Γρίβας: "Η στείρα αντιπολίτευση απογοητεύει τους πολίτες"

grivas-plateia-davakh 2

Την κεντρική του προεκλογική ομιλία πραγματοποίηση την Δευτέρα ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, κ.Κώστας Γρίβας, επικεφαλής του συνδυασμού ΠΑΡΟΝ και ΜΕΛΛΟΝ της Καλλιθέας. 

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Γρίβα

"Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Κυρίες και κύριοι,
Συμπολίτες
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αποψινή σας παρουσία, η οποία δίνει δύναμη και σε μένα προσωπικά αλλά και στους νέους πολιτικά ανθρώπους του συνδυασμού μας.
Ονομάζομαι Κώστας Γρίβας και το όνομα του συνδυασμού είναι «Παρόν και Μέλλον της Καλλιθέας». Η οικογένεια μου κατοικεί στην Καλλιθέα από το 1900, εδώ έζησαν και μεγάλωσαν οι γονείς μου και οι παππούδες μου.

Ένιωσα την ανάγκη να δημιουργήσω αυτόν τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό από την διάχυτη άποψη ότι επικρατεί στην πόλη μας κλίμα πόλωσης και στείρας αντιπολίτευσης, η οποία δημιουργεί απογοήτευση στους πολίτες αλλά πάνω απ' όλα καταστρέφει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο συνδυασμός μας ,αποτελείται από ένα σύνολο πολιτών οι οποίοι έχουν τις προσωπικές τους πολιτικές απόψεις, δεν καθοδηγείται από πολιτικά κόμματα, χωρίς να σημαίνει ότι ο καθένας και η καθεμία από τους συμμετέχοντες δεν διατηρεί τις πολιτικές τους απόψεις, οι οποίες είναι απόλυτα σεβαστές.

Αντίθετα η προσπάθεια όλων μας κατατείνει στη σύνθεση της διαφορετικότητας μας με στόχο την επικράτηση κοινά αποδεκτών θέσεων και απόψεων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη μας, με αποκλειστικό στόχο την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων.

Όταν επικρατεί η ανθρωπιά και η συνεργασία πάνω από τις κομματικές ταυτότητες και λογικές τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά.

grivas-plateia-davakh 9

Θα κλείσω με αυτές τις δηλώσεις και θα προχωρήσω στην παρουσίαση των αρχών μας, των στρατηγικών μας σχεδίων και στους λόγους για τους οποίους ζητώ τη στήριξή σας.
Η σημερινή εποχή είναι μία από τις δυσκολότερες, και όχι μόνο λόγω του ότι διανύουμε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, αλλά περισσότερο γιατί βιώνουμε μια κρίση αξιών! Γι' αυτό ακριβώς ο συνδυασμός μας δίνει περισσότερη βάση στην κοινωνική πολιτική, στην πολιτική αξιών και πάνω απ' όλα στην αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών μας.

Αρχικά θέλουμε να δημιουργήσουμε την κάρτα Δημότη με την οποία οι δημότες θα έχουν πρόσβαση στις δημοτικές παροχές. Για παράδειγμα, θα έχουν πρόσβαση στην δημοτική συγκοινωνία που σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε καθώς και στο κοινωνικό εστιατόριο με τιμή κόστους. Επίσης σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε δημοτικό σταθμό κινητής μονάδας ΕΚΑΒ, να εντάξουμε ευρύτερα εισοδηματικά κριτήρια για μείωση των δημοτικών τελών με σκοπό να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και να τους ανακουφίσουμε από το οικονομικό αδιέξοδο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις φιλοζωικές οργανώσεις και στο φιλοζωικό σωματείο καθώς μέρος του προγράμματος μας φροντίζει για τη στέγαση του.

