημα ασφάλειας στους συμπολίτες μας και να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη έναντι των συνανθρώπων μας.

Διότι, πίστευα και πιστεύω ότι, δεν είναι μόνο τα έργα και οι αναπλάσεις.

margarith-kentrikh omilia

Είμαστε και εμείς οι άνθρωποι που ζούμε σ αυτή την πόλη.
Γιατί η πόλη έχει ψυχή, είμαστε όλοι εμείς, τα νήπια, τα παιδιά , οι έφηβοι, οι νέοι, οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες και οι εσωτερικοί και εξωτερικοί μετανάστες που έχουν προβλήματα κι εμείς έχουμε υποχρέωση να τα επιλύσουμε.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποι που την υπηρετούν, ένας θεσμός, ο πιο κοντινός στον πολίτη, στάθηκε και στέκεται όρθιος στις μέρες τις κρίσης, και σε συνεργασία με την εκκλησία προσφέρουν στήριξη κάθε μορφής στους συμπολίτες μας.

Η οικονομική ευρωστία του Δήμου, μας επιτρέπει να διευρύνουμε την ομπρέλα κοινωνικής προστασίας και φροντίδας ώστε να αποδεικνύουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας στους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη και τη δικαιούνται πραγματικά.

Με κοινωνικές δομές και προγράμματα κοινωνικής μέριμνας όπως:
Κοινωνικά παντοπωλεία και επισιτιστικά προγράμματα πάντα σε συνεργασία με την εκκλησία και άλλους φορείς, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό φροντιστήριο, γραφείο πληροφόρησης και υποστήριξης ανέργων και προγράμματα δια βίου μάθησης, είναι μερικά από αυτά που θα υλοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια, καθώς η επιμόρφωση και η συμπληρωματική εκπαίδευση αποτελούν μία διαρκή προτεραιότητα για το σύγχρονο εργαζόμενο.

Ξεκίνησε και υλοποιείται μια νέα Προγραμματική περίοδος, με την ονομασία ΣΕΣ δηλαδή, "Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020" η οποία αντικατέστησε τα γνωστά προγράμματα ΕΣΠΑ. Θα το ακούτε πολύ συχνά από δω και πέρα...

Με δυναμική και συστηματική διεκδίκηση και αξιοποίηση στο έπακρο των κοινοτικών προγραμμάτων, δε θα εξαρτόμαστε αποκλειστικά πλέον από την επιχορήγηση του κράτους.

Φίλες και φίλοι,
Στις προτεραιότητές μας πρέπει να βρίσκεται και ο τομέας της καθαριότητας, ένας τομέας νευραλγικός στη μεγαλούπολη που ζούμε, στο 3ο εμπορικό κέντρο της Αττικής, με δέσμευσή μας ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών καθαριότητας, διατηρώντας το πάγωμα αλλά και συνεχίζοντας τις μειώσεις των Δημοτικών τελών και των τελών ηλεκτροφωτισμού όπως εφαρμόσαμε τα τελευταία χρόνια. Ιδιαιτέρως όμως, σε ευπαθείς ομάδες όπως πολύτεκνους και ΑΜΕΑ.

Θέλουμε μια πόλη καθαρή, με αντίληψη αειφορίας και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Αυτό είναι το στοίχημά μας : συνεργασία με τους πολίτες.

Είναι χρέος μας η δημιουργία μιας πόλης που θα εκτιμά, θα σέβεται και θα αναγνωρίζει την γυναικεία ενεργητικότητα και τις δράσεις της, γιατί σήμερα η γυναίκα είναι εκείνη που καλείται να επωμισθεί το βάρος της εργασίας, της νοικοκυράς , της μητέρας, αλλά και της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης και της στήριξης της οικογένειας.

Εμείς, οι γυναίκες της Καλλιθέας με το δυναμικό μας παρόν είμαστε σήμερα εδώ παρούσες ενώνοντας τις φωνές μας στη δύσκολη εποχή που διανύουμε για να δηλώσουμε ότι θα αγωνιστούμε για τους συνανθρώπους μας, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης.

