Σκανδαλάκης: "Ζητώ την Κυριακή ξεκάθαρη εντολή. Έχω μόνο λύσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας"

skandalakis-kentrikh-omilia-andr-013-b

Την κεντρική του προεκλογική ομιλία πραγμοατοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Δαβάκη, μπροστα από το εκλογικό του κέντρο και παρουσία μεγάλου πλήθους, ο Καθηγητής Ιατρικής και υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, Τάκης Σκανδαλάκης. Ακολουθεί η ομιλία του κ. Σκανδαλάκη.


"Εδώ σήμερα χτυπά η καρδιά της Καλλιθέας. Της Καλλιθέας που ονειρεύεται, που ζει, που διεκδικεί. Της Καλλιθέας που μπορεί περισσότερα. Της Καλλιθέας που γυρίζει σελίδα.

Θέλω να γνωρίζετε κάτι. Η δύναμη της Καλλιθέας είστε εσείς. Ήρθε η στιγμή αυτή η δύναμη να απελευθερωθεί. Να βγει και να αλλάξει τις γειτονιές. 
Να βγει και να δημιουργήσει. Να βγει και να ξαναφέρει το χαμόγελο. 
Να βγει και να ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των συμπολιτών μας.

Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε και πάλι την περηφάνια και την αυτοπεποίθηση για τη γειτονιά όπου γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε. Για την Καλλιθέας μας.

skandalakis-kentrikh-omilia-andr-004

Η παρουσία σας σήμερα εδώ επισφραγίζει ένα γεγονός:
Η Καλλιθέα την Κυριακή σπάει τα δεσμά της αδράνειας, της απραγίας, της απουσίας, των ατέλειωτων δικαιολογιών και του συμβιβασμού. Ο Καλλιθεάτης παίρνει ξανά στα χέρια του της τύχες της πόλης μας.
Έρχεται και πάλι στο προσκήνιο για να πρωταγωνιστήσει. 

Όλοι «Ενωμένοι για την Καλλιθέα» σπάμε τα κομματικά δεσμά, στεκόμαστε απέναντι από ιδεολογίες και μικροκομματικά συμφέροντα και πιστεύουμε μόνο σε μια ιδέα, σε ένα όραμα στην «Καλλιθέα της καρδιάς μας».

Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. 
Έχουν μόνο λύσεις. Οι λύσεις των προβλημάτων δεν ξεχωρίζουν από το χρώμα αλλά από το αν είναι εφαρμόσιμες, ρεαλιστικές και σύγχρονες. Αλλά όλα αυτά μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ». 

skandalakis-kentrikh-omilia-andr-006

Για το λόγο αυτό ζητώ την Κυριακή ξεκάθαρη εντολή. 
ΕΝΤΟΛΗ για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα
ΕΝΤΟΛΗ για να καταπολεμήσουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης σε τοπικό επίπεδο
ΕΝΤΟΛΗ για να ονομαστεί η αγορά της Καλλιθέας «Εκπτωτική Πόλις» ώστε να αναστήσουμε την επιχειρηματικότητα στην πόλη μας και να δώσουμε δουλειά στα παιδιά μας.
ΕΝΤΟΛΗ να δημιουργήσουμε την κάρτα του δημότη για προνομιακή πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγορές και ένα σύνολο κοινωνικών παροχών με προσωποιημένο χαρακτήρα. Μαζί βοηθάμε τους ασθενέστερους με αξιοπρέπεια και σεβασμό.
ΕΝΤΟΛΗ για τη δημιουργία υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για ικανοποιημένους δημότες και ένα ετήσιο κοινωνικό πλεόνασμα. Με σχεδιασμό βάσει των πραγματικών αναγκών. Για τη μητέρα και το παιδί.
Για τον άνεργο
Για τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες
Και για την Τρίτη ηλικία
ΕΝΤΟΛΗ Για να επαναφέρουμε τη γειτονιά ως κύτταρο ανθρωπιάς, ευημερίας και ασφάλειας.