Στον τομέα της παιδείας, θέλουμε να δημιουργήσουμε κέντρο νεότητας, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με υπολογιστές, βιβλιοθήκη και αίθουσες σεμιναρίων επιμορφωτικού χαρακτήρα. Έμφαση δίνουμε στην συνεργασία με τα πανεπιστήμια της πόλης μας για εμπλούτιση των βιβλιοθηκών και την βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ο συνδυασμός μας επίσης προβλέπει διανομή ποντιακού λεξικού ώστε να μη χαθούν οι ρίζες και η κληρονομιά των Ελλήνων του Πόντου! Επιπλέον προβλέπονται δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια πρώτης ανάγκης, πυροσβεστικών μέσων, καθώς και μαθήματα αυτοάμυνας στις γυναίκες και μαθήματα υπολογιστών και ίντερνετ στους ηλικιωμένους.

grivas-plateia-davakh 3

Στον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς, θέλουμε να δημιουργήσουμε δημοτική συγκοινωνία, όπως προανέφερα, με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί η χρήση των αυτοκινήτων για τις μετακινήσεις σας εντός Καλλιθέας, αλλά και να διευκολύνεστε στις μετακινήσεις σας όσοι δεν διαθέτετε μέσο μετακίνησης.

Με αυτό το μέτρο θα μειωθεί και η κίνηση στους δρόμους της πόλης μας, καθώς και τα δικά σας έξοδα για τα καύσιμα, αλλά και οι ρύποι που μολύνουν το περιβάλλον. Στη συνέχεια προβλέπεται η αναγραφή της ενδείξεως STOP στο οδόστρωμα ώστε να είναι εμφανές και να μειωθούν τα ατυχήματα. Επίσης θέλουμε να επαναφέρουμε την ονομασία «Θησέως» στην τωρινή λεωφόρο «Ελ. Βενιζέλου».
Για την βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και για τη δημιουργία πόρων θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη στρατηγική. Αρχικά προβλέπεται η δημιουργία σιρκουί ταχύτητος με διττό στόχο. Αφ'ενός την ψυχαγώγηση σας, αφ'ετέρου τη δημιουργία πόρων και κεφαλαίων.
Στη συνέχεια, με ειδική μελέτη σκοπεύουμε να κάνουμε ανάπλαση του Ιλισού, ώστε να μειωθεί με φυσικό τρόπο η θερμοκρασία της πόλης αλλά και να αναπτυχθεί οικονομικά η ακτογραμμή του ποταμού.
Επίσης προβλέπεται η δημιουργία του Κοινωνικού Λαχείου μέσω του οποίου δημιουργούνται έσοδα για τοΔήμο, αλλά και σε σας δίνεται η δυνατότητα να αποκομίσετε κάποια αγαθά που χρειάζεστε. Κατασκευή ενιαίου συστήματος στέγασης των καφετεριών στην πλατεία Κύπρου και στην πλατεία Τζιτζιφιών καθώς και δημιουργία Wi-Fi hotspots σε κεντρικά σημεία της πόλης. Για την χειμερινή περίοδο σκοπεύουμε να εγκαταστήσουμε παγοδρόμιο αλλά και χριστουγεννιάτικο χωριό ώστε να μην αναγκάζονται οι δημότες μας να πηγαίνουν σ' άλλους δήμους για να έχουν πρόσβαση σ' αυτές τις παροχές.

Τέλος η περιβαλλοντική πληροφόρηση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα μας, καθώς με την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθησίας, μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων, θα έχουμε μια πόλη καθαρή, υγιή και χωρίς σκουπίδια. Θα γίνει προώθηση της ανακύκλωσης και της εξοικονόμησης ενέργειας για ένα περιβάλλον βιώσιμο, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων και για να έρθει πραγματική αλλαγή στην πόλη χρειάζεστε άτομα που πραγματικά ενδιαφέρονται, άτομα της διπλανής πόρτας, άτομα που μεγαλώσατε μαζί, μοιραστήκατε τις ίδιες ανησυχίες και επαγγελματικές αγωνίες.

Είμαι ο συνεργάτης σας, ο γείτονάς σας, είμαι ο άνθρωπος που δεν γυρίζει ποτέ την πλάτη του στα προβλήματά σας! Είμαι ο Κώστας που γνωρίζετε τόσα χρόνια! Είμαι ένας από εσάς!

ΓΙ ΑΥΤΟ ΖΗΤΩ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!"

 

Τελευταίες ειδήσεις