Δεν είμαστε ανταγωνιστικές με τους άντρες. 
Θέλουμε όμως χέρι - χέρι να περπατήσουμε σ' αυτή την πόλη και να την δούμε και μέσα από τα μάτια της γυναίκας. Έχουμε δικαίωμα στις σπουδές, στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο. Θέλουμε το σεβασμό και την αξιοπρέπεια απέναντι στη γυναίκα, τη μη αμειβόμενη, που παράγει και δεν καταμετρείται. Γιατί, πώς να μετρήσεις τη φροντίδα, την υποστήριξη, την αλληλεγγύη, το χάδι, την αγάπη? Εγώ τα μετράω και θέλω να γίνει ο καθρέφτης της πόλης!

Φίλες μου, οι γυναίκες σήμερα είναι παντού, σε όλη την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Η κοινωνική μας προσφορά ήταν πάντα ανεκτίμητη. Πρωτοπόρες στις εθελοντικές οργανώσεις, σε δίκτυα αλληλεγγύης στο γονεϊκό κίνημα, στους εθνικοτοπικούς συλλόγους και στις ενορίες των εκκλησιών.

Εμείς οι γυναίκες, επώνυμες και ανώνυμες, έχουμε ένα κοινό γνώρισμα, την ανιδιοτελή προσφορά. Σιγά, μα σταθερά, εμείς οι γυναίκες κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και εμπεδώνουμε το ρόλο που παίζει η πολιτική, η κοινωνική, η πολιτιστική και η εθελοντική δράση που οδηγεί τη γυναίκα στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Είναι η επιβράβευση των αγώνων μας.

Στα επόμενα χρόνια ο στόχος των γυναικών της πατρίδας μας πρέπει να είναι οι ίσες ευκαιρίες. Η συμμετοχή μας στη εργασία , στην επιχειρηματικότητα στην ανάπτυξη , στα κέντρα λήψης αποφάσεων πρέπει να αυξηθεί , εμείς οι γυναίκες μπορούμε να γίνουμε μία ακατανίκητη δύναμη προόδου , που με υπευθυνότητα , ευαισθησία και δυναμισμό να δώσουμε μία καινούρια ώθηση στην Ελληνική κοινωνία.
Για το λόγο αυτό και πάνω από το 1/3 του συνδυασμού ''όλα για την Καλλιθέα μας" αποτελείται από γυναίκες! 30 γυναίκες!

Διεκδικούμε συμμετοχή
Διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει
Διεκδικούμε να έχουμε λόγο για τη ζωή μας και να αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Γυναίκα ο άξονας της οικογένειας. Σύζυγος, μητέρα αλλά και εργαζόμενη. Υποχρεώσεις τεράστιες στους ώμους της.

Οι γυναίκες αλλά και οι παππούδες και γιαγιάδες σήμερα κρατούν την οικογένεια ενωμένη.
Φροντίζουν να διατηρούν τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας.

Στους στόχους μας πρέπει να είναι η ενίσχυση των θεσμών για τη στήριξη της γυναίκας , της οικογένειας, των παιδιών αλλά και η φροντίδα της τρίτης ηλικίας που στη σημερινή οικονομική κρίση, δεν είναι υπερβολή να πω, ότι είναι η κολώνα και το στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας.

Χρειαζόμαστε περισσότερους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και παιδικά κέντρα για όλα τα παιδιά των Δημοτών μας, για να μπορούν οι γυναίκες να δραστηριοποιούνται και οι παππούδες και οι γιαγιάδες να ανακουφίζονται λίγο από το αποκλειστικό βάρος της ανατροφής και φροντίδας των εγγονιών τους.
Θα φροντίσουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ασφαλή και αισθητικά αναβαθμισμένα σχολεία. Οι Δημόσιοι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία μας μπορούν και πρέπει να είναι καλύτερα των ιδιωτικών.
Θα προωθήσουμε την ανέγερση του ειδικού σχολείου που τόσα χρόνια, με αναλγησία, παραμένει άλυτο πρόβλημα.

Θα ενισχύσουμε διάφορα συμβουλευτικά προγράμματα, όπως το συμβουλευτικό κέντρο οικογένειας που πριν 18 χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του με εμένα πρόεδρο στην κοινωφελή επιχείρηση. Χρειάζεται όμως, ο εκσυγχρονισμός του, (ιατροκοινωνικό έργο) και προγράμματα συνεργασίας του ΣΚΟ με τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς αλλά και με άλλους φορείς της πόλης.

