Θοδωρής Ψαλιδόπουλος: "Η Καλλιθέα είναι μπροστά και πρέπει να συνεχίσει να είναι"

psalidopoulos-001


Την ιδρυτική της διακήρυξη έδωσε στην δημοσιότητα η νέα δημοτική παράταξη "Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ" με επικεφαλή και υποψήφιο δήμαρχο, τον νυν αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Καλλιθέας, κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλο. 

Σύμφωνα με την διακήρυξη, η νέα δημοτική παράταξη δημιουργήθηκε από τη συνεργασία κινήσεων, ομάδων και προσώπων που θέλουν να εκφράσουν τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας μας, ώστε η Καλλιθέα να συνεχίσει την πορεία που έχει ήδη χαράξει προς τα μπροστά.

Ακολουθεί το κείμενο της διακήρυξης:

"Η κοινωνία βιώνει ασφυκτική πίεση από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην οικογενειακή και προσωπική ζωή κάθε πολίτη, όλων μας. Σ' αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, οι Δήμοι πρέπει να βρίσκονται στο πλευρό των ανθρώπων. Να υπερασπίζονται και να δρουν για την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή.

Η δημοτική παράταξη «Η Καλλιθέα Μπροστά» δημιουργήθηκε από τη συνεργασία κινήσεων, ομάδων και προσώπων που θέλουν να εκφράσουν τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας μας. Όσοι συνεργαζόμαστε έχουμε διαφορετικές αφετηρίες και πορείες. Μοιραζόμαστε, όμως, κοινές αξίες για την αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και την επιθυμία να εργαστούμε προς όφελος της Καλλιθέας και των ανθρώπων της.

Σήμερα, η Καλλιθέα βρίσκεται μπροστά σε νέα εποχή.
Στο χώρο του παλιού Ιπποδρόμου, η δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Πάρκου είναι το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται και ολοκληρώνεται στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου σχεδιάζει, στις σύγχρονες συνθήκες, την καινούργια σχέση της πόλης με τη θάλασσα, με την ανάπτυξη νέων χώρων αναψυχής και υποδομών για τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις των πολιτών και της νεολαίας.
Η Καλλιθέα γίνεται εθνικό και ευρωπαϊκό κέντρο πολιτισμού, πόλος έλξης για τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Η Καλλιθέα αποκτά νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για ανάπτυξη προς το συμφέρον των κατοίκων. Γίνεται ανταγωνιστική. Ενισχύει την υγιή οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση.
Τίποτε δεν ήταν αυτονόητο. Χρειάστηκαν μακρόχρονοι αγώνες, τους οποίους όλες οι διοικήσεις του Δήμου έδωσαν μαζί με τους πολίτες για να αποτρέψουν την κερδοσκοπική εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας στην Καλλιθέα. Χρειάστηκαν συγκρούσεις με το γραφειοκρατικό και πελατειακό Κράτος. Χρειάστηκε η αναμέτρηση με το πολιτικό σύστημα, μαθημένο να ασχολείται με τις εκλογές, αλλά ανίκανο να λύσει πραγματικά τα προβλήματα των πολιτών και της χώρας.

Με σκληρή και επίμονη δουλειά, σήμερα ο Δήμος είναι Μπροστά
Παρά τις περικοπές των κρατικών πόρων, η υπεύθυνη και διαφανής, οικονομική διαχείριση έχει εξασφαλίσει σταθερότητα και σιγουριά. Με μεγάλο δίκτυο υποδομών, κοινωνικών υπηρεσιών, θεσμών και δράσεων χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας δημιουργούν καθημερινά τη δημόσια, πολιτιστική και αθλητική ζωή της Καλλιθέας. Στον πιο πυκνοκατοικημένο Δήμο της χώρας, παλιά προβλήματα βρίσκουν τη λύση τους, με πρώτο τη δημιουργία ελεύθερων χώρων πρασίνου και αναψυχής. Το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής άνοιξε στους πολίτες και τη νεολαία το καινούργιο Κολυμβητήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου κι ένα μεγάλο Παιδότοπο.

Αυτές οι επιτυχίες δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη ζωή μας. Τώρα, τίποτε δεν είναι όπως παλιά. Τώρα, όσο ποτέ στο παρελθόν, πρέπει με καθαρότητα να απαντήσουμε στο δίλημμα της ευθύνης μας:
Θα συνεχίσει ο Δήμος να είναι με το μέρος των πολιτών, ειδικά των ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ή θα παρασυρθεί σε προσωπικές φιλοδοξίες, πολιτικές σκοπιμότητες και ευκαιριακά συμφέροντα;

Θέλουμε η κοινωνία να μπει Μπροστά 
Όσα έγιναν είναι πολλά. Χρειάζονται περισσότερα. Με νέους θεσμούς και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Με την ανανέωση της δράσης του Δήμου και της συμμετοχής των πολιτών.

Γι' αυτό το στόχο χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι Μπροστά. Με ισχυρό ρόλο στην κοινωνία, αποφασιστικές αρμοδιότητες και πόρους. Απαλλαγμένη από τη σημερινή, ασφυκτική πίεση του Κράτους, την προχειρότητα των μηχανισμών του και τις σκοπιμότητες των Κυβερνήσεων. Με ριζοσπαστικές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία και τη δράση της.

Θέλουμε να πάμε Μπροστά 
Να ξεπεράσουμε την κρίση μαζί με τους πολίτες. Με ανθρώπους αφοσιωμένους στη δουλειά του Δήμου, έτοιμους να εργαστούν συστηματικά, χωρίς αόριστα συνθήματα, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιστάσεις, όπως αυτές από τις οποίες διέρχεται τώρα η χώρα μας. Ανθρώπους με γνώση και πείρα, απελευθερωμένους από τις αντιλήψεις του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων. Ανθρώπους που θα δρουν δημοκρατικά, με συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων, χωρίς ηγεμονισμούς.

Με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θοδωρή Ψαλιδόπουλο καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στη νέα εποχή που πρέπει να οικοδομήσουμε μαζί."

 

Τελευταίες ειδήσεις