ΕΝΤΟΛΗ για παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης:

1)Ανάπλαση Πλατείας Δαβάκη και Πλατείας Κύπρου
2)Ομορφαίνουμε τον λόφο της Σικελίας και την περιοχή των σφαγείων
3)Ξαναγυρίζουμε στις Τζιτζιφιές τις παλιές δόξες τους. Δημιουργούμε μια συνοικία πρότυπο όχι μόνο για τα νότια προάστια αλλά για όλο το Λεκανοπέδιο
4)Ενισχύουμε τον φωτισμό
5)Συναποφασίζουμε για τις λύσεις της στάθμευσης δημιουργώντας νέα παρκινγκ
6)Οδοσημαίνουμε επιπλέον την πόλη μας με διακριτές πινακίδες.
7)Συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και προτείνουμε τον θεσμό του «αστυνομικού της γειτονιάς».

Τέλος, ενώνουμε όλες τις περιοχές της Καλλιθέας μέσω μιας δημοτικής συγκοινωνίας.

ΕΝΤΟΛΗ η Καλλιθέα να ξαναγίνει μια πόλη νεανική αποκτώντας τη σφραγίδα της «πανεπιστημιούπολης» την οποία αξίζει και δικαιούται από πολλά χρόνια πριν.

Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια πόλη πρότυπο, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη. Για τον λόγο αυτό θα συστήσουμε Τράπεζα Χρόνου όπου κάθε δημότης θα προσφέρει χρόνο και υπηρεσίες. 

Δημιουργούμε ένα Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας

skandalakis-kentrikh-omilia-andr-009
Στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κ. Σκανδαλάκη, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνογαλλικής Φιλίας, κ. Charles Ceccarini

Θέλω να ξέρετε κάτι ακόμα!

Σαν γιατρός νιώθω βαρύ το χρέος μου απέναντι σας. Έχουμε σχεδιάσει και πρόκειται να δημιουργήσουμε Κέντρα Πρόληψης, στα οποία πρόκειται να έχει ελεύθερη πρόσβαση ο απλός Καλλιθεάτης.

Φίλες και Φίλοι,

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τον δήμαρχο της επόμενης πενταετίας.
Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών που χτύπησε τη χώρα μας, αφήνοντας βαθιές πληγές στο« σώμα» της κοινωνίας μας, απέδειξε ένα πράγμα :

Ήρθε η ώρα να στείλουμε τους ανεπάγγελτους στον ΟΑΕΔ.

Τα ηνία της διοικήσεως οφείλουμε να τα εμπιστευτούμε σε ανθρώπους που έχουν τη γνώση, την εμπειρία, και την αποφασιστικότητα. Ανθρώπου που έχουν ένσημα στο πορτοφόλι τους.

Οι συνεργάτες μου και εγω, ιδρύσαμε τη δημοτική παράταξη «Ενωμένοι για την Καλλιθέα»
Γιατί πιστεύουμε στο ρόλο και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Γιατί για εμάς η ενασχόληση με τα κοινά έχει μια και μόνο αποστολή να δώσει στους πολίτες και όχι να πάρει.
Να παραδώσει στη νέα γενιά μια Καλλιθέα καλύτερη.
Η δυναμική παρουσίας σας σήμερα εδώ με γεμίζει δύναμη και ελπίδα.
Γνωρίζω ότι η παράταξη μας θα κερδίσει τις εκλογές. Η παρουσίας όμως εδώ που ενισχύει την πεποίθηση ότι όχι μόνο θα κερδίσουμε αλλά θα κερδίσουμε τις εκλογές με μεγάλη διαφορά.

Το όραμά μάς για την Καλλιθέα είναι το εξής:
Θέλουμε την Καλλιθέα μια πόλη νεανική, μια πόλη της γνώσης, μια πόλη με ισορροπία ανάμεσα στο χθες και το αύριο. Μια πόλη που στηρίζεται στην τοπική οικονομία. Μια πόλη που έχει να λογοδοτεί μόνο στους δημότες της. Να βοηθά τους νέους να είναι δίπλα της. Να νοιάζεται για την Τρίτη Ηλικία. Έμπρακτα με αξιοπρέπεια.
Και αυτό θα το πραγματοποιήσουμε με τη δική σου ψήφο.

Ο Χιλιανός ποιητής Πάμπλο Νερούδα έλεγε:

«Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις τον ερχομό της άνοιξης». 
Και εμάς σήμερα η δυναμική παρουσίας σας μας αποδεικνύει ότι κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει, ώστε να φέρουμε και πάλι την άνοιξη και το χαμόγελο στους συναθρώπους μας.

Την Κυριακή θα είμαστε οι Νικητές!!!
Σας ευχαριστώ πολύ"

Τελευταίες ειδήσεις