Θέλουμε παροχές υπηρεσιών για την 3η ηλικία οι οποίες να είναι αντάξιες της προσφοράς τους, γιατί όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαν σκληρά για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι και τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής στα ιατρεία μας.
Θα ενισχύσουμε το ρόλο των Δημοτικών ιατρείων μας ώστε να μην χρειάζεται οι ηλικιωμένοι να στέκονται σε ατέλειωτες ουρές για ώρες προκειμένου να γράψουν τα φάρμακά τους.

Θα συνεχίσουμε το θεσμό των θερινών λουτρών, τα μπάνια του λαού όπως συνηθίζουν να λένε. Τώρα που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν πολλά έξοδα για τις θερινές διακοπές, είναι σημαντικό να παρέχουμε δωρεάν μεταφορά με πούλμαν για τις παραλίες της Αττικής.

Στα ΚΑΠΗ μας, έχει δημιουργηθεί ένα ανθρώπινο δίκτυο επικοινωνίας με πάρα πολλά μέλη. Αρκεί μόνο να σας πω ότι η ομάδα θεραπευτικής γυμναστικής αριθμεί σήμερα 135 εγγεγραμμένα μέλη! Αυτός ο αριθμός θα πρέπει να αυξηθεί και να πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες σε καλύτερους και ηλιόλουστους χώρους.
Σημαντικό κομμάτι της πόλης μας πρέπει να είναι ο Αθλητισμός και ο πολιτισμός. Θα διεκδικήσουμε προγράμματα αθλητισμού. Θα εξελίξουμε υποδομές και αξιοποιώντας περισσότερους ελεύθερους χώρους, θα ενισχύσουμε την ερασιτεχνική δημιουργία, δίνοντας ώθηση σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν το ταλέντο τους στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, δυο αξίες που οδηγούν τους νέους μας μακριά από την παραβατικότητα. Και βέβαια δεν θα κλείσουμε καμία απολύτως δομή.

Έχουμε καθήκον να δώσουμε όραμα κι ελπίδα, οφείλουμε στους νέους και τις νέες της πόλης μας να δημιουργήσουμε εκτός από την κοινωνία της συνοχής και της αλληλεγγύης την κοινωνία των αξιών, των προτύπων, των ιδανικών.

Η νέα, λοιπόν, αναπτυξιακή τροχιά της πόλης μας πρέπει να έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τους νέους, να τους δημιουργήσουμε τις δυνατότητες για μια καλύτερη ζωή σε μια πιο ανθρώπινη πόλη, να τους προσφέρουμε ευκαιρίες να ζήσουν σ αυτή την πόλη, να ερωτευτούν, να κάνουν οικογένεια, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

H βούληση για την προσέγγιση και δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης με τη νεολαία και για την εξυπηρέτηση των αναγκών της, μας ωθεί ενεργά να θεσμοθετήσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας, αφού και οι νέοι είναι ισότιμοι πολίτες. 25 νέοι συμμετέχουν στο συνδυασμό μας!

Στο Δήμο θα λειτουργήσει Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ενώ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης επιδοτούμενης απασχόλησης σε νέους που έχουν ανάγκες για εργασία.

Η σύσταση και λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, που θα δώσει στη Νεολαία τη δυνατότητα να προβάλλει τα ζητήματα της , να προτείνει θέσεις και απόψεις, να εισηγείται τρόπους υποστηρίζοντάς τους, να εξοικειωθεί με τα κοινά και να αποτελέσει το Αυτοδιοικητικό μέλλον της πόλης!

Η λειτουργία Γραφείου Νεολαίας Δήμου με υπεύθυνο αντιδήμαρχο, θα αποτελέσει
τη βάση καταγραφής και ιεράρχησης των αναγκών της, έτσι όπως οι ίδιοι οι νέοι θα τα προβάλλουν.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει και θα συνεχίσουμε σεμινάρια επιχειρηματικότητας και συνεργασία με επιστήμονες από διάφορους κλάδους, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς.

Άμεση και βασική προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία Κέντρου Νεολαίας με υποδομές που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των νέων σε ψυχαγωγία ή μάθηση. Το Κέντρο αυτό θα αποτελέσει τον πυρήνα για την ανάπτυξη ενός δικτύου αυτοδιαχειριζόμενων από τους νέους χώρων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στη διάθεση των νέων θα τεθεί μία φορά την εβδομάδα ο κινηματογράφος ΚΑΛΥΨΩ για προβολές ταινιών που ίδιοι θα επιλέγουν. Ακόμη στη διάθεσή τους θα είναι δημοτικοί χώροι για συναυλίες νεανικών συγκροτημάτων.
Και βέβαια.. δωρεάν INTERNET στους νέους της πόλης μας.

Θα στηρίξουμε τους αθλητικούς, πολιτιστικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους της Καλλιθέας.
Οφείλουμε, στήριξη στους εθνικοτοπικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας για να αποκτήσει πρόσωπο η πόλη , για να ξανασυσταθεί ο κοινωνικός ιστός , για να ζούμε αρμονικά, να λέμε καλημέρα ο ένας στον άλλο και να αλληλοπροστετευόμεθα από την καλπάζουσα παραβατικότητα.

Οφείλουμε στήριξη και συνεργασία των πολιτιστικών, αθλητικών, εθνικοτοπικών συλλόγων, της σχολικής κοινότητας αλλά και των πνευματικών ανθρώπων της Καλλιθέας που με την άσβεστη φλόγα τους και την αγάπη τους για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την παράδοση ενδυναμώνουν την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης. Αναγκαίο περισσότερο από ποτέ στις σημερινές συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.

Η Καλλιθέα σήμερα δεν είναι μόνο γηγενείς Καλλιθεάτες.
Κατοικείται και από Πόντιους του 1922 , 1960, 1990 , Μακεδόνες, Ηπειρώτες, Θρακιώτες, Ρουμελιώτες, Πελλοπονήσιους, , Κεφαλλονίτες, Κρητικούς γενικά νησιώτες και οικονομικούς μετανάστες. Όλοι κινούνται και συναλλάσσονται στους ίδιους χώρους, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Αποτελούν ένα διερρηγμένο κοινωνικό ιστό.

Αυτή η πόλη με το διερρηγμένο κοινωνικό ιστό μπορεί και πρέπει μέσα από κοινωνικές δομές και θεσμούς να ξαναγίνει η Καλλιθέα που γνωρίσαμε, με ένα ενιαίο κοινωνικό ιστό, με ανθρώπινο πρόσωπο, κοινά οράματα και επιδιώξεις.

Μια από τις Προτεραιότητές μου είναι:
Η διατήρηση της ιστορικής φυσιογνωμίας και της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης.
Στην Καλλιθέα έζησαν σπουδαίοι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, εδώ καταγράφηκαν μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Χρέος μας είναι να αναδείξουμε τον ιστορικό και πολιτιστικό μας πλούτο. Θέλουμε να προβάλλουμε τα ιστορικά στοιχεία της πόλης, ανακηρύσσοντάς τα σε μνημεία εθνικής κληρονομιάς ώστε να αποτελέσουν παρακαταθήκες και σύμβολα συνείδησης της νέας γενιάς.

Μια πόλη με την ιστορική διαδρομή της Καλλιθέας πρέπει να είναι μια πόλη με ιστορική αναφορά και ταυτότητα (και νομίζω σε αυτό συμφωνούμε όλοι).

Μαζί με τα έργα του ιπποδρόμου και την ανάπλαση της παραλίας, θέλουμε να επαναφέρουμε τη ζωή και στην πλατεία Τζιτζιφιών.

Με πεζοδρόμηση, με παραδοσιακά ταβερνάκια, με εμπορική κίνηση, και την γειτονιά των τζιτζιφιών όπως τη θυμόμαστε!

Ο Τζιτζιφιώτης βιρτουόζος του μπουζουκιού Γιάννης Παπαιωάννου, έγραψε τα καλύτερα τραγούδια του εδώ, και γι αυτό η μετονομασία της πλατείας τζιτζιφιών σε πλατεία "Γιάννη Παπαιωάννου" θα σηματοδοτήσει τη χρυσή αυτή εποχή!

Στο πρόγραμμά μας είναι και η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του κόκκινου σπιτιού στην οδό Περικλέους για τη στέγαση του δημοτικού μας ωδείου, η συνέχιση αγοράς προσφυγικών σπιτιών, η αξιοποίηση του χώρου των πλυντηρίων του ΙΚΑ στη Δαβάκη, το σπίτι αντίστασης της οδού Μπιζανίου, το σπίτι του ήρωα Δαβάκη καθώς και το μοναδικό τυπογραφείο της Εθνικής αντίστασης στην οδό Σκρά.

Θα Δημιουργήσουμε μια πόλη αισθητικά αναβαθμισμένη, σύγχρονη, ανθρώπινη, λειτουργική, με αντίληψη αειφορίας και σεβασμό στην πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα της πόλης.

Θα Βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και το αστικό περιβάλλον με παρεμβάσεις και αναπλάσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της Καλλιθέας, αναπτύσσοντας πράσινες πολιτικές όπως ανακύκλωση, πράσινες ταράτσες σε δημόσια κτίρια, εξοικονόμηση ενέργειας με το πρόγραμμα φωτισμού, κομποστοποίηση και κάδους συμπίεσης απορριμμάτων, όπως και θα πρέπει να φροντίσουμε για τα μικρά ζώα που ζουν μαζί μας στην πόλη.
Θέλουμε μια πόλη που τα πεζοδρόμια θα είναι και για ανθρώπους που δυσκολεύονται να βαδίσουν ή είναι με καροτσάκια.

Θέλουμε στα πάρκα της πόλης να μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς φόβο κι ανασφάλεια.
Η δική σας συμβολή στην προσπάθεια που επιβάλλεται να γίνει, είναι απαραίτητη.

Εμείς είμαστε σήμερα εδώ παρούσες και παρόντες ενώνοντας τις φωνές μας στη δύσκολη εποχή που διανύουμε για να δηλώσουμε ότι θα αγωνιστούμε για τους συνανθρώπους μας, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης.
Η οικονομική κρίση έχει πλήξει όλους μας. Βιώνουμε δύσκολες στιγμές εμείς και οι οικογένειές μας, όμως, Όλοι μαζί μπορούμε.

Μαζί με το δήμο χρειάζεται να ενεργοποιηθούν και οι πολίτες. Πρέπει να στηριχθούν οι εθελοντικές οργανώσεις και οι εθελοντές για να αναβιώσουμε τον εθελοντισμό και τη διάθεση προσφοράς στην κοινωνία των πολιτών.
Οι γυναίκες της ΕΝΕΟΝ 10 χρόνια τώρα το έχουμε κάνει πράξη παράγοντας κοινωνικό, πολιτιστικό και κυρίως έργο αλληλεγγύης, προσφέροντας ανακούφιση και στήριξη σε γυναίκες, οικογένειες και παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και προβλήματα υγείας.

Χωρίς καμία οικονομική βοήθεια, από κανένα δημοτικό ή κρατικό φορέα έχουμε ενισχύσει και συνεχίζουμε να ενισχύουμε 58 οικογένειες, 72 παιδιά, δίνουμε υποτροφίες σε μαθητές της πόλης μας, Χριστούγεννα και Πάσχα δίνουμε δώρα, σχολικά είδη και παιχνίδια και κάθε εβδομάδα μοιράζουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Πιστεύω μου ήταν και είναι ότι στο μακρύ σκοτάδι που βιώνουμε σαν κοινωνία υπάρχει μόνο μια ελπίδα, ένα φως, οι εθελοντές και το εθελοντικό κίνημα.

Παρατηρήσεις, παράπονα, προτάσεις και οι ιδέες σας για την υγεία, την πρόνοια, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις γειτονιές, θα είναι για μένα πυξίδα αυτής της προσπάθειας.
Μαζί θα σχεδιάσουμε το μέλλον της πόλης.

Φίλες και φίλοι, σας καλώ στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για την πόλη που ονειρευόμαστε.

Κάντε τη νίκη της παράταξής μας μεγάλη και εντυπωσιακή!
Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για την Καλλιθέα και το μέλλον μας!
Όλα για την Καλλιθέα μας.
Συνεχίζουμε για την Καλλιθέα και το μέλλον μας.
Όλα για την Καλλιθέα που μας αξίζει!
Σας ευχαριστώ και με τη νίκη!"

 

Τελευταίες ειδήσεις